Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum montez o oglinda

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 3 min

Oglinda este un element nelipsit din baie si se alege la o dimensiune proportionala cu cea a chiuvetei. Dar mai poate fi prezenta in hol, living, dormitor, fie din dorinta de a face ca spatiul sa para mai incapator si luminos, fie ca vrei sa aduci un plus de farmec decorului si, bineinteles, ca sa te poti oglindi de fiecare data cand pleci de acasa. Cu rol decorativ sau functional, daca ai de montat o oglinda in baie sau pe oricare altul dintre peretii casei tale, in acest articol iti vom dezvalui pasii pe care ii ai de urmat.

Cuprins

Cum montez o oglinda in baie?

Inainte de toate, este important sa cunosti cateva reguli cu privire la amplasarea oglinzii in baie. In cazul in care te intrebi la ce inaltime sa asezi oglinda, iata ce trebuie sa stii:

  • de regula, latimea oglinzii nu o depaseste pe cea a chiuvetei;
  • oglinda (axa inferioara) se monteaza la 35 - 50 cm fata de chiuveta pentru a evita ca stropii de apa sa sara cu usurinta pe suprafata acesteia;
  • inaltimea intre podea si limita superioara a oglinzii ar trebui sa fie de aproximativ 2 metri; centrul oglinzii va fi la nivelul privirii;

Pasii de montare pentru metoda cu elemente de fixare:

Cu o bormasina, burghie si dibluri corespunzatoare, realizarea gaurilor pentru montarea unei oglinzi reprezinta un pas simplu:

  • Foloseste un detector digital pentru pereti ca sa te asiguri ca nu vei afacta o conducta de apa sau gaz.
  • Masoara suprafata unde va fi asezata oglinda, pastreaza distanta potrivita fata de chiuveta si marcheaza cu doua cruciulite gaurile pe care le vei face in spatele oglinzii pentru dibluri si clemele de prindere. Ajuta-te de o nivela pentru a verifica ca cele doua orificii sunt pe o linie perfect orizontala.
  • Realizeaza cele doua gauri in perete cu o bormasina. Alege un burghiu pentru placi ceramice sau zidarie (in functie de caz), cu acelasi diametru ca cel al diblurilor. Asaza varful burghiului perpendicular pe perete si incepe sa gauresti usor fara a folosi functia de percutie. Asigura-te ca adancitura este suficient de mare pentru ca ulterior diblul sa poata fi bine fixat.
  • Monteaza diblurile in perete folosind un ciocan, dupa ce ai curatat bine orificiile prin aspirare sau suflare.
  • Fixeaza sistemele de prindere din spatele oglinzii cu ajutorul holzsuruburilor.
  • Asaza oglinda pe perete.

Pasii de montare pentru metoda cu adeziv:

Daca oglinda este usoara, nu foarte mare, ea se poate amplasa pe perete cu ajutorul unui silicon special, care se poate folosi pentru suprafete umede. Iata ce ai de facut:

Marcheaza pe perete locul in care urmeaza a fi montata oglinda si insemneaza cu un creion punctele de fixare. Foloseste un boloboc pentru a te asigura ca sunt in linie dreapta.

  • Curata suprafata din spatele oglinzii, astfel incat sa te asiguri ca nu exista urme de murdarie si grasimi.
  • Aplica siliconul in linie serpuita pe toata suprafata oglinzii (la o distanta de margine de aproximativ 4 cm).
  • Fixeaza oglinda pe perete, apasand ferm pe intreaga suprafata. 

Cum montez o oglinda pe perete?

Cum montez o oglinda pe perete?

O oglinda este obligatorie in baie, insa ea poate fi un element de decor in casa, in deplina concordanta cu stilul de amenajare abordat. Prin urmare, daca mai sus am detaliat cum se monteaza o oglinda in baie si la ce inaltime trebuie asezata, mai jos iti dezvaluim lucrurile pe care sa le stii pentru montarea unei oglinzi in celelalte camere ale casei, fie hol, dormitor sau living:

  • holul de la intrare este o incapere ideala pentru montarea unei oglinzi suficient de mari, reuseste sa mareasca acest spatiu ingust, in plus este foarte utila pentru a putea sa iti admiri tinuta inainte de a pleca de acasa;
  • poti monta o oglinda strict cu rol decorativ, de exemplu una de mici dimensiuni (25 x 25 cm), ovala, cu o rama in concordanta cu stilul amenajarii, pe care sa o agati intr-un cui pe perete;
  • teoria Feng Shui spune ca locul cel mai bun pentru a amplasa o oglinda este livingul si locul unde se mananca (spatiul de dining);
  • oglinda se monteaza de regula pe peretele opus ferestrei, pentru ca lumina sa se reflecte, in felul acesta camera devenind mai luminoasa;

Reguli de montaj:

  • in functie de modelul oglinzii poate fi necesar sau nu sa dai gauri in pereti;
  • pentru fixarea accesoriilor de montare prin gaurire va trebui sa folosesti bormasina, burghie pentru zidarie si dibluri cu acelasi diametru (de cele mai multe ori se folosesc dibluri de sustinere cu expandare);
  • vei folosi functia de percutie a bormasinii in cazul in care este o zidarie dura si densa (nu pentru BCA);
  • pasii pe care ii ai de urmat sunt: realizarea orificiilor cu bormasina, introducerea diblurilor, apoi inserarea clemelor oglinzilor si la final agatarea oglinzii;

Prin urmare, poti fi chiar tu meseriasul care monteaza oglinda. Foloseste instrumentele potrivite, ca de exemplu dibluri in concordanta cu structura peretelui si la dimensiuni corespunzatoare cu greutatea oglinzii sau in caz de lipire, un adeziv puternic, special pentru oglinzi.

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată de produse din zona materialelor pentru construcții.

Vizitează magazinul online, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

O usa trantita puternic de peretele baii sau cateva corpuri de mobilier mutate cu neatentie dintr-un loc in altul, pot sparge cu usurinta placile de faianta. Daca vrei sa le schimbi rapid, iti explicam pas cu pas cum poti inlocui de unul singur aceste placi ceramice: Sumar: Gaseste cauza problemei Sparge placile de faianta deteriorate Indeparteaza placile de faianta sparte Curata suprafata din spatele faiantei scoase Aplica adeziv pentru montarea noilor placi Monteaza cu grija noile placi de faianta Aplica in final chit intre placile de faianta
Cum montez plinta pentru parchetul laminat? Alegerea parchetului laminat pentru pardoseala casei este o solutie avantajoasa devenita tot mai populara. In afara de aspectul elegant si designul modern, este usor de intretinut, in plus are un pret accesibil. Daca si tu ai decis sa te bucuri in confortul casei tale de o podea acoperita cu parchet laminat, atunci stii ca trebuie sa ii finisezi aspectul cu ajutorul plintelor. Iti recomandam si articolul nostru de blog: Plinta parchet - Cum faci cea mai buna alegere? Pentru ca proiectele DIY sunt intotdeauna o provocare pentru tine, afla in continuare cum sa-ti montezi singur plinta pentru parchetul laminat.
In procesul de renovare a noii tale case sunt cateva etape principale asupra carora iti indrepti atentia in mod prioritar, ca de exemplu instalatia electrica sau zugravitul. Cu toate acestea, apare si intrebarea ce faci cu usile, daca le pastrezi sau iei altele noi. Tendinta este inlocuirea tuturor finisajelor vechi din apartamentul fostului proprietar cu ce este nou si modern pe piata. Insa, este bine sa se faca o analiza amanuntita. Daca locuinta beneficiaza de usi de interior din lemn masiv, acestea aduc considerabil un plus de autenticitate, plus economifa facuta. Chiar daca starea lor nu este multumitoare, dat fiind anii care au trecut peste ele, afla ca poti reconditiona singur usile din lemn. Daca te-ai gandit sa reprezinte chiar urmatorul tau proiect DIY, din acest articol vei afla tot ce te intereaseaza pentru a obtine rezultatele dorite.
Fie ca te-ai hotarat sa iti montezi singur gresia si faianta, fie ca o va face un mester, achizitia materialelor reprezinta de foarte multe ori sarcina beneficiarului. Misiunea ta nu s-a incheiat odata cu alegerea placilor ceramice. Si pentru ca acest proiect de amenajare include in lista de cumparaturi si adezivul, apare inevitabil intrebarea pe care il alegi. Sacii diversi pe care ii gasesti la raft, cel mai probabil te pun si mai mult in dificultate, insa nu trebuie sa iti faci griji. Cu putina indrumare vei sti exact care este adezivul potrivit proiectului tau. In acest articol iti dezvaluim cum sa alegi adezivul pentru gresie si faianta, un material cu rol important, de care depinde rezultatul reusit al proiectului de amenajare cu placi ceramice.