Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 32 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum calculez necesarul de BCA pentru constructia unei case?

Actualizat: 05.08.2021 / Publicat: 13.03.2020 / Timp lectură: 2 min

Atunci cand construiesti o casa este important sa estimezi costul pe care aceasta il implica. Blocurile din BCA au dimensiuni mari, astfel executia casei se realizeaza mai rapid.  In plus, pretul BCA-ului este mai mic. Fie ca esti in etapa in care iti realizezi bugetul, fie ca vrei sa aduci pe santier materialele necesare, este important sa stii de cate blocuri de BCA vei avea nevoie pentru constructia propriu-zisa.

Din acest articol vei afla cum sa calculezi necesarul de BCA pentru casa ta, astfel incat la final sa nu ramai cu paleti suplimentari.

Cuprins

Cum calculez necesarul de BCA pentru o casa?

Cum calculez necesarul de BCA pentru o casa

Sunt cateva aspecte pe care va trebui sa le iei in considerare:

  • grosimea peretilor casei; blocurile de caramida din BCA au grosimi variate, de 10 cm, de 15 cm, de 24 cm, 30 cm s.a..m.d
  • pentru peretii exteriori se recomanda o grosime de 25-35 cm;
  • pentru peretii interiori se recomanda o grosime de 15 - 20 cm;
  • golurile usilor si ferestrelor nu vor intra in calculul pentru necesarul de material;
  • vei calcula separat volumul zidariei pentru exterior si volumul zidariei pentru interior;

Zidul exterior:

Iata mai jos cum calculezi necesarul de BCA pentru peretii exteriori ai casei (volumul zidariei pentru un nivel):

Calculeaza perimetrul casei pentru un nivel - vei aduna dimensiunile celor patru laturi ale peretilor:

  • 2 x (Lungime + latime)
  • Afla necesarul de BCA pentru peretii exteriori, inmultind perimetrul cu inaltimea peretilor si grosimea aleasa pentru ziduri:
  • 2 x (Lungime + latime) x h x grosime 

        Exemplificare: 2 x (11 m + 7 m) x 2,75 m x 0,25 m = 24,75 m³

Nota: Grosimea peretelui a fost transformata din centimetri in metri prin impartirea cu 100, astfel 25 cm = 0.25 m.

  • Scade din totalul obtinut golurile pentru usi si ferestre - vei calcula volumul pentru fiecare dintre acestea dupa formula: Lungime x inaltime x grosime. La final aduna-le pe toate, rezultat pe care il vei scadea din cifra anterior obtinuta (in cazul nostru 105,87 m³).

Zidul interior:

Se pastreaza acelasi principiu de calcul pentru volumul zidariei, doar ca in acest caz grosimea peretilor va fi mai mica.

  • Necesarul de BCA = Perimetrul (lungimea totala a zidurilor) x h (inaltimea zidului) x grosimea peretilor

La final scade volumul golurilor pentru usi si ferestre (L x h x grosime).

Cati paleti de BCA trebuie sa cumpar?

Paletii de BCA se vand la metru cub. Producatorul specifica pentru ficare palet cati metri cubi acopera, ca de exemplu 2,25 m³ (este cazul in care fiecare bloc de BCA masoara 625 x 100 x 240 mm).        

Prin urmare, va trebui ca volumul total calculat anterior pentru peretii exteriori (din care ai scazut golurile pentru usi si ferestre) sa il aduni cu volumul total al peretilor interiori (din care la fel, ai scazut golurile), iar rezultatul sa il imparti la metri cubi ai unui palet (cum ar fi 2,25 m³).

Necesarul de paleti = (Volumul zidariei exterioare + Volumul zidariei interioare) : 2,25 m³

Tine cont de varietatea de dimensiuni a blocurilor de BCA si afla detalii despre cum se executa corect zidaria.

BCA

Este foarte simplu sa ai necesarul de material la tine pe santier. Poti face comanda chiar online pe MatHaus.ro si iti livram paletii de BCA cu transport specializat oriunde in tara. Detinem o flota proprie compusa din 1000 camioane de diferite dimensiuni. Ai proiectul casei, stii masurile? Suna-ne sa-ti confirmam numarul de paleti de care ai nevoie.

Ne dorim să îți fim mereu de ajutor, fie cu sfaturi utile așa cum ai găsit in articolul de mai sus sau cu materialele necesare proiectelor tale de construit, renovat sau amenajat. 

Cu MatHaus poți construi o casă de la fundație și până la acoperiș. Alegand produsele direct din magazinul nostru online, economisești timp pentru alte activități. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi adresa de livrare, să adaugi produsele în coș și de restul ne ocupăm noi. Avem posibilitatea să îți livrăm orice tip de material oriunde in țară prin flota noastră de camioane sau prin intermediul curierilor parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Anumite elemente din structura constructiei nu sunt vizibile din exterior, de aceea, tencuiala pe suprafata acestora poate fi aplicata sumar, avand doar rolul de a proteja peretii. Acest tip de tencuiala mai este cunoscuta si sub numele de tencuiala bruta, fiind utilizata mai ales in poduri, cosuri de fum, beciuri si calcane. Nu este obligatoriu ca utilizarea acesteia sa ofere si un rezultat estetic deosebit, motiv pentru care, aplicarea tencuielii brute nu implica si alte masuri speciale (trasare, stalpisori etc), asa cum se intampla in cazul altor tencuieli
REFRACTAR, - Ă, adj. - (Despre materiale) - Care rezista la temperaturi inalte, fara a-si schimba structura, compozitia si caracteristicile. Caramida refractara este un material ceramic special, realizat prin ardere la temperaturi inalte, in cuptoare speciale. Datorita argilei speciale din care sunt realizate, caramizile refractare: Pot rezista la temperaturi extreme, de peste 1280°C, fara a suferi modificari fizice; Garanteaza o mare putere de acumulare si de radiatie a caldurii; Prezinta o rezistenta mecanica foarte buna; Au o culoare galben-aurie.
Cum ridic un zid despartitor in casa? Achizitia unui apartament sau a unei case inseamna renovarea acestuia dupa gusturile noului proprietar. Realizarea unui perete de compartimentare poate oferi un mare plus proiectului de design interior. In acest articol, afla care sunt solutiile populare de compartimentare a locuintei si iti dezvaluim cum sa duci la bun sfarsit ridicarea unui zid despartitor realizat din blocuri de BCA.
Atunci cand iti construiesti o casa, iti doresti sa folosesti materiale de calitate, pentru a asigura o durata lunga de viata locuintei. Daca ai optat pentru zidaria din caramida, felicitari! Are foarte bune proprietati de rezistenta si izolatie termica. In plus, pentru materialele de constructie care asigura rezistenta casei, se recomanda a nu se face rabat la calitate. Doar ca pe piata exista multe tipuri de caramida, lucru care poate face dificila misiunea ta de achizitie. Daca te intrebi cum sa alegi corect caramida, in acest articol te vom ajuta cu 7 sfaturi, tocmai pentru a lua decizia potrivita conform proiectului tau. Cuprins: Tine cont de tipurile de caramida existente in piata Alege caramida in functie de tipul peretelui (structural, de compartimentare) Cunoaste grosimea zidului Intreaba inginerul proiectant despre rezistenta la compresiune Pune pret pe confortul termic al casei Verifica pe eticheta clasa de calitate Intreaba care sunt conditiile de livrare