Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 39 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Tot ce trebuie sa stii despre caramida refractara - Structura, utilizare, forme variate de produs

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 05.12.2019 / Timp lectură: 2 min

REFRACTAR, - Ă, adj. - (Despre materiale) - Care rezista la temperaturi inalte, fara a-si schimba structura, compozitia si caracteristicile.

Caramida refractara este un material ceramic special, realizat prin ardere la temperaturi inalte, in cuptoare speciale. Datorita argilei speciale din care sunt realizate, caramizile refractare: Pot rezista la temperaturi extreme, de peste 1280°C, fara a suferi modificari fizice; Garanteaza o mare putere de acumulare si de radiatie a caldurii; Prezinta o rezistenta mecanica foarte buna; Au o culoare galben-aurie.

Cuprins

Unde se utilizeaza caramida refractara?

Unde se utilizeaza caramida refractara?

Caramida refractara este un material utilizat adesea pentru captusirea si construirea cosurilor de fum sau a cazanelor.

Acest material se utilizeaza adesea pentru realizarea de cuptoare pentru panificatie, a gratarelor din gradini sau in diverse constructii ornamentale.

De asemenea, caramida refractara este ideala si pentru realizarea gratarelor, semineelor si a sobelor de teracota.  

Cuptor cu caramida refractara

Din ce este realizata caramida refractara?

Caramida refractara este realizata preponderent din argila refractara arsa. Din compozitia sa, predominant, se regaseste oxidul de aluminiu sau alumina, in proportie de maximum 30%.

Cate tipuri de caramida refractara exista?

Cate tipuri de caramida refractara exista?

1. Caramizi refractare cu dimensiuni standardizate:

  • N64 - 250 X 124 X 65 mm;
  • N40 - 250 X 124 X 40 mm;
  • N32 - 250 X 124 X 32 mm;
  • N20 - 250 X 124 X 20 mm;
  • R - 230 X 114 X 64 mm;
  • R32 - 230 X 114 X 32 mm;
  • E25 -  400 x 200 x 25 mm;
  • E30 -  400 x 200 x 30mm;
  • F30 - 500 x 400 x 30 mm;
  • I40 - 500 x 250 x 40 mm;
  • D50 - 550 x 200 x 50 mm.

Caramida refractaraAlte doua tipuri de caramida refractara sunt: caramida refractara - pana lunga si caramida refractara - pana scurta. Acestea sunt utilizate pentru realizarea boltelor cuptoarelor industriale, precum si a altor structuri expuse unor temperaturi ridicate:

2. Pene lungi (caramizi refractare cu forma de pana dispusa pe verticala)

  • Dimensiuni: intre 114-250 mm si 230-350 mm - cu diferite raze ale deschiderii.
  • Grosimi: partea superioara - 65-73 mm / partea inferioara - 35-62 mm.  

3. Pene scurte (caramizi refractare cu forma de pana dispusa pe orizontala)

  • Dimensiuni: intre 230-250 mm si 114-150 mm;
  • Grosimi: partea superioara - 65-73 mm / partea inferioara - 35-57 mm.

Ce este samota?

Ce este samota?

In termeni populari caramida refractara poarta si denumirea de samota. Mortarele refractare se folosesc numai acolo unde temperatura de lucru depaseste 1250 grade celsius, temperatura care nu este atinsa de sobele uzuale sau cosurile de fum.

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată din zona materialelor pentru construcții.
Vizitează site-ul, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Anumite elemente din structura constructiei nu sunt vizibile din exterior, de aceea, tencuiala pe suprafata acestora poate fi aplicata sumar, avand doar rolul de a proteja peretii. Acest tip de tencuiala mai este cunoscuta si sub numele de tencuiala bruta, fiind utilizata mai ales in poduri, cosuri de fum, beciuri si calcane. Nu este obligatoriu ca utilizarea acesteia sa ofere si un rezultat estetic deosebit, motiv pentru care, aplicarea tencuielii brute nu implica si alte masuri speciale (trasare, stalpisori etc), asa cum se intampla in cazul altor tencuieli
Cum ridic un zid despartitor in casa? Achizitia unui apartament sau a unei case inseamna renovarea acestuia dupa gusturile noului proprietar. Realizarea unui perete de compartimentare poate oferi un mare plus proiectului de design interior. In acest articol, afla care sunt solutiile populare de compartimentare a locuintei si iti dezvaluim cum sa duci la bun sfarsit ridicarea unui zid despartitor realizat din blocuri de BCA.
Atunci cand construiesti o casa este important sa estimezi costul pe care aceasta il implica. Blocurile din BCA au dimensiuni mari, astfel executia casei se realizeaza mai rapid. In plus, pretul BCA-ului este mai mic. Fie ca esti in etapa in care iti realizezi bugetul, fie ca vrei sa aduci pe santier materialele necesare, este important sa stii de cate blocuri de BCA vei avea nevoie pentru constructia propriu-zisa. Din acest articol vei afla cum sa calculezi necesarul de BCA pentru casa ta, astfel incat la final sa nu ramai cu paleti suplimentari.
Atunci cand iti construiesti o casa, iti doresti sa folosesti materiale de calitate, pentru a asigura o durata lunga de viata locuintei. Daca ai optat pentru zidaria din caramida, felicitari! Are foarte bune proprietati de rezistenta si izolatie termica. In plus, pentru materialele de constructie care asigura rezistenta casei, se recomanda a nu se face rabat la calitate. Doar ca pe piata exista multe tipuri de caramida, lucru care poate face dificila misiunea ta de achizitie. Daca te intrebi cum sa alegi corect caramida, in acest articol te vom ajuta cu 7 sfaturi, tocmai pentru a lua decizia potrivita conform proiectului tau. Cuprins: Tine cont de tipurile de caramida existente in piata Alege caramida in functie de tipul peretelui (structural, de compartimentare) Cunoaste grosimea zidului Intreaba inginerul proiectant despre rezistenta la compresiune Pune pret pe confortul termic al casei Verifica pe eticheta clasa de calitate Intreaba care sunt conditiile de livrare