Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

25 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum alegi cea mai buna folie bariera de vapori pentru parchet?

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 06.03.2023 / Timp lectură: 3 min
https://cdn.mathaus.ro/medias/sys_master/images/h8f/ha0/h00/9527682138142.jpg
Montarea barierei de vapori este necesara pentru a proteja placile din lemn masiv, triplustratificate sau laminate de umezeala din sapa. Aceasta este obligatorie daca vrei sa beneficiezi de garantia parchetului. Descopera care sunt principalele tipuri de izolatie pentru pardoseala si rolurile acestora! Mai mult, iata criteriile de care sa tii cont cand alegi folia hidro!

Cuprins

Tipuri de izolatie pentru parchet

Se face adesea confuzie intre diferitele tipuri de izolatie pentru parchet si bariera hidro. De asemenea, folia antivapori pentru pardoseala difera de cea pentru acoperis. Iti vom explica, pe scurt, care sunt beneficiile si rolurile fiecarui produs izolator, astfel incat sa faci cea mai buna alegere in functie de specificul proiectului tau.

Folie bariera de vapori
folie bariera de vapori

Folia hidro este recomandata in special in zonele supuse umezelii: bai, bucatarii, subsoluri, peste sape cu umiditate mare, turnate recent etc. Aceasta are rolul de a proteja pardoseala de vaporii de apa. Daca parchetul s-a umflat sau deteriorat din cauza umezelii si nu exista o bariera antivapori, producatorul produsului poate refuza acordarea garantiei. 

Citeste si: De ce poti pierde garantia parchetului si cum sa eviti acest lucru?

Folie din polietilena expandata (PE sau PEE)
Folie din polietilena expandata (PE sau PEE)

Folia sub parchet din polietilena expandata se foloseste pentru a uniformiza suprafata-suport, in cazul in care prezinta mici denivelari. Este un bun izolator termic si fonic. Totodata, amortizeaza vibratiile si socurile asupra pardoselii. Membranele macroperforate se utilizeaza, in general, pentru parchetul laminat. In plus, unele produse din PE au un film de LDPE, cu rol de bariera de vapori. 

Folie cu aluminiu
folie cu aluminiu

Folia PE cu aluminiu este imbunatatita cu un film de poliester aluminizat sau cu un film armat (aluminizat triplex). Are permeabilitate scazuta la lichide, cum ar fi produsele de curatare a parchetului, ceea ce protejeaza stratul termoizolator. Alte beneficii oferite sunt gradul optim de fonoizolare si rezistenta buna in timp. Mai mult, poti gasi pe piata folie bariera de vapori cu aluminiu.

Placa de polistiren sub parchet
Placa de polistiren sub parchet

Folia din polistiren extrudat sau expandat pentru parchet are un important rol de izolare termica si fonica: ofera un grad ridicat de confort termic si atenueaza zgomotul la impact. Grosimile uzuale ale placilor sunt de 3, 6 si 10 milimetri. Daca inaltimea pragurilor nu iti permite adaugarea unui strat clasic termoizolator, poti opta pentru o folie din polistiren subtire, care are mai putin de 2 milimetri.

Izolator pentru pardoseala din pluta
Izolator pentru pardoseala din pluta

Rola din pluta naturala este 100% ecologica si antialergica. Se poate folosi pentru orice tip de pardoseala si are proprietati superioare de izolare termica si fonica. Cu cat membrana este mai groasa, cu atat mai bun este gradul de amortizare a sunetelor. Prezinta rezistenta la actiunea insectelor si daunatorilor. Mai mult, poate fi aplicata in cazul incalzirii in pardoseala.  

Folie si placa pentru incalzire in pardoseala
Folie si placa pentru incalzire in pardoseala

Membralene, placile si foliile izolatoare care se aplica peste sistemul de incalzire in pardoseala, sub placile de parchet, trebuie sa fie rezistente la temperaturi inalte si sa lase caldura sa treaca. In fisa tehnica a produsului ales de tine este specificat daca poti utiliza elementele de izolare pentru uz general sau incalzire in pardoseala.

Afla mai multe: Cum alegi izolatia pentru parchet - tipuri de materiale si sfaturi de montare

Criterii in functie de care se alege folia cu bariera de vapori

Acum ca ai inteles care sunt diferentele si rolurilor tipurilor de folii si placi de pus sub parchet, vom vorbi, pe scurt, despre 3 dintre criteriile de care sa tii cont cand alegi bariera hidro. 

Domeniul de utilizare
 montaj folie sub parchet​​​​​​​

Folia de vapori poate fi recomandata pentru uz general, pentru orice tip de parchet sau doar pentru anumite aplicatii: pentru placi laminate, incalzire in pardoseala s.a. Respecta indicatiile producatorului, astfel incat sa aplici corect produsul si sa beneficiezi de toate avantajele barierei de umiditate!

Grosimea foliei

Un film antivapori pentru parchet are o grosime foarte mica, insa acesta poate fi aplicat pe diferite folii izolatoare: din polietilena expandata, PE aluminizata etc. Dimensiunea uzuala este de 3 milimetri. Daca nu esti sigur ca produsul ales de tine protejeaza intr-adevar placile de lemn sau cele laminate de umiditatea din sapa, consultantii MatHaus iti stau la dispozitie pentru intrebari si informatii suplimentare.  

Suprafata de acoperire

Pentru a compara intr-un mod corect preturile foliilor cu bariera pentru vapori, ia in calcul toate specificatiile tehnice, inclusiv suprafata de acoperire. Aceasta poate fi mentionata in fisa producatorului sau calculata foarte simplu si rapid: inmulteste lungimea si latimea rolei. In acelasi timp, ia in considerare ca, la montare, marginile trebuie suprapuse 1-2 centimetri.

Iti recomandam si: Cum se monteaza parchetul. Ghid pas cu pas pe intelesul tuturor

Nu omite instalarea foliei cu bariera de vapori, pentru a proteja pardoseala de umezeala din sapa si a beneficia, in caz de nevoie, de garantia parchetului. Compara diferitele tipuri de produse cu rol de izolare disponibile pe MatHaus.ro si alege cea mai buna varianta pentru proiectul tau! 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.