Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Bai alb negru: Idei de amenajare

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 07.07.2022 / Timp lectură: 4 min

Planuiesti sa iti amenajezi sau sa iti redecorezi baia? Indiferent de marimea incaperii, de stilul care iti place, de obiectele sanitare si de mobilier, alege un design alb negru. 

Combinatia cromatica este una atemporala, potrivita pentru toate gusturile si poate fi integrata in orice stil de amenajare interioara: de la bai moderne sau minimaliste, la bai clasice sau retro. 

Iata care sunt principalele avantaje ale bailor alb negru, pentru a te convinge daca o astfel de amenajare este ideala sau nu pentru tine. 

De asemenea, gaseste inspiratie in ideile de design interior recomandate de noi si in pozele cu bai moderne si nu numai.  

Cuprins

Avantajele unei bai alb-negru

Amenajarea unei bai se poate dovedi extrem de dificila, mai ales cand ai la dispozitie atat de multe variante. Iti recomandam sa alegi un design atractiv alb negru, datorita avantajelor pe care le ofera: atemporalitate, eleganta si rafinament, modernitate si lux, versatilitate, multitudinea de modele de faianta si gresie disponibile.

Designul baii ramane mereu actual

Spre deosebire de amenajarile aflate in trenduri, care isi pierd din valoare odata cu trecerea timpului, o baie alb negru este mereu la moda si ramane actuala indiferent de tendintele din fiecare sezon. 

In acest caz, te poti axa pe gresie si faianta de calitate superioara, care sa reziste impecabil o perioada indelungata. Acelasi lucru este valabil si pentru alegerea mobilierului sau obiectelor sanitare: mizeaza pe produse calitative si durabile. 

Citeste si: Cum alegi gresia si faianta? Ghid complet

baie alb negru decorata​​​​​​​​​​​​
Ai multe posibilitati de decorare

Un design alb negru este versatil, iar din acest motiv este usor de decorat si de asortat. Daca preferi stilul modern, aceasta combinatie cromatica este ideala. Descopera in acest articol ce alte jocuri de culori sunt potrivite pentru o baie moderna.

De asemenea, cand ai un fundal alb negru, poti integra in amenajare tot felul de elemente creative si spectaculoase: oglinzi deosebite, candelabre si corpuri de iluminat opulente sau chiar plante si tablouri.

Idei de amenajare a unei bai alb-negru

Cu o baie alb negru este mai greu sa dai gres, insa aspectul final poate fi mai reusit sau mai putin reusit. Iti venim in ajutor cu cateva idei si recomandari de amenajare, astfel incat sa faci cele mai inspirate alegeri pentru baia ta, in functie de preferinte, de produsele pe care le gasesti pe piata, de bugetul tau si de marimea si forma incaperii. 

Totodata, in amenajarea unei bai alb negru poti tine cont de cateva aspecte: 
●    Contrast - un contrast puternic atrage atentia si contureaza mult mai bine elementele principale ale baii;
●    Proportia dintre alb si negru - o baie amenajata preponderent cu alb pare mai spatioasa, iar o baie cu mai mult negru poate parea mai dramatica sau mai luxoasa;
●    Tonuri de alb si negru - pentru a obtine efecte diferite, poti opta fie pentru alb si negru pur, fie pentru tonuri mai putin contrastante; 
●    Combinatia dintre finisaje, mobilier si obiectele sanitare - poti alege un joc de alb si negru intre faianta si gresie sau poti alterna culorile intr-un mod creativ intre finisaje, mobilier si obiectele sanitare. 

Citeste si: Cum calculez necesarul de gresie si faianta

Bai moderne alb negru

Stilul modern in amenajarea bailor este extrem de cautat, datorita aspectului aerisit, minimalist si placut. Alege produse cu linii drepte si de calitate foarte buna. Gresia si faianta pentru o baie moderna poate fi extrem de simpla sau, ca in fotografia de mai jos, poate imita piatra sau alte materiale naturale.

Pentru mai multe idei de design, citeste articolul Solutii de amenajare pentru bai moderne

Bai moderne alb negru

Mai mult alb pentru baile mici

Cum am mentionat anterior, o amenajare cu mai mult alb da impresia unui spatiu mai mare, datorita luminii reflectate pe suprafetele deschise la culoare. Puncteaza din loc in loc cu elemente negre, pentru a oferi contrast si a scoate din monotonie designul baii. Mai mult, ti-am pregatit un articol separat cu peste 60 de idei functionale si creative pentru amenajarea unei bai mici

mai mult alb pentru baile mici​​​​​​​

Baie cu faianta alba si rosturi negre

Fie ca alegi placi de faianta mai mari, fie ca le preferi pe cele de tip Metro, poti folosi un chit negru pentru rosturi. Astfel, conturezi peretii mult mai bine si adaugi un oarecare dinamism amenajarii. De asemenea, poti folosi faianta cu elemente in relief, pentru a obtine o experienta deosebita din punct de vedere vizual si tactil.

Citeste si: Cum se monteaza placile de faianta? Ghid complet

Baie cu faianta alba si rosturi negre

Baie alb negru cu gresie de tip tabla de sah

Gresia de interior alb negru, de tip tabla de sah, reprezinta o alegere clasica pentru amenajarea baii. Aceasta combinatie se potriveste unui design caracterizat de armonie si eleganta. In plus, descopera Tot ce trebuie sa stii despre gresie si montarea acesteia.

Baie alb negru cu gresie de tip tabla de sah​​​​​​​

Baie alb negru cu faianta decorativa

Pentru a adauga elemente inedite si atractive in baie, foloseste brauri si placi decorative alb negru. Acestea pot avea printuri geometrice, abstracte, florale sau clasice, in functie de preferintele tale si de stilul amenajarii. De asemenea, pot fi pozitionate pe tot peretele sau doar pe mici portiuni verticale si orizontale. 

Baie alb negru cu faianta decorativa

Baie cu faianta mozaic alb negru

Faianta de tip mozaic este de efect si insufleteste orice baie. Aceasta este potrivita alaturi de vase de WC si lavoare albe. Mai mult, alege cabine de dus cu suprafete mari din sticla, fara perete opac pe partea din spate. 

Baie cu faianta mozaic alb negru

Gresie si faianta alb negru care imita piatra naturala sau marmura

Daca iti doresti o baie luxoasa, imbraca peretii si pardoseala cu gresie si faianta portelanata care imita fie piatra naturala, fie marmura. Alege o cada de baie de tip freestanding, cu finisaj din acril alb sau negru si asorteaz-o cu baterii de baie opulente. 

Gresie si faianta alb negru care imita piatra naturala sau marmura​​​​​​​

Amenajeaza-ti baia alb negru, cu un design care ramane mereu actual, potrivit preferintelor tale. Alege doar cele mai bune materiale, care sa reziste bine in timp si sa iti ofere numeroase avantaje. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Un element principal si de atractie al baii este chiuveta. Alegerea ei poate fi usor intimidanta, dat fiind gama variata de dimensiuni, stiluri si finisaje disponibile. Indiferent de spatiul pe care il ai in baie sau de preferintele tale, urmareste ghidul de achizitie de mai jos, pentru ca misiunea ta sa devina una simpla!
Daca a sosit momentul sa iti alegi gresia si faianta pentru baie, alege o combinatie indrazneata, care sa fie in acelasi timp in acord cu starea de spirit pe care vrei sa o transmita aceasta incapere. Multi designeri de interior apeleaza la psihologia culorilor atunci cand realizeaza proiectele de amenajari interioare. Daca vrei o baie moderna, care sa nu plictiseasca cu aspectul ei, poti lua in considerare urmatoarele 7 combinatii de gresie si faianta.
Atunci cand iti doresti sa amenajezi o baie mica, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. De la culori, mobilierul de baie, dimensiunile camerei si finisaje, orice mic detaliu este important atunci cand vrei sa creezi un spatiu organizat. Daca tii cont de cateva sfaturi practice si idei de amenajare, poti crea si tu o baie potrivita pentru stilul si nevoile tale.
Fiecare proces de amenajare / renovare din spatiul unei bai trebuie sa inceapa cu stabilirea unei strategii cromatice. Deoarece nuantele placilor ceramice din baie influenteaza atat starea de spirit, cat si perceptia ochiului asupra dimensiunilor acestui spatiu, gasirea unei asocieri cromatice inspirate reprezinta o adevarata provocare. Insa noi iti vom arata in randurile de mai jos ce combinatii de culori pentru placile de gresie si faianta pot garanta efecte vizuale pe masura asteptarilor: