Avantajele armarii peretilor cu plasa sudata
Plasa sudata este un material care poate fi folosit la realizarea de garduri pentru imprejmuirea si delimitarea unor proprietati sau a unor zone publice, precum parcuri sau faleze.
Panourile de plasa sudata sunt elemente esentiale pentru armarea structurilor de beton, precum planseele si peretii de rezistenta ai cladirilor.
Care sunt avantajele armarii peretilor cu plasa sudata
● Armarea peretilor cu sarma sudata ofera constructiilor mai multa rezistenta si durabilitate, in special in reabilitarea cladirilor vechi, ce au o structura deteriorata si afectata de aparitia uzurii materialelor utilizate in constructie.
● Chiar daca pare simplu, montarea plasei sudate necesita cunostinte de baza despre elementele unei structuri. Grosimea plaselor din fier sudat se alege in functie de lucrare (armare planseu, armare pereti etc.). Pentru lucrarile de anvergura, recomandarea noastra este sa consultati un inginer structurist care te poate indruma spre achizitia corecta a materialelor necesare lucrarii tale.
● Panourile de plasa sudata sunt rezistente la socurile mecanice, coroziune sau uzura timpurie.
● Peretii armati cu plasa sudata au colturile si intersectiile bine consolidate. Insa atentie la cum se realizeaza innadirea plaselor
● Panourile si plasele sudate isi pastreaza fiabilitatea in cazul in care lucrarea necesita taierea acestora in mai multe segmente.
Nota informativa: Nu este recomandata utilizarea panourilor sudate in construirea structurilor de rezistenta. Pentru lucrarile de rezistenta recomandam Plasa sudata produse conform standardului SR 438/3/2012. Incurajam sa consulti consilierul de vanzari in legatura cu tipul lucrariile pe care vrei sa o desfasori pentru a-ti recomanda materialul special destinat ficarui proces in parte.
● Panourile de sarma sudata sunt rezistente si pot fi utilizate atat pentru structurile interne, cat si pentru peretii externi.
Cauzele degradarii structurilor si necesitatea armarii peretilor cu plasa sudata
Cu trecerea timpului, structurile au nevoie de reabilitare si de materiale pentru consolidarea fundatiilor, peretilor interiori, peretilor exteriori si a tavanului, respectiv acoperisului. Prin camasuirea acestora cu plase sudate, durabilitatea constructiilor va creste.
Principalii factori ce deterioreaza edificiile sunt:
● imbatranirea materialului in timp;
● activitati seismice si alte fenomene meteorologice (umiditate, ploaie, soare puternic, zapada);
● interventii necontrolate si neprofesionale;
● folosirea de materiale de calitate inferioara;
● degradarea fundatiei constructiei din cauza infiltratiilor de apa si slabirea integritatii cladirii.
Interventii la nivelul peretilor unei constructii
Interventiile pentru reabilitarea structurii peretilor unei constructii pot fi de doua tipuri:
● interventia de completare. Aici se va adauga un surplus de material care sa completeze structura si sa astupe fisurile sau gaurile pana la restaurarea integrala sau demolarea constructiei;
● interventia de consolidare. Consolidarea se poate realiza la nivelul fundatiei, peretilor exteriori, interiori si despartitori prin structuri de beton armat cu otel.
Cum se armeaza peretii cu plasa sudata?
Procesul de consolidare a peretilor cu plasa sudata are mai multe etape.
Pasul 1. Curatarea peretului
Prima etapa de lucru pentru armarea peretilor cu plasa sudata este curatarea peretelui. Tencuiala initiala trebuie curatata pana cand aceasta este indepartata in totalitate, inclusiv rosturile si alte urme de material prezente pe structura.
Pasul 2. Corectarea fisurilor
In cazul in care se renoveaza sau se reconditioneaza o cladire mai veche sau o structura ce nu a fost ingrijita corespunzator (interventii si exploatari necontrolate), peretii vor fi verificati de fisuri.
In functie de dimensiunea fisurilor, acestea pot fi reparate cu mortar, rasina epoxidica sau amestecuri pe baza de ciment. In cazul in care fisurile sunt foarte mari, ele vor trece printr-un proces de injectare armata. Pe scurt, se vor introduce elemente metalice pentru a creste rezistenta zidariei.
Pasul 3. Fixarea plasei sudate pe perete
Etapa urmatoare este cea de fixare a panourilor de plasa sudata. Ai grija sa nu fie fixate in rosturile peretilor, ci direct pe suprafata lor.
Plasele se recomanda a fi prinse cu ancore sau agrafe de otel, iar gaurile aparute in urma montarii armarii vor trebui umplute cu pasta de ciment pentru ca structura sa fie cat mai rezistenta.
O alta posibilitate de armare a peretelui poate fi realizata prin atasarea mai multor plase. Ele trebuie prinse in mod corespunzator pentru a nu afecta integritatea peretilor si, respectiv, a cladirii.
Innadirea plaselor sudate
Panourile de plasa sudata trebuie prinse bine intre ele atunci cand sunt utilizate mai multe bucati pentru a acoperi intreg peretele. Innadirea lor nu trebuie sa depaseasca jumatate din armatura prezenta in segment, altfel poate afecta procesul de camasuire.
Plasele nu trebuie innadite pe muchiile peretilor; acestea se recomanda a fi indoite pentru a fi prinse ulterior.
Pasul 4. Tencuirea peretelui
Ultimul pas este cel al tencuielii peretelui. Acesta poate fi realizat in cel putin doua moduri, folosind materiale diferite. Tencuiala se incepe din josul peretelui si se executa uniform, pe intreaga suprafata, pana la terminarea lucrarii.
● Tencuirea cu mortar de ciment. Tencuirea cu ciment se recomanda a fi realizata fara var, iar aceasta trebuie sa se uneasca foarte bine cu suprafata suport uscata si fara fisuri. Cimentul este un material ce se contracta, de aceea va fi necesara aplicarea a doua straturi de mortar.
● Tencuirea cu beton. Tencuirea peretilor cu beton necesita realizarea unui cofraj in care se va turna materialul.
Plasa sudata pentru armare si consolidare va creste nivelul rezistentei structurii fundatiei, a peretilor interiori si exteriori si a acoperisului. Totodata, durabilitatea cladirii va creste.
La noi gasesti materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai in derulare. Comanzi online rapid si economisesti timp pentru alte activitati.
Iti livram produsele la orice adresa din Romania, fie cu flota noastra de camioane specializate cu brat mecanizat pentru descarcare sau prin curierat rapid.