Setări personalizate Accept toate cookie-urile

Vânzări

0374 012 345

25 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Armarea peretilor cu plasa sudata - Cum se realizeaza?

Actualizat: 14.09.2023 / Publicat: 24.05.2022 / Timp lectură: 4 min
Plasa sudata este un material potrivit pentru proiectele de zidarie, constructie, renovare si alte lucrari de bricolaj. In acest articol iti prezentam avantajele armarii cu plasa sudata si iti explicam, pas cu pas, cum se realizeaza acest proces. 

Cuprins

Avantajele armarii peretilor cu plasa sudata

Plasa sudata este un material care poate fi folosit la realizarea de garduri pentru imprejmuirea si delimitarea unor proprietati sau a unor zone publice, precum parcuri sau faleze.

Panourile de plasa sudata sunt elemente esentiale pentru armarea structurilor de beton, precum planseele si peretii de rezistenta ai cladirilor.

armare pereti cu plasa sudata​​​​​​​

Care sunt avantajele armarii peretilor cu plasa sudata

●    Armarea peretilor cu sarma sudata ofera constructiilor mai multa rezistenta si durabilitate, in special in reabilitarea cladirilor vechi, ce au o structura deteriorata si afectata de aparitia uzurii materialelor utilizate in constructie.
●    Chiar daca pare simplu, montarea plasei sudate necesita cunostinte de baza despre elementele unei structuri. Grosimea plaselor din fier sudat se alege in functie de lucrare (armare planseu, armare pereti etc.). Pentru lucrarile de anvergura, recomandarea noastra este sa consultati un inginer structurist care te poate indruma spre achizitia corecta a materialelor necesare lucrarii tale.  
●    Panourile de plasa sudata sunt rezistente la socurile mecanice, coroziune sau uzura timpurie.
●    Peretii armati cu plasa sudata au colturile si intersectiile bine consolidate. Insa atentie la cum se realizeaza innadirea plaselor
●    Panourile si plasele sudate isi pastreaza fiabilitatea in cazul in care lucrarea necesita taierea acestora in mai multe segmente.
Nota informativa: Nu este recomandata utilizarea panourilor sudate in construirea structurilor de rezistenta. Pentru lucrarile de rezistenta recomandam Plasa sudata produse conform standardului SR 438/3/2012. Incurajam sa consulti consilierul de vanzari in legatura cu tipul lucrariile pe care vrei sa o desfasori pentru a-ti recomanda materialul special destinat ficarui proces in parte. 
●    Panourile de sarma sudata sunt rezistente si pot fi utilizate atat pentru structurile interne, cat si pentru peretii externi.

Cauzele degradarii structurilor si necesitatea armarii peretilor cu plasa sudata

Cu trecerea timpului, structurile au nevoie de reabilitare si de materiale pentru consolidarea fundatiilor, peretilor interiori, peretilor exteriori si a tavanului, respectiv acoperisului. Prin camasuirea acestora cu plase sudate, durabilitatea constructiilor va creste.

Principalii factori ce deterioreaza edificiile sunt:
●    imbatranirea materialului in timp;
●    activitati seismice si alte fenomene meteorologice (umiditate, ploaie, soare puternic, zapada);
●    interventii necontrolate si neprofesionale;
●    folosirea de materiale de calitate inferioara;
●    degradarea fundatiei constructiei din cauza infiltratiilor de apa si slabirea integritatii cladirii.

Interventii la nivelul peretilor unei constructii
Interventiile pentru reabilitarea structurii peretilor unei constructii pot fi de doua tipuri:
●    interventia de completare. Aici se va adauga un surplus de material care sa completeze structura si sa astupe fisurile sau gaurile pana la restaurarea integrala sau demolarea constructiei;
●    interventia de consolidare. Consolidarea se poate realiza la nivelul fundatiei, peretilor exteriori, interiori si despartitori prin structuri de beton armat cu otel.

Cum se armeaza peretii cu plasa sudata?

perete armat cu plasa sudata

Procesul de consolidare a peretilor cu plasa sudata are mai multe etape.

Pasul 1. Curatarea peretului

Prima etapa de lucru pentru armarea peretilor cu plasa sudata este curatarea peretelui. Tencuiala initiala trebuie curatata pana cand aceasta este indepartata in totalitate, inclusiv rosturile si alte urme de material prezente pe structura.

Pasul 2. Corectarea fisurilor 

In cazul in care se renoveaza sau se reconditioneaza o cladire mai veche sau o structura ce nu a fost ingrijita corespunzator (interventii si exploatari necontrolate), peretii vor fi verificati de fisuri.

In functie de dimensiunea fisurilor, acestea pot fi reparate cu mortar, rasina epoxidica sau amestecuri pe baza de ciment. In cazul in care fisurile sunt foarte mari, ele vor trece printr-un proces de injectare armata. Pe scurt, se vor introduce elemente metalice pentru a creste rezistenta zidariei.

Pasul 3. Fixarea plasei sudate pe perete

Etapa urmatoare este cea de fixare a panourilor de plasa sudata. Ai grija sa nu fie fixate in rosturile peretilor, ci direct pe suprafata lor.

Plasele se recomanda a fi prinse cu ancore sau agrafe de otel, iar gaurile aparute in urma montarii armarii vor trebui umplute cu pasta de ciment pentru ca structura sa fie cat mai rezistenta.

O alta posibilitate de armare a peretelui poate fi realizata prin atasarea mai multor plase. Ele trebuie prinse in mod corespunzator pentru a nu afecta integritatea peretilor si, respectiv, a cladirii.

Innadirea plaselor sudate
Panourile de plasa sudata trebuie prinse bine intre ele atunci cand sunt utilizate mai multe bucati pentru a acoperi intreg peretele. Innadirea lor nu trebuie sa depaseasca jumatate din armatura prezenta in segment, altfel poate afecta procesul de camasuire.

Plasele nu trebuie innadite pe muchiile peretilor; acestea se recomanda a fi indoite pentru a fi prinse ulterior.

Pasul 4. Tencuirea peretelui

Ultimul pas este cel al tencuielii peretelui. Acesta poate fi realizat in cel putin doua moduri, folosind materiale diferite. Tencuiala se incepe din josul peretelui si se executa uniform, pe intreaga suprafata, pana la terminarea lucrarii.
●    Tencuirea cu mortar de ciment. Tencuirea cu ciment se recomanda a fi realizata fara var, iar aceasta trebuie sa se uneasca foarte bine cu suprafata suport uscata si fara fisuri. Cimentul este un material ce se contracta, de aceea va fi necesara aplicarea a doua straturi de mortar.
●    Tencuirea cu beton. Tencuirea peretilor cu beton necesita realizarea unui cofraj in care se va turna materialul. 
                                                                                                                                                    
Plasa sudata pentru armare si consolidare va creste nivelul rezistentei structurii fundatiei, a peretilor interiori si exteriori si a acoperisului. Totodata, durabilitatea cladirii va creste. 

La noi gasesti materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai in derulare. Comanzi online rapid si economisesti timp pentru alte activitati. 

Iti livram produsele la orice adresa din Romania, fie cu flota noastra de camioane specializate cu brat mecanizat pentru descarcare sau prin curierat rapid.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

REFRACTAR, - Ă, adj. - (Despre materiale) - Care rezista la temperaturi inalte, fara a-si schimba structura, compozitia si caracteristicile. Caramida refractara este un material ceramic special, realizat prin ardere la temperaturi inalte, in cuptoare speciale. Datorita argilei speciale din care sunt realizate, caramizile refractare: Pot rezista la temperaturi extreme, de peste 1280°C, fara a suferi modificari fizice; Garanteaza o mare putere de acumulare si de radiatie a caldurii; Prezinta o rezistenta mecanica foarte buna; Au o culoare galben-aurie.
Anumite elemente din structura constructiei nu sunt vizibile din exterior, de aceea, tencuiala pe suprafata acestora poate fi aplicata sumar, avand doar rolul de a proteja peretii. Acest tip de tencuiala mai este cunoscuta si sub numele de tencuiala bruta, fiind utilizata mai ales in poduri, cosuri de fum, beciuri si calcane. Nu este obligatoriu ca utilizarea acesteia sa ofere si un rezultat estetic deosebit, motiv pentru care, aplicarea tencuielii brute nu implica si alte masuri speciale (trasare, stalpisori etc), asa cum se intampla in cazul altor tencuieli. Dupa modul de prelucrare, exista urmatoarele tipuri de tencuieli: 1.Tencuieli sclivisite si gletuite Aplicate in 2 straturi (grund si tinci) pe elemente de zidarie. Sunt compacte, impermeabile si garanteaza suprafete netede. La tencuielile sclivisite, stratul vizibil se netezeste cu o drisca din otel. La cele gletuite, stratul vizbil se executa cu un strat subtire din pasta de ipsos, netezindu-se ulterior cu o drisca pentru glet. 2.Tencuieli pe beton Tencuiala de var pe beton nu adera bine si poate cadea in timp. De aceea, pe beton se aplica o tencuiala in 3 straturi: sprit, grund, tinci. Inainte de a se aplica grundul, se aplica (prin stropire) un spirt mortar fluid. Tencuiala pe beton reprezinta astazi o tehnica din ce in ce mai putin utilizata. 3.Tencuieli pe rabitz Aplicate pentru obtinerea unor suprafete plane (ex: tavanele planseelor cu nervuri din beton armat, zidarie din caramida). Plasa de rabitz se aplica peste suprafata cu cea mai mica variatie de volum, executandu-se apoi tencuiala. Astfel, tencuiala pe rabitz nu va fi expusa variatiilor de volum ale celorlalte elemente din structura constructiei. Tencuiala pe rabitz se executa tot in 3 straturi: spirt, grund, tinci. 4.Tencuieli impermeabile Se aplica pe elemente de constructie aflate in contact permanent cu medii in care umiditatea atinge valori ridicate, precum peretii subsolurilor, peretii canalelor, soclurile, tuburile de scurgere si interioarele rezervoarelor. Mortarul pentru tencuieli impermeabile se utilizeaza drept liant: ciment aluminos. 5.Tencuieli decorative Tencuielile decorative sunt paste predozate, utilizate pentru realizarea tencuielilor subtiri structurate (cu santuri sau zgariate). Se aplica pe peretii interiori si exteriori ai cladirilor civile si industriale, noi sau in curs de renovare. Se aplica folosind varul stins in praf, cimentul alb (se poate poate utiliza si cimentul colorat), agregate din roci colorate (cum sunt deseurile din marmura ori cele din ceramica).
Cum ridic un zid despartitor in casa? Achizitia unui apartament sau a unei case inseamna renovarea acestuia dupa gusturile noului proprietar. Realizarea unui perete de compartimentare poate oferi un mare plus proiectului de design interior. In acest articol, afla care sunt solutiile populare de compartimentare a locuintei si iti dezvaluim cum sa duci la bun sfarsit ridicarea unui zid despartitor realizat din blocuri de BCA.
Atunci cand construiesti o casa este important sa estimezi costul pe care aceasta il implica. Blocurile din BCA au dimensiuni mari, astfel executia casei se realizeaza mai rapid. In plus, pretul BCA-ului este mai mic. Fie ca esti in etapa in care iti realizezi bugetul, fie ca vrei sa aduci pe santier materialele necesare, este important sa stii de cate blocuri de BCA vei avea nevoie pentru constructia propriu-zisa. Din acest articol vei afla cum sa calculezi necesarul de BCA pentru casa ta, astfel incat la final sa nu ramai cu paleti suplimentari.