Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 25 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Idei practice de amenajari cu gresie si faianta pentru bucatarii

Actualizat: 19.04.2024 / Publicat: 25.01.2022 / Timp lectură: 3 min
Pentru amenajarea bucatariei cu placi ceramice este importanta o planificare bazata pe o serie de factori precum combinatiile de modele si culori, mobila de bucatarie, spatiul disponibil si stilul incaperii. Iti prezentam toate aceste aspecte in randurile de mai jos.

Cuprins

Reguli generale pentru amenajarea cu gresie si faianta in bucatarie

Exista diferite colectii de modele si culori pe care le poti folosi in amenajarea bucatariei cu gresie si faianta inclusiv gresie tip parchet. De asemenea, mobila de bucatarie trebuie aleasa astfel incat sa se potriveasca frumos cu placile din incapere. 

Combinatii de modele si culori

In alegerea combinatiilor de placi ceramice, ar trebui sa tii cont de cateva principii de relationare intre elemente. Este recomandata stabilirea elementelor dominante si a celor neutre (care le pun in evidenta pe cele dominante). 

Iata doua reguli de baza in alegerea combinatiilor de modele si culori pentru placile din bucatarie pentru a obtine complementaritate:

  1. daca gresia are o textura deosebita si culori puternice, alege o faianta de bucatarie cu un model simplu si in nuante neutre;
  2. daca gresia are un model neutru si o culoare simpla, textura faiantei va fi una deosebita, iar nuanta poate fi puternica.

Asocierea placajelor ceramice cu aspect complementar poate fi folosita in bucatariile amenajate in orice stil de design interior.

Un exemplu popular este alegerea gresiei care replica aspectul unor materiale naturale (lemn sau piatra), care creeaza o atmosfera calduroasa si primitoare si asocierea acesteia cu placi de faianta deschise la culoare, ce confera stabilitate incaperii.

Alegerea mobilei de bucatarie in functie de gresie si faianta

Combinatiile de culori pentru mobila de bucatarie vor fi alese in functie de textura si nuantele placilor ceramice. Printre cele mai populare optiuni sunt formulele similare si cele complexe.

  • Formula similara: opteaza pentru placi in nuante neutre si piese de mobilier cu textura puternica. Placile ceramice cu „greutate” vizuala similara lasa locul unui mobilier dominant, cu modele deosebite.
  • Formula complexa: daca alegi faianta, gresia si mobilierul din aceasta incapere cu aspect neutru, opteaza pentru obiecte decorative si finisaje (precum peretele tapetat) cu accente puternice.

Amenajarea cu gresie si faianta a unei bucatarii open space

In cazul bucatariilor open space, accentul va fi pus pe delimitarea dintre cele doua zone: cea a livingului si cea a bucatariei. Aceasta delimitare poate fi facuta prin montarea unor modele sau nuante diferite de gresie de interior in spatiul ce serveste drept bucatarie si cel al sufrageriei. Pentru un rezultat armonios, cele doua modele sau nuante diferite trebuie sa se potriveasca.
Amenajarea cu gresie si faianta a unei bucatarii open spacePlacile mari sunt potrivite in bucatariile open space deoarece scot in evidenta spatiul placat si pot mari vizual zona respectiva. Avand in vedere ca gresia este durabila, cel mai bine este sa optezi pentru un model care nu se demodeaza.

Alte elemente pe care le poti folosi pentru delimitarea spatiului dintre bucatarie si living sunt insula de bucatarie, cateva scaune inalte si un corp de rafturi. Poti, de asemenea, instala sisteme diferite de iluminat.

Amenajarea cu gresie si faianta in functie de stilul bucatariei

Exista numeroase stiluri de design interior potrivite pentru o bucatarie amenajata cu placi ceramice, cel rustic, minimalist, scandinav si modern fiind printre cele mai populare.

Stilul rustic

Faianta mozaic este o alegere potrivita pentru bucatariile amenajate in stil rustic. Acest model adauga dinamism incaperii si se asorteaza cu placi de gresie in culori neutre si modele care imita lemnul sau piatra.

Stilul modern

Peretii si podelele bucatariilor in stil modern pot fi placati cu placi de culoare alba sau in culori deschise precum bleu ori roz pal. Mobila potrivita intr-o astfel de incapere trebuie sa fie simpla, in tonuri neutre, deschise, cu linii drepte, fara incarcaturi decorative.

bucatarie stil modern​​​​​​​

Stilul minimalist

Modelele de bucatarii cu placi ceramice albe, gri, bej si negre se pot incadra in stilul minimalist, definit prin simplitate si functionalitate. Piesele de mobilier recomandate sunt cele care ofera suficient spatiu de depozitare pentru vasele si electrocasnicele mici, a caror prezenta pe blat sau pe masa ar incarca atmosfera. Este de preferat ca obiectele de decor, daca sunt folosite, sa aiba si o utilitate - de exemplu, o vaza ornamentala in care pot fi tinute flori care completeaza aspectul incaperii.

Stilul scandinav

In stilul scandinav, culoarea predominanta este albul, motiv pentru care placajele in tonuri de alb sunt potrivite. Piesele de mobilier pot fi, de asemenea, albe, ori, in culoarea lemnului sau intr-o combinatie dintre cele doua. Mobilierul in stil scandinav este simplu, cu spatii practice de depozitare.

Pentru a alege faianta si gresie de calitate, iti recomandam sa citesti acest ghid. Pe blogul nostru gasesti, de asemenea, un articol in care iti explicam tot ce trebuie sa stii despre montarea gresiei si un material despre cum poti sa gasesti adezivul potrivit

Speram ca informatiile din acest articol iti sunt de ajutor in amenajarea bucatariei. Pentru a achizitiona toate materialele si uneltele de care ai nevoie pentru proiectul tau, te asteptam in magazinul nostru online.

Nu conteaza cantitatile sau greutatea produselor, noi iti livram comanda cu flota proprie de camioane prevazute cu brat de descarcare sau prin curierii parteneri la orice adresa din Romania.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Blatul de bucatarie are un important rol estetic, dar si practic, iar decizia de achizitie poate fi usor dificila, cand ai o gama larga de modele din care poti alege. Materialele folosite pentru blatul de bucatarie sunt dintre cele mai diverse, unele te pot chiar surprinde. Fiecare tip de material are avantajele si dezavantajele sale, iar pentru a obtine in bucatarie designul dorit si a te bucura de o intretinere rapida si usoara, va trebui sa acorzi atentie acestui element decorativ si functional - blatul de bucatarie. Iti prezentam in continuare principalele materiale utilizate pentru blatul de bucatarie cu avantaje si dezavantaje, astfel incat sa poti lua o decizie potrivita cerintelor tale.
Stiai ca aproape 60% din timpul petrecut in bucatarie este la chiuveta (n.r. blanco-germany.com), fiind de altfel una dintre cele mai utilizate zone din intreaga casa? Pregatirea produselor alimentare, spalarea, curatarea, taierea acestora sunt actiuni zilnice care pot fi facute in mod eficient si rapid atunci cand ai chiuveta potrivita. Utilizarea inteligenta a spatiului, designul ergonomic, usurinta de curatare sunt aspecte pe care ti le doresti cu siguranta de la chiuveta de bucatarie. Alegerea acesteia devine astfel o misiune importanta si este necesar sa se potriveasca cu nevoile si stilul tau de viata pentru a te bucura de o bucatarie cu adevarat functionala. Pentru ca procesul de achizitie sa ti se para unul usor, afla criteriile de baza pentru alegerea chiuvetei potrivite, din randurile de mai jos.
Cantul este o fasie subtire de material, realizata din plastic sau hartie speciala, ce se aplica pe marginile mobilierului din PAL. Cantul asigura 3 beneficii importante: Joaca un rol important in perceperea unei piese de mobilier ca tot unitar; Protejeaza piesele de mobilier impotriva infiltratiilor de apa; Garanteaza un aspect ingrijit al pieselor de mobilier. Alegerea unui cant de calitate contribuie semnificativ la cresterea duratei de viata pentru cele 3 atribute de mai sus.
Vara este anotimpul in care preferam sa desfasuram cat mai multe activitati in aer liber. De aceea, persoanele care locuiesc la casa si au o curte suficient de spatioasa, opteaza adesea pentru construirea unei bucatarii de vara. Gratarele cu prietenii sau o pizza gustoasa in cuptorul cu lemne nu mai trebuie sa fie o corvoada. Daca o sa construiesti o bucatarie de vara si o utilezi corespunzator, nu va mai fi nevoie sa te deplasezi sa speli legumele, sa iei ustensilele necesare sau ca sa te speli pe maini. Indiferent de stilul de amenajare ales si de tipul constructiei, o astfel de anexa iti poate usura munca si va transforma gatitul intr-o activitate mai placuta in timpul verii. Afla cum sa construiesti bucataria de vara si de ce trebuie sa tii cont ca s-o amenajezi in functie de nevoile tale: