Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Amenajare birou: idei si sfaturi practice

Actualizat: 19.09.2024 / Publicat: 10.05.2023 / Timp lectură: 3 min
Vrei sa amenajezi un birou acasa, pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, studiu sau realizarea proiectelor personale? Iata cum sa organizezi spatiul, astfel incat sa sporesti productivitatea si confortul in timpul orelor de lucru. De asemenea, descopera idei si sfaturi pentru alegerea mobilierului si a culorilor potrivite.  

Cuprins

Reguli generale pentru amenajarea unui birou

Planificarea este un pas esential cand iti doresti sa amenajezi un birou in casa, indiferent ca ai la dispozitie o camera separata sau va trebui sa il integrezi in dormitor, living, bucatarie, hol sau balcon. Astfel:

  • masoara cu atentie spatiul disponibil inainte de a achizitiona biroul si scaunul;
  • amplaseaza cat mai aproape de birou polite, rafturi sau o biblioteca, pentru a avea la indemana lucrurile necesare pentru lucru sau studiu;
  • asigura-te ca ai parte de lumina naturala si completeaza decorul cu o lampa de birou.

Amenajarea biroului in functie de spatiul disponibil: recomandari si idei

amenajare birou stil minimalist in living

Cum amenajezi biroul ideal intr-un spatiu restrans sau intr-unul amplu? Iata cateva idei si recomandari utile. 

Amenajarea unui birou mic

Marile provocari in amenajarea unui birou apar cand dispui de un spatiu mic. In aceste situatii, stabileste care sunt elementele fara de care desfasurarea activitatilor ar fi ingreunata si integreaza-le in incapere. Iata cateva trucuri la care poti recurge:

  • birou ingust, cat sa incapa laptopul sau o carte;
  • birou pliabil;
  • masuta pentru laptop potrivita pentru lucrul pe canapea;
  • transformarea mesei din bucatarie sau living in birou temporar.

Vezi si: Amenajarea unei garsoniere: idei practice pentru un decor spectaculos intr-un spatiu mic

Amenajarea unui birou mare

Daca spatiul nu este o problema pentru tine, poti alege un birou amplu sau chiar unul de colt. Daca vrei sa adaugi rafturi si o biblioteca, asigura-te ca sunt cat mai aproape de tine - astfel incat sa nu fie necesar sa te ridici de pe scaun si sa iti intrerupi lucrul cand ai nevoie de o carte, un document sau de un alt obiect. 

Sfaturi si idei pentru amenajarea unui birou acasa, in functie de locatie

Cum poti adapta regulile si sfaturile generale pentru amenajarea unui birou, in functie de incaperea in care urmeaza sa faci schimbarea? Afla mai multe in continuare. 

Amenajarea unui birou in balcon

amenajare birou in balcon luminos si practic

Daca ai un balcon deschis, poti amplasa un birou si un scaun pentru exterior, care sa rezistente la intemperii si la actiunea razelor UV. In schimb, daca spatiul este inchis, alege orice mobilier iti doresti. In plus, nu trebuie sa iti faci griji de vreme si ai posibilitatea de a lucra tot anul din acest loc.
Citeste si: Sfaturi practice pentru amenajarea unui balcon mic

Amenajarea unui birou in hol

Spatiul liber disponibil in hol poate fi valorificat prin amenajarea unui birou. Trebuie doar sa te asiguri ca ai suficienta lumina si culoarul de trecere ramane liber. Totodata, daca vrei sa eliberezi usor locul, poti opta pentru un scaun si o masa pliabila.

Amenajarea unui birou la geam

amenajarea unui birou la geam

Amplasarea biroului la geam te ajuta sa profiti de lumina naturala, care poate avea un impact pozitiv asupra productivitatii, starii de bine si confortului ocular. In acelasi timp, este indicat sa adaugi draperii sau jaluzele, pentru a controla usor cantitatea de lumina care intra in incapere. Tine cont ca in zilele innorate, seara si noaptea vei avea nevoie de o lampa. 

Amenajarea unui birou intr-o camera separata

Cand dispui de o incapere intreaga pentru amenajarea biroului, lucrurile devin putin mai simple. Alege un stil de design interior care sa te reprezinte si sa te ajute sa lucrezi sau sa studiezi cu mai multa placere. Achizitioneaza mobilier atat in functie de spatiul dispobibil, cat si de nevoile tale. 

Cele mai potrivite culori pentru biroul tau

amenajare birou alegerea paletei birou cu scaun modern in tonuri de alb

Daca scopurile principale sunt productivitate si concentrarea atentiei asupra sarcinilor de la serviciu sau studiului, iti recomandam culori neutre pentru zugraveala, birou, scaun si accesorii, care sa nu te distraga. Opteaza pentru alb, gri, negru sau bej. Pe de alta parte, cand ai nevoie de inspiratie, un decor cu nuante puternice si contrastante s-ar putea sa iti fie de folos. 

Piese de mobilier de care vei avea nevoie pentru un birou comod si eficient

Iata care sunt cele mai importante piese de mobilier de care ai nevoie pentru amenajarea unui spatiu de lucru sau de studiu:

  • biroul propriu-zis - trebuie sa fie suficient de spatios si sa aiba inaltimea potrivita pentru tine;
  • scaun de birou - alege unul ergonomic, pentru a te simti cat mai confortabil chiar si dupa multe ore petrecute la birou;
  • polite, biblioteca, dulap cu rafturi - pentru carti, bibliorafturi, diverse accesorii, decoruri etc.

Afla mai multe: Cum alegi un scaun de birou?

Sfaturi pentru organizarea biroului

sfaturi pentru amenajarea unui birou eficient si in stil scandinav

In cele ce urmeaza, am pregatit o serie de sfaturi practice pentru mentinerea biroului organizat:

  • foloseste suporturi pentru documente, instrumente de scris s.a.;
  • pune lucrurile de care ai nevoie des in apropierea ta, la distanta de un brat;
  • tine pe birou doar obiectele pe care le folosesti in mod constant;
  • grupeaza lucrurile similare - pixurile si markerele, capsatorul si capsele etc.;
  • curata si reorganizeaza spatiul dupa fiecare sesiune de lucru sau studiu.

Daca ai in plan amenajarea biroului acasa, te asteptam pe mathaus.ro sau in magazinele noastre fizice pentru a alege mobilierul si decoratiunile perfecte!

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Fierul forjat este un material elegant si durabil, intalnit in casele noastre fie la mobilierul de gradina, la garduri si balustrade, fie la obiecte decorative, ca de exemplu un sfesnic, un suport pentru sticla de vin ori rama unei oglinzi. Este important sa nu neglijezi intretinerea obiectelor din fier forjat, dat fiind faptul ca este un material predispus la rugina. Prin urmare, daca te bucuri acasa de prezenta fierului forjat si vrei sa ii asiguri o durata cat mai mare de viata si un aspect estetic, afla cum se curata si cum se pastreaza in conditii optime acest material.
Daca nu mai esti multumit de cum arata caloriferul cel vechi si vrei sa-l demontezi sau te afli in proces de renovare la etapa de instalare a radiatoarelor, atunci ghidul de fata este pentru tine. In acest articol iti spunem pas cu pas cum se demonteaza caloriferul cel vechi si cum il instalezi pe cel nou cumparat.
Rulourile exterioare sunt o solutie eficienta pentru controlul luminii si al temperaturii din interior, simplu de implementat atat la casa, cat si la bloc. Aceste sisteme pentru siguranta spatiilor interioare pot inlocui cu succes obloanele din lemn, material greu de intretinut si cu o rezistenta scazuta in fata factorilor meteorologici. In prezent, rulourile exterioare din aluminiu sau PVC reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea ferestrelor, fiind usor de curatat si oferind o serie intreaga de avantaje functionale: Asigura un confort termic sporit in lunile reci de iarna; Sporesc securitatea intregii locuinte; Protejeaza geamurile de diverse fenomene meteo - grindina, ninsori, furtuni; Pot reduce cu pana la 50% zgomotele de afara; Permit mai multa intimitate in spatiul casei; Ofera un aspect mult mai placut intregului imobil.
Mocheta este recomandata pentru spatii ale casei precum livingul sau dormitoarele, oferind o senzatie placuta, atunci cand se paseste pe suprafata sa. Pentru ca poate fi gasita intr-o gama variata de nuante si modele, este usor de integrat in decorul oricarui spatiu al casei. Montarea corecta a unei mochete trebuie sa tina cont atat de dimensiunile spatiului respectiv, cat si de usurinta cu care aceasta poate fi scoasa, in eventualitatea unei renovari.