Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 22 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează

Rigole de exterior si teava drenaj

5 produse
5 produse
Ordonează
Șterge toate
5 produse
Ordonează

Vrei sa iti amenajezi gradina sau curtea cu flori, gazon, plante decorative, poate si o terasa unde sa petreci momente frumoase alaturi de prieteni si familie? Pentru toate acestea ai nevoie de o infrastructura de drenaj destinat colectarii si evacuarii apei meteorice. Gaseste pe mathaus.ro rigole exterior si tevi de drenaj de calitate, care sa colecteze eficient apa de pe intreaga suprafata a gradinii!

Avantaje rigola exterior

Beneficiile rigolelor pot fi clasificate pe trei categorii: 

  • de mediu: in absenta unor rigole, apele meteorice patrund in sol. Atunci cand exista un sistem pentru drenajul apelor pluviale, acesta preia si dirijeaza cantitatea de apa pentru a o trata, in scopul limitarii riscului de poluare;
  • de confort: atunci cand uzi plantele din gradina sau ploua torential, sansele sa se formeze balti pe suprafata curtii sunt mai mari. Colectarea si evacuarea apei cu o rigola scurgere contribuie la bunastarea si confortul tau si a celorlalti membri ai familiei;
  • de siguranta: daca nu este eliminata, in sezonul rece apa se transforma in gheata si polei, iar sansele de accidentare sunt mai mari daca in curte ai zone pavate. 

Importanta rigolei in curte

Rigola face parte dintr-un sistem de drenaj destinat colectarii si evacuarii apei meteorice de pe suprafetele sigilate si dirijarii acesteia catre retelele de canalizare. Cu ajutorul unor rigole scurgere poti mentine curate si functionale amenajarile exterioare, indiferent de conditiile meteorologice. In plus, cu o rigola terasa eviti infiltratiile de apa in placile folosite la placarea terasei, dar si inundatiile. 

Din ce materiale sunt fabricate rigolele?

  • Polipropilena: materialul prezinta o buna rigiditate si soliditate, rezista la temperaturi extreme, agenti chimici, abraziune si agenti atmosferici. Modelele de rigole plastic sunt, de cele mai multe ori, fabricate din polipropilenta, intrucat acesta este un plastic. 
  • Otel zincat: rigolele din otel zincat prezinta rezistenta mare la trafic si o durabilitate crescuta in timp;
  • Beton: rigola beton este deseori folosita in zonele publice, suprafete carosabile sau parcari, avand o rezistenta foarte buna. 

Cum se monteaza rigolele?

Rigola curte se monteaza in cel mai jos punct al amenajarii, astfel incat tot surplusul de apa sa fie directionat catre sistemul de colectare si evacuare. Este necesar sa sapi un sant la suprafata terenului pentru a face loc rigolei, apoi sa le introduci si sa le imbini corespunzator. 

Pentru a evita adunarea reziduurilor, peste rigola se pune un gratar scurgere apa din metal sau beton, in functie de materialul folosit la fabricarea rigolelor. La final, aplica un etans compatibil cu rigola apa pluviala pentru un montaj eficient. 

Nu esti sigur daca ai nevoie de o rigola plastic, una de metal sau din beton? Consilierii MatHaus iti stau la dispozitie cu sfaturi si recomandari utile, astfel incat sa iti creezi un sistem de drenaj potrivit spatiului tau disponibil!