Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Polistiren grafitat

1 produse
1 produs
Ordonează
Șterge toate
Regular Truck
Livrare Specializată Solid Info Circle
Regular Home Alt
În stoc
4356 lei/m²
1 produs
Ordonează

La MatHaus gasesti placi de polistirent grafitat pe diferite dimensiuni. Pentru detalii suplimentare, contacteaza-ne telefonic iar specialistii nostri iti vor oferi toate informatiile necesare proiectului tau.  Poti achita comanda online, cu cardul, prin ordin de plata sau ramburs, la livrare. Poti plati si in rate, fara dobanda.

Polistirenul grafitat este folosit la termoizolatiile interioare si exterioare, fiind recomandat in special pentru izolarea termica a fatadelor. Are in compozitie praf de grafit, care este o forma naturala a carbonului, avand o nuanta inchisa de cenusiu si un luciu metalic.

Cum se fabrica polistirenul expandat grafitat?

Particulele de grafit de intalta puritate sunt integrate in bile de polistiren, obtinandu-se astfel materia prima pentru placi. Placile rigide de polistiren expandat grafitat sunt obtinute prin injectarea bilelor de polistiren cu particulele de grafit integrate intr-o matrita, iar apoi materialul este tratat cu abur, ceea ce duce la expandarea bilelor pana cand acestea umplu matrita respectiva. In functie de forma sablonului, placile obtinute sunt fie scoase si ambalate, fie taiate la dimensiunea finala.

Avantajele polistirenului grafitat

 1. Este un bun izolator termic. Avantajul principal al placilor de polistiren grafitat este abilitatea de a pastra caldura la interior in sezonul rece si de a mentine o temperatura optima in sezonul cald evitand, insa, efectul de sera. Motivul bunei capacitati de izolare a acestui material este conductivitatea sa termica mica - mai mica decat cea a polistirenului expandat clasic.

 2. Ajuta la reducerea cheltuielilor cu climatizarea spatiilor. Un sistem termoizolant realizat cu astfel de placi poate duce la o reducere cu pana la 50% a cheltuielilor cu incalzirea si racirea spatiului izolat.

 3. Este un material rigid. Rigiditatea acestui tip de polistiren ajuta, de asemenea, la economisirea banilor, deoarece placile pot fi aplicate direct pe zidarie, fara ca peretii sa trebuiasca sa fie tencuiti inainte. In ciuda acestui fapt, este recomandat sa se aplice peste placi o plasa subtire de sarma si o tencuiala decorativa.

 4. Are porozitate deschisa, este elastic si flexibil.

Termosistem cu polistiren grafitat: de ce ai nevoie?

 • Placi de polistiren grafitat

 • Adeziv

 • Masa de spaclu

 • Dibluri pentru fixarea placilor

 • Plasa de armare din fibra de sticla: este important ca aceasta plasa sa reziste la alunecare si la actiunea substantelor alcaline

 • Tencuiala decorativa siliconata

 • Grund pentru tencuiala decorativa

Cum functioneaza sistemul termoizolant realizat cu polistiren expandat grafitat?

Izolatia termica realizata cu placi de polistiren grafitat functioneaza asemanator cu cea realizata cu polistiren expandat simplu, diferenta fiind ca particulele de grafit confera sistemului o proprietate reflectorizanta care ii creste eficienta energetica.

Aerul cald se misca intotdeauna inspre cel rece, indiferent ca este vorba despre aerul cald din exterior in timpul verii sau despre aerul incalzit in interior pe durata iernii. Acest transfer de caldura are loc prin peretii cladirii datorita unui proces numit punte termica.

Placile rigide de izolatie capteaza aerul in interiorul structurii lor, motiv pentru care acestea sunt intotdeauna mai usoare decat par. Aerul captat este un conductor slab de caldura, ceea ce ofera izolatiei eficienta sa energetica. La sistemele clasice de termoizolatie (relizate cu polistiren expandat), transferul caldurii este incetinit, aerul cald reusind totusi sa treaca direct prin izolatie.

Grafitul din compozitia placilor grafitate face ca aerul cald sa fie reflectat pe masura ce se misca in interiorul structurii izolatiei. Asta incetineste semnificativ transferul de caldura, facand placile grafitate mai eficiente din punct de vedere energetic decat termoizolatia realizata cu polistiren expandat clasic.