Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 24 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Izolarea fundatiei unei case vechi sau aflate in constructie, pas cu pas

Actualizat: 12.08.2021 / Publicat: 06.02.2019 / Timp lectură: 1 min
Lucrarile de izolatie la nivelul fundatiei tin departe infiltratiile de apa, elimina pierderile de caldura si asigura rezistenta intregii structuri a casei. Pentru a proteja cat mai bine fundatia de frig si umezela este important sa alegem materialele izolatoare potrivite si sa acordam atentie fiecarei etape de realizare.

Cuprins

Importanta izolatiei la nivelul fundatiei

Fundatia asigura stabilitatea cladirii, cu conditia sa fie bine proiectata, solida si izolata corect.
Lucrarile de izolatie sunt necesare chiar daca locuiesti intr-o casa fara subsol: izolatia protejeaza peretii de infiltratiile de apa, elimina pierderile de caldura si asigura rezistenta structurii casei. Pentru a evita costurile suplimentare,  hidroizolarea fundatiei trebuie realizata odata cu lucrarile de constructie a casei, in timp ce termoizolarea poate fi realizata si mai tarziu.

Tipuri de hidroizolatii pentru fundatie

Alegerea celui mai bun material pentru hidroizolatie depinde de tipul fundatiei, cele mai folosite sisteme fiind membrana bituminoasa armata cu poliester sau fibra de sticla si hidroizolatiile lichide pe baza de cauciuc acrilic. Mai pot fi folosite membranele din PVC, membranele din polietilena (HDPE sau LPDE), cimentul impermeabil etc.

Izolarea fundatiei unei case vechi

1. Pentru a realiza corect izolatia, primul pas il reprezinta indepartarea pamantului din jurul casei, prin excavare si/sau sapare manuala.
2. Primul strat izolator este cel de polistiren expandat, cu grosimea de 10 cm, placile fiind fixate cu un adeziv pe care il putem aplica cu ajutorul unui spaclu.
3. Aplicarea celui de-al doilea strat izolator se face cu polistiren extrudat, grosimea fiind acum de 3 cm. Stratul de polistiren extrudat se aplica cu ajutorul adezivului, de jur imprejurul fundatiei si cat mai adanc in interiorul solului.
4. Urmatorul pas il reprezinta aplicarea unei mase de glet​​​​​​​, in doua straturi, la suprafata polistirenului, nu inainte de a aseza plasa de armare. Pentru realizarea hidroizolatiei, inainte de aplicarea gletului, vom aplica pe suprafata polistirenului si o folie de polietilena de inalta densitate (HDPE), cu rol in protejarea fundatiilor si subsolurilor.
5. Ultimul strat pe care il vom aplica este stratul de tinci - masa de spaclu cu aderenta buna la suprafete si rezistenta la ciclurile de inghet-dezghet, folosita pentru finisarea tencuielilor traditionale.

Izolarea fundatiei unei case aflate in constructie

1. Dupa realizarea fundatiei, vom pregati si curata suprafata unde vom aplica stratul de hidroizolatie.
2. Primul strat pe care il vom aplica este cel de amorsa, aleasa in functie de tipul hidroizolatiei.
3. Urmeaza aplicarea stratului de hidroizolatie, fie el membrana bituminoasa, ciment impermeabil sau hiroizolatie lichida pe baza de cauciuc.
4. La final, aplicam protectia hidroizolatiei.

Te-ar putea interesa și:

Izolatia casei inseamna un confort termic sporit in intreaga locuinta, o bariera impotriva zgomotului de afara, dar si impotriva umiditatii. In plus, este stiut faptul ca o izolatie executata corect asigura in mare masura eliminarea pierderilor de energie, asadar facturi mai mici pentru incalzirea si racirea casei. Investitia in izolatia termica exterioara a locuintei tale este fara doar si poate un castig pe termen lung. Materialele disponibile pe piata pentru a izola locuinta sunt diverse, astfel ca inevitabil apare intrebarea ce alegere sa faci. Vata minerala bazaltica, vata minerala de sticla sau polistiren expandat? Daca te intrebi care este cel mai bun material izolator, atunci sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii.
Urmeaza sa hidroizolezi acoperisul, terasa, subsolul, fundatia sau alta structura? Ia in considerare membrana bituminoasa si afla tot ce trebuie sa stii despre aceasta: ce este, care sunt tipurile, utilizarile principale si avantajele, cum o alegi si cum se aplica!
Incalzirea prin plinta este un sistem de mici dimensiuni al carui principiu de functionare e convectia naturala. Mai exact, in interiorul echipamentului (plintei) sunt montate niste miniradiatorare. Masele de aer incalzite de acestea se ridica prin fantele superioare ale plintei, iar dupa ce aerul cald a ajuns la tavan, aerul rece este “fortat” sa patrunda prin fantele inferioare ale plintei pentru un nou ciclu de incalzire. Datorita circulatiei naturale a aerului in camera, acesta devine cald intr-un timp foarte scurt. Sistemul de incalzire prin plinta poate fi folosit in orice tip de incapere si spatiu, precum apartamente, case, birouri, spatii comerciale sau cladiri administrative. Avand dimensiuni reduse, plinta nu deranjeaza vizual si permite instalarea usoara a peretilor cortina.
Polistirenul este utilizat la scara larga in constructii pentru proiectele de izolare termica, insa este cunoscut si ca material pentru ambalaje, caserolele pentru mancare fiind reprezentative. Industriile in care se foloseste polistirenul sunt insa diverse. Prin urmare, daca vrei sa-ti verifici cunostintele despre polistiren, in acest articol iti prezentam 5 dintre utilizarile sale.