Setări personalizate Accept toate cookie-urile
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Pile, raspele si rindele Topex

Pentru operatiunile de slefuire fina (atat a lemnului de esenta moale, cat si tare) sau a suprafetelor metalice, ai nevoie de instrumente adecvate. In magazinul MatHaus gasesti o gama variata de scule, fie ca ai nevoie de pile diamantate, de o rindea sau poate doar de o lama pentru razuitor. Plasezi comanda online, iar noi o livram oriunde in tara.
9 produse
9 produse
Ordonează
Șterge toate
9 produse
Ordonează

Rindeaua manuala este utila pentru prelucrarea lemnului, pentru a-l indrepta si fasona dupa formele si dimensiunile cerute. O poti folosi si pentru alte tipuri de materiale - aluminiu, cupru, materiale plastice sau laminate si chiar placi de gips carton (rindea pentru gips).

In situatiile in care prelucrarea lemnului nu se poate face cu rindele, se folosesc o serie de instrumente cu suprafete dintate: 

  • raspele - sunt late, semirotunde si rotunde;
  • pile (se folosesc dupa prelucrarea cu raspele, pentru procesul de netezire si slefuire a suprafetelor, dar si pentru ascutirea instrumentelor) - sunt late, patrate, semirotunde, rotunde, in forma de cutit, triunghiulare. In functie de materialul de finisare se impart in pile pentru lemn si pile pentru metal;

Rezultatele de slefuire sunt deosebite atunci cand sunt utilizate instrumentele adecvate (pentru indepartarea unei cantitati mai mici sau mai mari de material). Poti alege o simpla rascheta (cutit de razuit) pentru a degrosa piese din lemn, plastic sau ipsos, o pila semirotunda sau un set de mini pile. Daca ai nelamuriri in privinta achizitiei, iti stam la dispozitie si iti ferim consiliere telefonica, pentru ca sa afli raspunsurile in timp util.