Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 28 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează Light Truck

Evacuare si alimentare masina de spalat Melinda Impex

1 produse
Light Truck
1 produs
Ordonează Light Truck
Șterge toate
1 produs
Ordonează Light Truck

Eficienta masinilor de spalat este puternic influentata de sistemul de evacuare si alimentare. Aceasta are nevoie de un furtun rezistent pentru alimentarea cu apa si de un furtun de scurgere care sa elimine eficient apa, cat mai silentios posibil. Pe site-ul nostru, gasesti diverse furtunuri pentru evacuarea si alimentarea masinii de spalat, alaturi de nipluri pentru prelungirea directa a furtunului de evacuare. Plaseaza o comanda pe mathaus.ro si beneficiaza de preturi avantajoase. Livram oriunde in tara.

Ce rol are un furtun de evacuare?

Pentru a asigura functionarea automata a masinii de spalat, este esentiala livrarea prompta a lichidului si, implicit, scurgerea acestuia in mod adecvat. Furtunul masinii de spalat evacueaza apa in sistemul de canalizare pe durata functionarii.

In unele cazuri, furtunul de scurgere mașină de spălat se poate uza, sparge sau rupe, moment in care este necesar sa-l inlocuiesti imediat pentru a asigura un flux neintrerupt. 

Materiale folosite la fabricarea furtunurilor de alimentare si evacuare

Datorita conductivitatii termice scazute, a rezistentei la actiunea agentilor corozivi si densitatii reduse, numeroase furtunuri scurgere mașină de spălat sunt fabricate din polimeri, precum PVC, plastic si poliester ranforsat. Un furtun pentru scurgerea mașinii de spălat din polimer are performante termice excelente si o stabilitate chimica buna. 

Pe langa polimer, poti alege si furtunuri din cauciuc. Acestea au o durata lunga de functionare, sunt rezistente la deformari externe, substante chimice si temperaturi extreme. 

Care este rolul sifonului masinii de spalat?

Gestionarea corecta a procesului de drenare a apei contaminate dupa spalare este esentiala. Pentru aceasta, este folosit un element important - sifonul, care asigura un flux constant de lichid, indiferent de cantitatea acestuia.

Sifonul indeplineste o serie de sarcini importante:

  • prevenirea degajarii mirosurilor si gazelor din canalizare in interiorul locuintei;
  • prevenirea formarii blocajelor in sistemul de scurgere. In cazul aparitiei unui astfel de blocaj, proiectarea sifonului masinii de spalat ofera o metoda usoara si rapida de curatare.
  • filtrarea particulelor mari de deseuri.

Cum se monteaza prelungirea de furtun evacuare mașină de spălat?

Majoritatea masinilor de spalat sunt echipate cu un furtun de scurgere de maximum 1,5 m. In majoritatea cazurilor, acesta poate fi suficient pentru o instalare corespunzatoare. Insa, daca suprafata camerei in care instalezi masina de spalat sau locatia conductei de canalizare nu corespunde standardelor, atunci ai nevoie de o prelungire furtun evacuare mașină de spălat. 

Exista doua metode prin care poti face aceasta prelungire:

  1. Cumperi un furtun mai lung si il inlocuiesti pe cel existent. Pentru a face aceasta procedura, este necesar sa deconectezi masina de spalat din priza si sa opresti alimentarea cu apa. Apoi, scoate panoul de baza si indeparteaza filtrul de la pompa de evacuare. Slabeste clema care fixeaza furtunul de pompa de evacuare si deconecteaza furtunul prin tragere. Fixeaza noul furtun folosind clema, ataseaza toate partile eliminate si porneste masina de spalat. Pentru o lucrare sigura, solicita ajutorul unui specialist!
  2. Extinzi racordul mașinii de spalat. Pentru a extinde furtunul de scurgere, poti utiliza un tub subtire de plastic sau metal-plastic. Conecteaza cele doua parti cu tubul din interior si fixeaza varfurile de cauciuc cu ajutorul clemelor. 

Ai intrebari legate de ce racord scurgere mașina de spalat sa achizitionezi? Echipa noastra de specialisti este alaturi de tine. Contacteaza-ne, afla ce furtunuri iti sunt necesare si comanda-le de pe mathaus.ro!