Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează Light Truck

Distantieri Sparta

6 produse
Light Truck
6 produse
Ordonează Light Truck
Șterge toate
6 produse
Ordonează Light Truck

Distantierele sunt utilizate pentru asezarea si montarea gresiei si faiantei. Rolul acestora este de a pastra o latime constanta a rosturilor si de a impiedica miscarea placilor pana la intarirea adezivului.   La noi gasesti distantieri plastic de diferite forme si grosimi, potrivite pentru proiectele tale de amenajare cu placi ceramice. Comanda online si noi iti livram produsele direct pe santier sau la tine acasa.

Cum alegi forma pentru distantieri gresie si faianta?

Distantieri placa ceramica - aceste produse sunt accesorii pentru gresie si faianta, iti usureaza munca, scurteaza timpul necesar pentru executie si te ajuta sa obtii un montaj corect si estetic. Pentru a alege modelul potrivit, trebuie sa tii cont de aplicatie si de forma acestuia:

  • cruce - sunt cele mai comune tipuri de distantiere si au forma de X. Se folosesc la intersectia placilor, dar si de-a lungul rosturilor;

  • T - se folosesc in mod asemanator cu cele in forma de cruce;

  • pana - sunt utile la intersectia gresiei cu peretele sau a faiantei cu pardoseala sau in cazul placilor cu forme neregulate si cu margini taiate inegal;

  • clips - au o forma speciala pentru a te ajuta sa elimini denivelarile in timpul montajului si miscarea placilor pe perioada de uscare a adezivului. Anumite modele se pot folosi impreuna cu distantierele de tip pana;

  • cleste - accesoriile de acest fel sunt folosite pentru nivelarea rapida, usoara si cu precizie a placilor ceramice. In plus, impiedica posibilitatea de glisare a gresiei si faiantei.

Cum stabilesti latimea rostului?

Nu este recomandat montajul fara rosturi, din cauza diferentelor de temperatura, presiunii puse de obiecte grele, vibratiilor si miscarilor unei suprafete. Chiar daca placile de gresie si faianta sunt rectificate (taiate la 90 de grade in fabrica), trebuie instalate cu un spatiu de dilatatie de cel putin 1-1,5 milimetri. 

Iata cateva sfaturi pentru stabilirea grosimii distantierelor:

  • tipul de placa ceramica - asa cum am mentionat anterior, pentru cele rectificate este necesar un rost de cel putin 1-1,5 mm. Pentru gresia si faianta nerectificata, ai nevoie de distantiere de 2-3 mm sau chiar mai mari;

  • stil de amenajare si preferinte - daca preferi rosturi „invizibile”, opteaza pentru gresie sau faianta rectificata, distantiere de cel putin 1 mm si foloseste chit cu aceeasi nuanta ca a placilor ceramice.

Ai intrebari despre produsele disponibile pe mathaus.ro sau ai nevoie de ajutor pentru a aproxima numarul necesar de distantiere pentru proiectul tau? Consilierii nostri iti pot oferi raspunsuri, sfaturi si asistenta pentru plasarea comenzii online.