Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează Light Truck

Cazmale si tarnacoape Fiskars

3 produse
Light Truck
3 produse
Ordonează Light Truck
Șterge toate
3 produse
Ordonează Light Truck

Cazmaua și târnăcopul sunt uneltele esențiale pentru o varietate de lucrări de rutină sau mai dificile, atât în gospodărie, cât și în construcții. Indiferent dacă ai nevoie să sapi șanțuri pentru fundații, brazde pentru semănături sau să îndepărtezi rădăcini și reziduuri de pe teren înainte de a construi o clădire, la Mathaus găsești o selecție variată de cazmale și târnăcoape pe care te poți baza. Aceste unelte fiabile și durabile te vor ajuta să realizezi cu succes diferite sarcini, obținând rezultate de calitate.

Cazmale - de ce să ții cont când le alegi

Pentru a-ți ușura munca, orientează-te întotdeauna către cele mai potrivite unelte de grădină. Cazmaua, de exemplu, trebuie să fie ușor de ținut în timpul săpatului, robustă și rezistentă.  

Cupa: Alege materiale robuste, precum aliajul de oțel și bor sau oțelul forjat, acestea fiind eficiente și în solurile uscate sau pietroase. Suprafața pe care se sprijină piciorul trebuie să permită transferul optim al forței piciorului către cazma. 

Coada: Acordă atenție îmbinării dintre coadă și lamă, pentru că acolo trebuie să fie o conexiune solidă și sigură. 

Mânerul: Trebuie să fie ușor de manevrat și confortabil. Alege cazmale cu mânerul în forma literei D, așezat în unghi față de cupă. Această configurație contribuie la reducerea tensiunii din brațe și spate. 

Dimensiuni: Cazmaua potrivită depinde atât de lucrare, cât și de forța și înălțimea utilizatorului. O cazma ușoară poate fi o alegere bună dacă nu ai o forță fizică mare sau pentru un proiect de săpare prelungită. Lungimea adecvată a cozii asigură priza eficientă și confortabilă, așa că dacă ai o înălțime mai mare, caută cazmale cu coada mai lungă. Pentru lucrări detaliate, o cupă cu dimensiuni mici poate fi mai potrivită decât una foarte lată. 

În magazinul nostru găsești cazmale cu lame de dimensiuni variate: 

  • 18 x 13,5 cm
  • 18 x 14 cm
  • 19 x 10,5 cm
  • 30 x 22 cm

Cele mai bune târnăcoape

Când lucrezi în soluri tari, pe lângă cazmaua rezistentă ai nevoie și de un târnăcop cu bara din oțel. Găsești la Mathaus atât târnăcoape de dimensiuni mari, cu coada de 90 cm și o greutate de cca 2 kg, concepute pentru a săpa în pământ tare, cât și unelte mici, de numai 38 cm lungime, cu o greutate de aproape jumătate de kilogram. 

Poți utiliza un târnăcop mini, cu mânerul ergonomic, din fibră de sticlă, pentru a sparge pietre sau chiar pentru a distruge structuri din beton armat ori cărămidă veche. Acoperirea cu cauciuc previne formarea bătăturilor în palme. 

Măsuri de siguranță

Iată câteva sfaturi despre utilizarea în siguranță a acestor unelte de grădină: 

  • Păstrează o postură corectă și echilibrată. 
  • Evită mișcările bruște, pentru a preveni leziunile la nivelul spatelui, gâtului sau încheieturilor. 
  • Menține o priză sigură pe mâner în timpul utilizării. 
  • Fii atent la prezența altor persoane. 
  • Păstrează uneltele într-o stare bună de funcționare. Curăță lamele cu peria de sârmă, iar pentru a evita formarea ruginii aplică un spray special înaintea depozitării de peste iarnă.
  • Verifică starea lamei, a mânerului și îmbinărilor, iar dacă observi deteriorări, fă reparațiile sau înlocuirile necesare înainte de utilizare.