Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 30 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Sistemul de incalzire in plinta

Actualizat: 13.08.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 2 min

Incalzirea prin plinta este un sistem de mici dimensiuni al carui principiu de functionare e convectia naturala. Mai exact, in interiorul echipamentului (plintei) sunt montate niste miniradiatorare. Masele de aer incalzite de acestea se ridica prin fantele superioare ale plintei, iar dupa ce aerul cald a ajuns la tavan, aerul rece este “fortat” sa patrunda prin fantele inferioare ale plintei pentru un nou ciclu de incalzire. Datorita circulatiei naturale a aerului in camera, acesta devine cald intr-un timp foarte scurt. Sistemul de incalzire prin plinta poate fi folosit in orice tip de incapere si spatiu, precum apartamente, case, birouri, spatii comerciale sau cladiri administrative. Avand dimensiuni reduse, plinta nu deranjeaza vizual si permite instalarea usoara a peretilor cortina.

Cuprins

Tipuri de incalzire in plinta

Incalzirea in plinta poate fi

  • electrica;
  • prin agent termic.

Sursa de energie pe care o ai disponibila (curent electric sau gaz) este criteriul pe baza caruia se va face alegerea tipului de incalzire in plinta.

Daca ai o centrala termica, sistemul bazat pe circulatia agentului termic prin plintele radiante va fi optiunea potrivita. Pentru a alege incalzirea in plinta ce are ca sursa electricitatea, ai grija ca instalatia electrica sa fie corect dimensionata pentru a asigura puterile necesare pentru o functionare optima si sigura a sistemului de incalzire.

Ce avantaje are incalzirea in plinta?

  • Siguranta in timpul functionarii. SIstemul de incalzire in plinta are un risc scazut de producere a arsurilor la atingerea radiatoarelor sau a tevilor.
  • Incalzirea peretilor. Pentru ca aerul cald se ridica uniform de la nivelul podelei, peretii sunt incalziti, iar suprafata lor se mentine constant uscata. Ca urmare, formarea mucegaiului este stopata, iar problema umiditatii ridicate dispare.
  • Plintele radiante au dimensiuni mici. Asta iti permite sa le asezi sub ferestrele panoramice fara a deranja vizual. In acelasi timp, se creeaza o perdea termica eficienta.
  • Incalzirea uniforma a camerei. Temperatura este aproximativ aceeasi peste tot in incapere.
  • In cazul unei defectiuni, se poate interveni rapid, fara a fi nevoie de distrugerea pardoselilor sau spargerea peretilor.
  • Sistemul poate fi ascuns cu usurinta, ceea ce este ideal pentru cei ce isi doresc spatii vitrate mari, iar radiatoarele nu reprezinta o solutie.

Cum se monteaza un sistem de incalzire in plinta?

  • Se monteaza plintele cu ajutorul unor dibluri si cleme.
  • Se monteaza micro radiatoarele (miezul radiant).
  • Se instaleaza fetele radiante ale plinte, care sunt, de regula, niste panouri din aluminiu cu fante superioare si inferioare pentru circulatia aerului.
  • Se leaga sistemul la sursa de energie (electricitate sau gaz). In cazul folosirii agentului termic, este recomandata folosirea unui distribuitor-colector pentru asigurarea unei functionari corecte a sistemului de incalzire.
  • Dupa ce toate legaturile sunt facute, se face proba sistemului pentru a verifica daca exista module nefunctionale sau daca sunt pierderi de caldura.
  • Inchiderea finala a plintelor se poate realiza cu fete decorative de diverse modele si culori.

Poate fi folosita incalzirea in plinta impreuna cu alte radiatoare?

incalzirea in pardoseala

Incalzirea in plinte poate fi folosita impreuna cu alte radiatoare doar daca sistemul functioneaza cu agent termic. Aceasta solutie este indicata pentru spatiile de dimensiuni mari, cu multe treceri la nivelul pardoselii, unde lungimea plintei nu acopera necesarul termic.
 

Te-ar putea interesa și:

Izolatia casei inseamna un confort termic sporit in intreaga locuinta, o bariera impotriva zgomotului de afara, dar si impotriva umiditatii. In plus, este stiut faptul ca o izolatie executata corect asigura in mare masura eliminarea pierderilor de energie, asadar facturi mai mici pentru incalzirea si racirea casei. Investitia in izolatia termica exterioara a locuintei tale este fara doar si poate un castig pe termen lung. Materialele disponibile pe piata pentru a izola locuinta sunt diverse, astfel ca inevitabil apare intrebarea ce alegere sa faci. Vata minerala bazaltica, vata minerala de sticla sau polistiren expandat? Daca te intrebi care este cel mai bun material izolator, atunci sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii.
Urmeaza sa hidroizolezi acoperisul, terasa, subsolul, fundatia sau alta structura? Ia in considerare membrana bituminoasa si afla tot ce trebuie sa stii despre aceasta: ce este, care sunt tipurile, utilizarile principale si avantajele, cum o alegi si cum se aplica!
Polistirenul este utilizat la scara larga in constructii pentru proiectele de izolare termica, insa este cunoscut si ca material pentru ambalaje, caserolele pentru mancare fiind reprezentative. Industriile in care se foloseste polistirenul sunt insa diverse. Prin urmare, daca vrei sa-ti verifici cunostintele despre polistiren, in acest articol iti prezentam 5 dintre utilizarile sale.
Zgomotele de afara si galagia din locuintele invecinate pot fi deosebit de deranjante, afectandu-ti orele de odihna, concentrarea si buna dispozitie. Din fericire, izolarea cu vata minerala ajuta la rezolvarea acestei probleme si implicit la sporirea confortului acustic. In acest ghid iti prezentam principalele tipuri de zgomote, iti explicam care sunt avantajele izolarii cu vata minerala si cum se aplica aceasta pentru a izola fonic peretii interiori. Izolare fonica: principalele tipuri de zgomote Care sunt avantajele izolarii cu vata minerala? Cum se aplica vata minerala pentru izolarea fonica a peretilor interiori?