Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Saltea cu arcuri sau cu spuma: principalele diferente si ce alegi

Actualizat: 04.11.2023 / Publicat: 15.07.2022 / Timp lectură: 3 min
Alegerea saltelei potrivite pentru patul din dormitor sau pentru cel din camera oaspetilor ofera un somn odihnitor, dar si o pozitie buna a corpului. Urmeaza sa investesti intr-un produs nou si ai nevoie de indrumare, exemple si informatii utile? Atunci iata care sunt diferentele dintre saltelele cu spuma si cele cu arcuri interioare, avantajele fiecarui model si criteriile de selectie in functie de cerintele si nevoile tale!

Cuprins

Saltea cu arcuri vs. saltea cu spuma: principalele diferente

Tipuri de saltele cu arcuri vs. saltele cu spuma

saltea cu arcuri

Saltelele cu arcuri au evoluat de-a lungul timpului, oferind clientilor diferite tipuri de produse, confortabile si rezistente. Principalele modele sunt:
●    Arcuri Bonell - sunt realizate dintr-o sarma groasa, foarte rezistenta in timp si la preturi atractive oricarui buzunar. Acest model este prezent sub forma de clepsidra.
●    Arcuri LFK - sunt intalnite sub forma de cilindru, fiind realizate dintr-o sarma mai subtire, insa cu o durabilitate la fel de mare si sentiment ridicat de confort.
●    Arcuri Pocket - cunoscute si sub denumirea de „arcuri individuale”, acestea sunt de dimensiuni mici. Fiecare arc este invelit intr-o husa de protectie care ofera mai multa stabilitate saltelei si un somn mai bun.

 saltea cu spuma
Saltelele cu spuma sunt fabricate din diferite tipuri de materiale, iar fiecare client isi poate alege textura dorita in functie de nevoile sale. Principalele modele sunt din:
●    Spuma de memorie - fiind ideala pentru persoanele care au probleme cu musculatura, oferind intotdeauna pozitia ideala de odihna.
●    Latex - pune la dispozitie echilibrul perfect intre o saltea in care „te poti scufunda” si una cu suport moale, potrivit pentru o pozitie sanatoasa a corpului.
●    Ortopedica - dispune de maxim de suport, distribuie in mod egal greutatea corpului si reduce problemele de spate, gat, articulare etc.
●    Poliuretanica - este cel mai popular tip de saltea cu spuma, avand un pret mai mic spre deosebire de celelalte modele, insa si o duritate mai mare.

Pretul saltelelor cu arcuri vs. saltele cu spuma

saltea cu arcuri sectionata

Saltele cu arcuri au un pret mai mic de achizitie, in defavoarea celor cu spuma. In genere, primul model este mai usor de fabricat, iar materialele prime au un cost redus de productie. Pe de alta parte, saltelele cu spuma au un pret de achizitie mai mare, costul final fiind influentat de tipul de umplutura utilizat: poliuretanica, elastica, ortopedica, cu memorie sau latex.

Pozitia corecta a corpului: Saltea cu spuma vs. saltea cu arcuri

saltea cu spuma si pilota

Saltele cu spuma sunt concepute special pentru a oferi confort maxim pe perioada sesiunilor de odihna si somn, materialul poate lua forma corpului tau si ofera o pozitie de somn sanatoasa pentru spate, gat sau cap. Pe de alta parte, saltelele cu arcuri nu ofera sustinere optima pentru spate, iar daca arcurile sunt fabricate sau montate incorect, aceasta poate provoca dureri si pozitii nefiresti.

Rezistenta saltelei in timp

saltea de pat​​​​​​​

Rezistenta si durabilitatea unei saltele sunt influentate de greutatea ce trebuie sustinuta, de frecventa cu care este aceasta folosita si de modul in care este intretinuta. Cu toate acestea, salteaua cu spuma tinde sa aiba o durata mai lunga de viata spre deosebire de cea traditionala. 

Arcurile se uzeaza in timp si salteaua se lasa. Aceasta poate fi utilizata pe o perioada cuprinsa intre 5 si 15 ani, pe cand cea din spuma ofera o rezistenta de peste 15 ani, insa acest factor depinde de modul in care este fabricat produsul si care este tipul de umplutura folosit.

Saltea cu arcuri sau cu spuma: ce alegi?

femeie asezata pe saltea​​​​​​​

Unele persoane prefera saltelele de lux, indiferent daca acestea sunt fabricate cu arcuri sau cu spuma, pe cand pentru alti clienti conteaza foarte mult beneficiile oferite de un model, in defavoarea celuilalt. Iata deci cateva sfaturi si recomandari care te vor ajuta sa alegi salteaua potrivita.

●    Ai dureri de spate sau probleme cu musculatura? 

Daca raspunsul este da, atunci iti recomandam o saltea cu spuma in defavoarea celei cu arcuri. Primul model va oferi o pozitie ideala a corpului pe perioada de odihna, ameliorand durerile resimtite in timpul zilei.

●    Ai un buget restrans? 

Saltelele cu arcuri pun la dispozitie preturi reduse. Nu vei fi nevoit sa intri in economii sau in bugetul pastrat pentru piesele de mobilier, accesoriile de casa sau alte accesorii specifice locuintei tale.

●    Cum preferi sa dormi: intr-o parte, pe spate sau pe stomac? 

Pentru prima optiune poti alege oricare dintre cele doua tipuri de saltele, ambele oferindu-ti confort maxim. Pentru dormitul pe spate orienteaza-te catre un model cu arcuri deoarece te va ajuta sa pastrezi o pozitie corecta in timpul somnului, iar daca dormi pe burta, atunci opteaza pentru salteaua cu spuma datorita materialului moale din care este aceasta fabricata.

●    Esti o persoana calduroasa?

Daca raspunsul este categoric da, atunci ai nevoie de o saltea pe arcuri  care-ti permite o circulatie optima a aerului, deci o suprafata de dormit mai racoroasa. Pe de alta parte, saltele cu spuma limiteaza ventilatia, retinand mai multa caldura.

Saltea cu arcuri sau cu spuma? Dupa cum ai observat, nu exista un raspuns clar si general pentru aceasta intrebare, asa ca verifica ofertele pentru saltele din magazinul nostru online sau fa-ne o vizita chiar in magazinele fizice. Alege produsul potrivit pentru cerintele tale, iar daca ai nevoie de somiera, cadru de pat, toppere, piese de mobilier pentru dormitor si accesoriile potrivite, atunci contacteaza-ne, iar noi iti vom oferi indrumarea necesara, sfaturi utile si chiar transport pana la tine acasa, cu flota noastra de livrare.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde​​​​​​

Te-ar putea interesa și:

Linoleumul este un material pentru podea fabricat din elemente 100% naturale. Este alcatuit dintr-un amestec de ulei de in, calcar, faina de lemn, de pluta, rasini si pigmenti naturali. Linoleumul este produs din elemente organice pure si nu contine niciun fel de substante chimice. Este un material ecologic si foarte durabil, mai costisitor in comparatie cu un covor din PVC, cu care este adesea confundat, acesta din urma fiind realizat din policlorura de vinil.
Tipuri de adezivi pentru proiecte de bricolaj - utilizare, materiale destinate, accesorii necesare Vrei sa lipesti rapid un obiect din casa, dar nu stii cum sa alegi adezivul potrivit? Noi iti vom arata mai jos principalele tipuri de adezivi, in functie de materialul pe care trebuie sa il lipesti, modul de aplicare si accesoriile necesare pentru utilizarea acestora.
Daca ai devenit un mic fermier, te preocupa ingrijirea gradinii, a livezii, inseamna ca ai nevoie sa iti utilezi gospodaria cu o motosapa sau un motocultor pentru intretinerea pamantului. Tehnologia a evoluat si cu siguranta si tu vrei sa beneficiezi de avantajele ei pentru a-ti usura munca. Dar cum modelele de utilaje agricole sunt variate, cel mai probabil te intrebi ce diferente sunt intre motosapa si motocultor. Urmareste ghidul pe care ti-l punem la dispozitie pentru a face alegerea potrivita gospodariei tale.
In cazul in care ti-ai achizitionat o bormasina pentru a da gauri, fie ca ai de montat rafturi, polite in living, de asamblat mobilierul nou cumparat, fie de asezat un tablou pe perete, inseamna ca te afli in etapa de alegere a burghielor. Daca te afli in plin proces de amenajare sau esti un pasionat al proiectelor DIY, bormasina este instrumentul pe care il folosesti mai mult decat oricare altul. Varietatea aplicatiilor la care se utilizeaza se datoreaza burghielor atasate. Fiecare burghiu este potrivit pentru un anumit material sau o lucrare. In acest articol vei primi informatiile necesare pentru a sti de ce burghie ai nevoie pentru proiectul tau.