Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 34 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Placarea scarilor - cu lemn, cu gresie, exterioare, interioare

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 06.05.2021 / Timp lectură: 4 min

Construirea sau renovarea treptelor si contratreptelor interioare si exterioare prezinta un plan de lunga durata. Designul scarilor trebuie sa se potriveasca, pe de-o parte, cu aranjamentul interior sau exterior al spatiului in care doresti sa le asamblezi; iar pe alta parte, acestea trebuie sa fie rezistente la trecerea timpului si sa ofere un plus de siguranta si confort constructiei. Pentru idei de placare a scarilor locuintei sau a spatiului pe care doresti sa-l renovezi, poti consulta urmatoarele combinatii de materiale ce pot oferi locului un stil unic si practic.

Cuprins

Treptele si contratreptele scarilor interioare

Placarea scarilor interioare se bazeaza foarte mult pe stilul interior de aranjament, de la peretii, podeaua si tavanul incaperilor, pana la piesele de mobilier, a decoratiunilor si accesoriilor.

Treptele pot oferi un ambient placut locuintei sau constructiei tale, fie pot fi alese, in special, pentru utilitatea acestora. Cele mai intalnite materiale folosite la scarile interioare sunt: lemnul masiv: stejar, mesteacan, tei sau fag, beton, gresie, marmura, sticla sau granit.

Treptele si contratreptele scarilor interioare

Treptele si contratreptele scarilor exterioare

Placarea scarilor exterioare se recomanda a fi construite in perioadele sezonului cald deoarece treptele din exterior ar trebui sa fie impermeabilizate inainte de a incepe anotimpul ploios. In plus, poti folosi materiale si adezive de calitate deoarece scarile sa reziste la presiune fizica mare si la conditiile meteo extreme.

In functie de stilul si de designul interior al constructiei tale, scarile se pot asocia cromatic cu podeaua din locuinta. Materialele cel mai des utilizate pentru scarile exterioare sunt piatra naturala: granitul si marmura, sau trepte din metal, lemn si beton.

Treptele si contratreptele scarilor exterioare

Placarea treptelor cu lemn

Lemnul este un material rustic, traditional, care se preteaza pentru multe stilul de design interior. Sunt potrivite atat pentru spatiile inchise, cat si pentru exterior, insa pentru cel din urma lemnul va avea nevoie de o tratare si ingrijire speciala.

In cazul incaperilor, scarile din lemn sunt potrivite pentru locuintele din zona montana, a localurilor rustice, a stilurilor de design scandinav. Lemnul ofera un aspect placut si este si rezistent la socuri. Treptele pot fi placate cu lemn masiv de fag, mesteacan, tei sau stejar, iar nuantele sunt in ton cu naturaletea padurilor.

Placarea treptelor cu lemn

Placarea treptelor cu gresie

Gresia este un material potrivit atat pentru scarile de interior cat si pentru cele din exterior datorita rezistentei acesteia la trecere si socuri, la schimbari climatice bruste si la umiditate.

Gresia este usor de intretinut, cu o solutie speciala de detergent diluat in apa, materialul va reda stralucirea treptelor dupa fiecare curatare. Comparativ cu parchetul, gresia rezista mai mult in timp.Gresia poate fi de cel putin doua feluri un fuctie de procedeul de obtinere.

Pe de-o parte exista gresia smaltuita, potrivita pentru treptele interioare. Acest procedeu se realizeza printr-o singura coacere a materialului, iar smaltul obtinut este excelent pentru decor. Gresia pentru scari exterioare este creata prin procedeul de coacere simpla, potrivita pentru zonele expuse la socuri: fie acestea interioare sau de exterior.

Placarea treptelor cu gresie

Placarea treptelor cu piatra naturala

Scarile construite din piatra naturala sunt foarte rezistente, de aceea pot fi folosite atat in spatiul interior al constructiei, cat si in exterior. Piatra naturala denota si o anumita eleganta si un aspect unic fata de restul materialelor, datorita micilor detalii estetice pastrate de la pietrele brute. Cele mai intalnite sunt: marmura, granitul si travertinul.

Scarile cu traverin

Travertinul este un material rezistent la umiditate si termorezistent, potrivit atat pentru sezonul rece cat si pentru cel cald in spatiul exterior. Pentru interior, piatra ofera un stil rustic. Nuantele in care se intalneste sunt: bej si maroniu.

Scarile cu marmura

Marmura este una dintre cele mai elegante pietre naturale brute si prelucrate. Este potrivita atat pentru treptele exterioare cat si pentru cele interioare, insa cu precadere pe cele din urma datorita rafinamentului pe care-l denota.

Marmura este regasita adesea in sedii culturale precum muzee, teatre, scoli sau la restaurantele de lux in care se organizeaza diferite evenimente speciale: nunti, botezuri. Marumura poate avea nuante de: alb, negru, verde, maro, bej si albastru.

Scarile cu granit

Granitul este extrem de rezistent, potrivit pentru scarile supuse unor conditii extreme de temperatura si efort. Intretinute corespunzator, treptele din granit vor rezista generatii. Acestea pot fi gasite in nuante de: alb, gri, crem, negru, verde si rosu.

Placarea treptelor cu fier forjat

Treptele din fier forjat sunt excelente pentru un decor interior minimalist, aparte, modern sau futuristic, cat si pentru cladirile si companiile industriale. Acestea sunt rezistente la socuri puternice: zgarieturi, bruscari, loviri, alunecari. Aria de modele pe care le poti alege este ampla, astfel incat vei gasi un design potrivit indiferent de stilul ales pentru incaperea in care va fi plasata scara.

Placarea treptelor cu sticla

Scarile de sticla sunt potrivite pentru spatiile de lux, interioare ale resedintelor rezidentiale sau ale companiilor care doresc un stil interior aparte. Alaturi de utilitatea sticlei securizate, acestea au si un rol decorativ care incanta privirile proprietarilor, a musafirilor sau a angajatilor.

Placarea treptelor si a contratreptelor interioare si exterioare inseamna un proces functional al constructiei, insa ofera si un aspect estetic placut pentru decorul acesteia. Alege materialul potrivit stilului si decorului incaperilor: lemn, gresie, piatra naturala: granit, traverin sau marmura, beton sau chiar combinatii si materiale mixte.

MatHaus iti ofera cele mai bune materiale si unelte pentru construirea scarilor interioare si exterioare. Completeaza adresa de livrare si comanda online, din confortul casei tale, tot ce ai pe lista ta, iar flota noastra sau curierii parteneri vor ajunge la tine in cel mai scurt timp.

Verificăm întotdeauna cu specialiștii MatHaus și îți prezentăm cele mai bune și concrete informații din domeniul construcțiilor. Mai mult, dacă ai în desfășurare un proiect similar sau te pregăteșți să începi unul, nu uită că poți oricând să comanzi produsele necesare online.
Astfel economisești timpul pe care l-ai fi petrecut în trafic și în magazin. Noi putem livra orice tip de material la tine acasă sau direct la șantier. Indiferent de greutatea, volumul sau cantitatea comenzii, venim la tine fie cu flota noastră de camioane specializate sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.