Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 35 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum sa alegi culoarea canapelei? Raspunde la 4 intrebari

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 17.03.2020 / Timp lectură: 3 min

Canapeaua, o piesa de mobilier cu rol important in living, folosita de intreaga familie, are o pondere semnificativa in designul camerei. Daca te intrebi ce culoare ar trebui sa aiba, poti sa iti dai seama, raspunzand la doar patru intrebari.

Cuprins

1. Culoare in armonie sau de accent?

Culoarea canapelei in armonie sau de accent?

O abordare des intalnita este aceea cand canapeaua completeaza cromatic decorul camerei, fara a iesi in evidenta. Este o culoare care se armonizeaza cu restul incaperii, deci completeaza cromatic culorile dominante existente ale peretilor sau parchetului. De exemplu, imagineaza-ti ca incaperea are parchet gri, peretii sunt vopsiti intr-o tonalitate alb-gri, caz in care canapeaua va fi de culoare gri.

Pastreaza acelasi decor in minte, parchet gri, pereti alb-gri, dar acum canapeaua are o culoare de accent si anume, galben.

Prin urmare, trebuie sa decizi daca iti doresti pentru canapea o culoare in armonie sau care ofera accent.

De stiut:

  • cand se alege o culoare in armonie, nu trebuie cautata o nuanta identica cu cele existente, oricare dintre tonurile apropiate reprezinta o alegere potrivita;
  • cand se alege o culoare de accent pentru canapea, aceasta este necesar sa se mai regaseasca si in alte elemente ale camerei, fie un covoras, o draperie, un tablou, un vas decorativ, un ceas s.a.

2. Cum vei folosi canapeaua?

Cum vei folosi canapeaua?

Este canapeaua o piesa de mobilier unde te retragi cu familia seara de seara pentru a urmari un film la televizor? Primesti adesea musafiri? Sau canapeaua are rol de pat, ai cumparat-o special extensibila pentru a fi folosita doar cand sosesc parintii in vizita?

Asadar, cate persoane folosesc canapeaua si cat de des este o intrebare la care trebuie sa raspunzi. Acest aspect este in stransa legatura cu alegerea unei culori inchise sau deschise.

Cu cat este mai utilizata, cu atat creste gradul de uzura, dar si sansele sa se pateze. Prin urmare daca ai copii, daca iti inviti adesea gasca de prieteni la tine, atunci o culoare inchisa poate fi ideala. Daca din contra, livingul tau este asemeni unui sanctuar, intri aici doar tu pentru a te relaxa in zilele de weekend, o canapea bej sau chiar alba pot reprezenta o alegere valida.

De stiut:

  • o canapea deschisa la culoare, de exemplu crem, desi este mai dificil de intretinut ofera luminozitate camerei;
  • o canapea inchisa la culoare nu se va evidentia in cazul in care pardoseala este si ea inchisa, ca de exemplu un parchet in nuanta maro intens sau negru;

3. Ce stare de spirit vrei sa iti ofere?

Ce stare de spirit vrei sa iti ofere canapeaua?

Cand alegi culoarea canapelei intreaba-te si cum vrei sa te simti in camera in care aceasta va fi prezenta. Psihologia culorilor in designul interior este luata in considerare de catre specialisti. Tine cont asadar ca alegerea unei culori poate reflecta o stare de spirit sau alta. De exemplu, daca vrei sa oferi energie camerei, alege tonurile de rosu sau galben. Daca iti doresti calm, liniste, relaxare, opteaza pentru o canapea intr-o tonalitate deschisa de albastru. Pentru un aer sofisticat si elegant, o canapea gri este o alegere perfecta.

De stiut:

  • tonalitati mai inchise sau mai deschise ale aceleiasi culori creeaza stari diferite; de exemplu, tonurile deschise de violet sugereaza calm si liniste, in timp ce tonurile inchise ale aceleiasi culori dau senzatia de dramatism si putere

4.Cum oferi aspectul final?

Aspectul final al canapelei!

Poti adauga elemente suplimentare care sa ofere plusvaloare canapelei tale. Ia in considerare pernele decorative in tonuri apropiate sau complet opuse (culori complementare). De exemplu, daca nu indraznesti sa alegi o culoare aprinsa pentru canapeaua ta, poti miza pe o nuanta neutra, ca de exemplu gri si apoi sa o decorezi cu perne divers colorate.

Pentru un aspect final armonios, poti include si un covoras care sa aiba inclusiv nuanta canapelei tale sau un obiect decorativ in aceeasi tonalitate, asezat in imediata apropiere.

Daca in timpul zilei canapeaua este pusa in valoare de lumina naturala, odata cu lasarea serii aceasta poate fi evidentiata cu ajutorul luminii discrete de la un lampadar.

De stiut:

  • in cazul in care ti-e teama sa nu dai gres cu alegerea culorii canapelei, pe motiv ca ar putea sa nu se integreaze cu restul elementelor din incapere, o culoare neutra precum gri, bej sau crem devine optiunea ideala;
  • cu ajutorul elementelor decorative, perne, pled, covoras, ghivece, boluri, tablouri, draperii, abajur, poti sustine culoarea canapelei, folosind tonalitati diferite ale aceleasi culori; vei obtine asadar un echilibru cromatic. 

Raspunde la cele patru intrebari, realizeaza cu atentie masuratorile din camera si achizitioneaza canapeaua care sa completeze perfect spatiul tau.

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată de produse din zona materialelor pentru construcții.

Vizitează magazinul online, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Podeaua din lemn este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face pentru casa ta. Fie ca vorbim de dusumea din scandura, parchet sau placi OSB, lemnul este o solutie de durata, rezistenta si economica. Nu are nevoie de ingrijire excesiva, se curata usor si, spre deosebire de alte materiale, nu permite dezvoltarea acarienilor. Un alt avantaj al podelei din lemn este faptul ca se potriveste de minune in orice decor: intr-o casa rustica sau intr-una moderna, intr-o baie sau intr-un living. Versatilitatea si posibilitatea de a fi personalizat dupa toate gusturile au facut din lemn cel mai popular material pentru podeaua locuintelor. Podeaua din lemn nu inseamna doar dusumea sau parchet. Optiunile sunt nenumarate, singura limita fiind doar propria creativitate. Iata 10 dintre cele mai bune idei pentru podeaua ta.
Lucrul la calculator inseamna implicit petrecerea unei perioade semnificative de timp asezat pe scaun. Pentru ca starea de sanatate sa nu fie afectata de o durere de spate, din cauza unei posturi incorecte, este important sa acorzi atentie alegerii scaunului de birou. Daca deja te confrunti cu o stare de disconfort produsa de scaunul pe care il ai in prezent, cu atat mai mult achizitioneaza unul potrivit, tinand cont de criteriile prezentate in acest articol.
Visezi la un living modern de care sa te poti bucura ori de cate ori petreci timpul cu ceilalti membri ai familiei, in care confortul si placerea estetica sa fie la ele acasa? Ei bine, atunci te afli in locul potrivit! Descopera 10 idei de amenajare a unui living modern si reguli de care sa tii cont atunci cand te ocupi de designul interior!
Spatiu de relaxare, de primit prieteni si de mancat pizza? Cum faci sa-ncapa toata lumea? Livingul este camera unde petreci cel mai multi timp, unde se strange intraga familie seara, locul in care petreci cele mai frumoase momente alaturi de prieteni. Cu toate acestea, este un spatiu dificil de decorat. Trebuie sa fie confortabil si primitor, dar sa incorporeze si toate facilitatile unui stil modern de viata, indiferent de tipul de design ales. Tocmai de aceea, ti-am pregatit in acest material toate sfaturile de care ai nevoie pentru a amenaja inteligent si cu bun gust orice living, indiferent de stilul ales sau de forma si marimea spatiului pe care il ai la dispozitie.