Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Ghid pentru realizarea ventilatiei podului

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 13.03.2020 / Timp lectură: 2 min

Prin reducerea acumularii de umiditate, un pod bine ventilat pazeste locuinta de aparitia mucegaiului, a putregaiului si formarea maselor de gheata in timpul iernii. Pe durata verii, contribuie la mentinerea confortului termic, economisirea energiei pentru racirea casei si reducerea costurilor. Mai mult, o ventilatie corect realizata asigura pastrarea acoperisului uscat.

Cuprins

De ce ai nevoie pentru realizarea ventilatiei podului?

Materiale

Sfat: evita cumparaturile pe ultima suta de metri! Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie cu cateva zile inainte sa te apuci de treaba.

Unelte

Sfat: inainte sa incepi proiectul, asaza pe masa de lucru toate uneltele de care ai nevoie.

Ventialtie mansarda

Realizarea ventilatiei podului: pas cu pas

Instaleaza tubulatura pentru ventilatie

Instaleaza tuburi de-a lungul capriorilor (barnelor incrucisate pe lungimea acoperisului) pentru a mentine calea aerului dintre capriori si invelisul acoperisului libera. Foloseste cateva suruburi pentru a fixa tuburile. Poarta maneci lungi, ochelari de protectie si o masca de protectie impotriva prafului.

Sigileaza toate crapaturile si rupturile

Folosind spuma poliuretanica, sigileaza crapaturile si rupturile din jurul conductelor de evacuare a aerului, a tevilor de canalizare si a cutiilor electrice. Asta va tine aerul umed la distanta.  

Curata grilele de ventilatie

Curata grilele de ventilatie cu aer comprimat, folosind compresorul si furtunul de aer. Acest pas trebuie facut intotdeauna dupa instalarea tubulaturii pentru ca, cel mai probabil, particule de material vor patrunde printre lamelele grilelor.

Sfat: este recomandat sa cureti in acest fel toate grilele de ventilatie din casa o data la 2-3 ani.

Instaleaza grile de ventilatie in interiorul podului si de-a lungul stresinii acoperisului

Grilele de ventilatie faciliteaza circulatia unui flux mare de aer. Cele mai des folosite sunt grilele rectangulare clasice si cele dreptunghiulare subtiri. Cele clasice se instaleaza cel mai usor, iar celelalte permit o ventilatie perfecta de-a lungul stresinii.

Instalarea grilelor de ventilatie in interiorul podului

  • Masoara cu atentie dimensiunile grilelor de ventilatie.
  • Marcheaza linia de taiere pentru fiecare gaura de aerisre (de preferat este realizarea gaurilor de aerisire pe fiecare dintre cele trei laturi ale podului).
  • Cu fierastraul de mana, taie placajul, urmarind linia de taiere marcata.  
  • Instaleaza grila de ventilatie peste gaura de aerisire folosind cateva suruburi. Ai grija ca lamelele grilei sa fie indreptate spre peretele casei - astfel, vei preveni intrarea zapezii in pod prin grila. In plus, aceasta pozitionare a lamelelor are un aspect placut.

Instalarea grilelor de ventilatie de-a lungul stresinii

  • Inainte de toate, aplica masa de spaclu pentru reparatia scurgerilor, crapaturilor, rupturilor sau petelor de rugina pe care le identifici.
  • Apoi, pentru un flux mai bun de aer, instaleaza grile de ventilatie dreptunghiulare si subtiri de-a lungul stresinii, pe sageacul acoperisului.
  • Realizeaza gauri de aerisire folosind aceeasi metoda descrisa mai sus si monteaza deasupra un rand continuu de astfel de grile.
  • Lasa aproximativ 8 cm intre marginea sageacului si gaurile, respectiv grilele de aerisire.
  • Prinde grilele de placaj folosind cateva cuie.

Dacă sfaturile de mai sus îți sunt utile și ești gata să le pui în practică, te așteptăm și în magazinul nostru online. Găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut în magazine.

Indiferent de cantitatea sau greutatea materialelor, noi avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu braț de descărcare sau prin curieri oriunde, acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Policarbonatul este un material plastic rezistent si stabil care ofera avantaje unice. Este rezstent la impact, spargere si deteriorare, dar in acelasi timp este usor. Permite transmisia luminii si este disponibil in placi de diferite grosimi, dimensiuni si culori. Aceasta combinatie de insusiri ale policarbonatului l-au facut sa devina un material foarte utilizat in domeniul constructiilor, de la cladiri industriale, comerciale si pana la proiectele DIY. Il poti folosi intr-o multitudine de aplicatii in proiectul casei tale, devenind o alegere excelenta atunci cand alte materiale nu se potrivesc.
Infiltratiile de acoperis si scurgerile sunt cat se poate de neplacute. Acestea afecteaza in mod considerabil confortul proprietarului, care se confrunta cu prezenta apei in tavan si pereti, cu aparitia mucegaiului sau riscul producerii scurtcircuitului la contactul cablurilor electrice cu apa infiltrata. Cu cat aparitia infiltratiei este semnalata de la primele semne, cu atat gradul de deteriorare al finisajelor interioare va fi mai mic. Daca te afli in situatia in care dupa o ploaie puternica sau dupa topirea zapezii iarna, ai observat ca ai probleme cu acoperisul, curge apa in casa, atunci acest articol iti este dedicat pentru a remedia situatia.
Izolarea acoperisului este un proiect a carui importanta este binecunoscuta. Inca din faza de constructie este necesar sa se acorde atentie acestei etape. Nu este suficient sa se achizitioneze materiale eficiente energetic pentru constructia si izolatia peretilor, atata timp cat acoperisul nu este termoizolat corespunzator. Ne dorim o temperatura confortabila in casa pe tot parcursul anului si costuri de intretinere reduse. Acest lucru este posibil cu ajutorul izolarii termice exterioare, cu mentiunea ca cele mai mari pierderi de caldura au loc prin acoperis, peste 30% din total. Prin urmare, daca te afli in aceasta etapa si iti doresti sa realizezi o izolare de foarte buna calitate a acoperisului casei tale, te invitam sa parcurgi acest articol, pentru a afla din secretele specialistilor cu experienta in domeniu.
Pentru a intelege mai bine cum se construieste un acoperis de casa, vom raspunde impreuna la o serie de intrebari esentiale pentru aceasta etapa din proiect: