Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 34 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Ghid complet pentru alegerea corecta a tapetului

Actualizat: 13.08.2021 / Publicat: 05.12.2019 / Timp lectură: 2 min

Ales in armonie cu piesele de mobilier si corpurile de iluminat, tapetul ofera unui spatiu unicitate si rafinament.

Cu toate ca montarea tapetului poate costa mai mult decat zugravirea unei camere, acesta garanteaza o durata de viata net superioara, ce poate ajunge chiar si pana la 15 ani.

Iata criteriile de baza pentru alegerea corecta a tapetului:

Cuprins

Alegerea tapetului in functie de specificul incaperii

Alegerea tapetului in functie de specificul incaperii

Sa incepem cu livingul, un exemplu perfect de spatiu destinat relaxarii. Daca vrei sa tapetezi peretii acestei incaperi, cele mai bune modele de tapet sunt cele in culori vii, pastelate. Poti merge la fel de bine pe varianta modelelor florale, ca cel din imaginea de mai sus, in cazul in care cromatica din living este construita in jurul unor nuante precum: lila, fucsia, crem, verde crud, turcoaz.

Pentru bucatarie (spatiu in care predomina cromatica deschisa), poti opta pentru montarea unui tapet cu modele in nuante neutre, modele geometrice sau liniare. La fel de bine, poti merge pe varianta unor culori mai indraznete, dar care sa nu fie deranjante pentru ochi. Tine cont de faptul ca bucataria este tot un spatiu de relaxare, deci vrei ca modelul tapetului sa ofere un plus de armonie si confort.

tapet

Pentru camera celui mic, tapetul potrivit va fi unul cu modele ludice sau cu eroii sai preferati din desenele animate.

Alegerea tapetului in functie de modelul acestuia

Alegerea tapetului in functie de modelul acestuia

Tine cont de aceste trucuri, pentru a folosi liniile si culorile de pe tapet in favoarea unui spatiu:

  • Tapetul cu dungi orizontale “lungeste” un spatiu si coboara tavanul;
  • Tapetul cu dungi verticale “ofera” volum si senzatia ca tavanul este mai inalt;
  • Tapetul cu background luminos “dilata” un spatiu;
  • Tapetul cu background inchis “apropie” peretii unei incaperi.

Alegerea tapetului in functie de materialul acestuia

Alegerea tapetului in functie de materialul acestuia

Cel mai accesibil material de tapet este cel din vinil, fiind totodata usor de curatat si cu o durata de viata foarte mare. Tapetul din vinil se imparte in doua categorii:

  1. Tapet cu un strat de vinil - usor de curatat cu apa si sapun;
  2. Tapet din vinil solid* - impermeabil, fiind ideal pentru baie si bucatarie.

*- spre deosebire de alte tipuri de tapet, cel din vinil solid se indeparteaza mult mai greu de pe suprafata peretilor.

Alegerea tapetului in functie de dimensiunile acestuia  

Alegerea tapetului in functie de dimensiunile acestuia  

Ia in calcul urmatoarele aspecte, pentru masuratori corecte ale necesarului de tapet:

  1. Calculeaza aria fiecarui perete tapetat (mp), inmultind inaltimea cu lungimea;
  2. Scade apoi usile si ferestrele;
  3. Gaseste pe MatHaus.ro produsul potrivit si citeste cu atentie specificatiile sale tehnice, pentru a-ti face o idee despre numarul de role necesare pentru acoperirea suprafetei propuse.
  4. Ia-ti o marja de eroare de 10% si cumpara in plus cateva role de tapet, pe care le poti returna apoi fara probleme, in cazul in care ai ramas cu un surplus de material.

Ustensile pentru lipirea tapetului

La noi gasesti toate materialele necesare pentru acest proiect, pentru o treaba rapida si fara pauze conditionate de lipsa unei scule esentiale. Iata lista completa cu produse necesare tapetarii:

  • Scara;
  • Adezivi pentru tapet;
  • Cutter, ruleta si creion;
  • Spaclu si spatula;
  • Galeata pentru apa;
  • Nivela cu bula de aer.

Verificăm întotdeauna cu specialiștii MatHaus pentru a-ți prezența cele mai bune și concrete informații. Mai mult, dacă ai în desfășurare un proiect similar sau te pregăteșți să începi unul, nu uită că poți oricând să comanzi produsele necesare online.
Astfel economiseșți timpul petrecut în trafic și în magazine iar noi putem livra orice tip de material la ține acasă sau pe șantier. Indiferent de greutatea sau cantitatea comenzii, venim la ține fie prin flota noastră de camioane specializate sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.