Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 24 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

De ce sa alegi un gard din gabioane: Sfaturi si idei de amenajare

Actualizat: 04.10.2021 / Publicat: 06.09.2021 / Timp lectură: 4 min

Gardul de gabioane are atat un rol decorativ, cat si de protectie a suprafetei imprejmuite. Potrivit pentru orice design arhitectural, acest tip de gard este intalnit in zonele urbane, dar si in cele rurale. 

Gardul de gabioane este, in cele mai multe cazuri, format din pietre naturale de rau prinse in structuri cu panouri metalice sau in plase de gard zincate sudate sau impletite

Cuprins

Avantajele unui gard din gabioane

​​​​​​​●    Este usor de intretinut, gardul si pietrele necesitand spalari rare cu ajutorul unui jet de apa.
●    Gardul de gabioane poate fi considerat ecologic. Toate materialele din care este construit pot fi reciclate in totalitate sau reutilizate in alte proiecte. 
●    Are o durata lunga de viata.

Avantajele unui gard din gabioane​​​​​​​

Dezavantajele unui gard din gabioane

●    Gardurile din gabioane au o grosime ceva mai mare spre deosebire de alte tipuri de gard. Recomandarea specialistilor pentru gard de gabioane prevede o latime de minim 30 cm. Aceasta dimensiune nu se preteaza pentru imprejmuirea unui spatiu mic pentru ca va ocupa o suprafata considerabila din aria utia. 
●    In cazul in care o celula a gardului se deterioreaza in urma unui accident sau soc puternic, aceasta va trebui refacuta integral.
●    Umplerea gabioanelor se face manual, fiind un proces migalos ce necesita timp si rabdare.

Materiale necesare pentru construirea gardului din gabioane

Materialele de care vei avea nevoie pentru construirea gardului de gabioane sunt:
●    stalpii si materialul de rezistenta. Materialul ce formeaza celulele poate fi din panouri metalice sau sarma zincata;
●    materialele de umplutura. Cel mai des intalnit este gardul de gabioane din piatra naturala, insa iti poti realiza imprejmuirea casei prin celule cu: caramida maruntita, granit, marmura, bucati de beton, materiale de constructii de dimensiuni mici, bazalt, sticla sau lemn;
●    poarta. Alege o poarta rezistenta ce se potriveste cu designul ales pentru gardul de gabioane;
●    materiale consumabile. Materialele consumabile sunt in principal accesoriile de prindere precum suruburile, clemele si incuietorile;
●    echipamentul de protectie. Pentru orice proiect de construire, renovare sau modernizare, asigura-te ca folosesti echipamentul de protectie adecvat

Cum se realizeaza un gard din gabioane?

Inainte sa te apuci de constructie asigura-te ca structura solului este suficient de rezistenta pentru a sustine greutatea gardului. Daca este un pamant moale, mlastinos sau denivelat exista riscul prabusii gardului sub propria greutate. 

Pasul 1. Prima etapa consta in proiectarea gardului impreuna cu un specialist. Acesta iti va indica latimea  si inaltimea ideala tinand cont de tipul materialelor utilizate pentru a le calcula greutatea si mai ales de natura solului pe care va fi amplasata constructia. 

Pasul 2.  In baza proiectului va fi nevoie de obtinerea autorizatiei de constructie de la primaria localitatii in baza Legii nr.50/1991. Toate detaliile aferente constructiei si autorizarii constructiei le vei gasi in Certificatul de Urbanism. 

Actele necesare pentru obtinerea autorizatiei sunt urmatoarele:
●    O cerere pentru eliberarea Autorizatiei pentru constructie;
●    Copie a Certificatului de Urbanism;
●    Documentatia Tehnica pentru Autorizatia de Construire;
●    Copie Acord de mediu;
●    Copie dupa Avizul de amplasament energie electrica;
●    O copie a procesului verbal de trasare;
●    Copie actualizata a extrasului de Carte Funciara;
●    Copii dupa documentele cerute la Certificatul de Urbanism alaturi de documentul de proprietate al terenului in copie legalizata.  

Nu te apuca sa construiesti gardul fara obtinerea autorizatiei pentru a evita riscul de a fi amendat. 

Pasul 3. In baza proiectului, masoara cu atentie intreg perimetrul de lucru si marcheaza-l cu fire vizibile, pentru a sti exact unde vei monta blocurile de sarma in care vei introduce gabioanele. Tot in aceasta etapa indeparteaza buruienile, radacinile si netezeste suprafata cat mai bine. 
Inainte de a monta polii de sustinere trebuie sa efectuezi masuratori si sa marchezi punctele in care ii vei infige. Este important de stiut ca asamblarea gardului de gabioane trebuie sa respecte o anumita ordine, in care polii de sustinere si gabioanele sunt dispusi alternativ. Asigura-te ca o treime din lungimea polilor este infipta in pamant, iar pentru o rezistenta sporita, acestia pot fi betonati. Distanta maxima dintre doi poli este de doi metri, astfel incat sa poti atasa de ei gabioanele, cu ajutorul unor cleme de sarma. Acestea trebuie montate din 25 in 25 de centimetri. In cazul in care gabioanele au o inaltime ce depaseste un metru, se recomanda ca tijele de suport sa fie montate in centrul gabioanelor

Pasul 4. Spatiul in care vor fi montate celulele de sarma sau structura metalica, pentru un gard de 2 metri inaltime, ar trebui sa nu fie mai adanc de 1,3 metri. Poti fixa cate un pol temporar in cariera drept punct de reper.

Pasul 5. Introdu stalpii in gauri si toarna ciment pentru baza. Placile de metal sau sarma vor trebui prinse in cleme speciale sau suruburi. Totodata, incearca sa montezi stalpii la distante nu foarte mari, pentru a nu exista presiune puternica pe reteaua gardului.

Pasul 6. Ca sa poti instala un gard plin de gabioane trebuie sa folosesti produse de fixare dure, precum spirala sau sapca. Altfel, pietrele pot pune presiune pe prinderi, iar gardul se poate strica.

Pasul 7. Celulele de gard pot fi umplute manual, in straturi, cu pietrele naturale.

Pasul 8. Dupa umplerea blocurilor, acestea vor fi prinse cu capace realizate in acelasi stil, cu panourile metalice sau sarma si trebuie fixate prin rame speciale si incuietori.

Pasul 9. Urmareste intreaga lungime a gardului pentru a corecta zonele imperfecte.

Idei de amenajare pentru garduri tip gabioane

Gardurile de gabioane pot fi realizate in stilul clasic, prin legarea dintre celulele cu umplutura si a peretilor de rezistenta, sau prin imbinarea acestora cu diferite tipuri si materiale de gard.

Modele de garduri din gabioane


A. Gabioane decorative
 gabioane decorative

gabioane decorative 2

gabioane decorative 3

B. Gabioane si plante decorative
 gabioane si plante decorative
 

gabioane si plante

gabioane si plante decorative 3

C. Gabioane si alte materiale pentru garduri
 
Gabioane si alte materiale pentru garduri

gabioane din alte materiale

gabioane garduri​​​​​​​

La noi gasesti materiale pentru construit, renovat, reparat gardul, cat si pentru alte proiecte pe care le ai in derulare. Comanzi online rapid si economisesti timp pentru alte activitati. 

Avem posibilitatea de a livra oriunde cu flota noastra de camioane specializate cu brat mecanizat pentru descarcare sau prin curieri, acasa sau direct pe santier.
​​​​​​​MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Absolut orice spatiu poate fi transformat intr-o veritabila oaza de relaxare, atat timp cat ai la indemana resursele necesare pentru amenajarea sa - sfaturi si recomandari utile, materialele de constructie potrivite, precum si o echipa de specialisti, capabili sa duca la bun sfarsit acest proiect personal. Asadar, vom discuta in randurile de mai jos despre amenajarea curtilor si a gradinilor.
Iti doresti sa transformi un balcon de doar cativa metri patrati intr-un loc dedicat relaxarii? Poti recurge la o serie de trucuri menite sa iti garanteze un confort deplin chiar si in cele mai inguste spatii. Iata mai multe reguli, sfaturi practice si idei care sa te ajute in proiectul tau de amenajare!
Patio provine de la cuvantul latin patere, care inseamna expus. Originar, acest termen era folosit in legatura cu arhitectura spaniola, mai precis pentru a descrie un spatiu exterior fara acoperis (desi uneori poate sa aiba). In timpul secolului al XV-lea, in Spania devenise popular asa numitul patio, in forma patrata, inconjurat de galerii si porti. Familiile se retrageau aici pentru a avea intimitate. Dupa al Doilea Razboi Mondial aceste patio s-au transformat in curti interioare decorate cu piatra, ceramica, mozaic sau caramida.
A sta la casa si a avea curte implica si avantajul unei gradini de legume. Daca ti-ai propus sa te bucuri de o recolta de rosii, castraveti, ceapa, ardei si nu numai, va trebui sa urmezi cateva etape. Pana la plantarea propriu-zisa este necesara atentia acordata organizarii viitoarei tale gradini de legume.