Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 31 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Dormitoare moderne: 12+ idei de amenajare si sfaturi utile

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 04.02.2022 / Timp lectură: 7 min
Dormitoarele moderne sunt caracterizate de simplitate, confort si o estetica inconfundabila, fiind locul ideal pentru relaxare, somn linistit si lectura unei carti inainte de culcare. Daca iti doresti toate aceste lucruri, atunci descopera 12 idei de amenajare a dormitoarelor moderne care sa te ajute sa-ti gasesti inspiratia! 

Cuprins

Care sunt caracteristicile unui dormitor modern?

Dormitoarele moderne se remarca, in primul rand, prin liniile drepte pe care le descriu si prin lipsa ornamentatiilor excesive, asa cum se intampla in cazul stilului clasic, spre exemplu. 

Un accent foarte mare se pune pe functionalitatea obiectelor de mobilier, care trebuie sa fie nu doar estetice, ci si versatile. 

De asemenea, design-ul unui dormitor modern face uz de materiale precum lemnul, metalul, piatra naturala si sticla, aici fiind vorba atat de finisaje, cat si de piesele de mobilier.

12 idei de amenajare pentru dormitoare moderne

Lasa-te inspirat de cele 12 idei de amenajare de mai jos si descopera modele de dormitoare moderne care sigur vor fi pe placul tau!

1. Dormitoare moderne albe

dormitor modern alb
Dormitoarele moderne albe sunt mai mult decat potrivite pentru cei care-si doresc luminozitate si impresia unui spatiu mai vast. 

Adauga cateva accente discrete de culoare pentru a crea dinamism si o atmosfera calda incaperii. 

In cazul in care dormitorul tau e suficient de mare pentru a acomoda si dressing-ul, poti include chiar si cateva jocuri de oglinzi care sa amplifice si mai mult senzatia unui spatiu mai amplu.

2. Dormitoare gri moderne

dormitor modern gri​​​​​​​
Pentru dormitoarele gri moderne, cel mai indicat este sa incluzi in amenajarea lor cateva influente minimaliste sau industriale, astfel incat aceasta culoare neutra sa fie pusa cu adevarat in valoare. 

Daca ai ales un gri deschis pentru pereti, atunci poti crea un efect interesant adaugand obiecte de mobilier cu picioare si detalii de lemn intr-o culoare deschisa si cateva tablouri minimaliste. 

In cazul in care optezi pentru un gri inchis, atunci alege mai degraba piese de mobilier cu detalii metalice si cu aspect industrial, iar astfel vei realiza o atmosfera dramatica si captivanta.

3. Dormitoare de lux moderne

dormitoare de lux moderne
Dormitoarele de lux moderne nu sunt foarte dificil de amenajat. Important este sa te concentrezi pe alegerea unor materiale de calitate (precum catifeaua, matasea, brocartul, satinul, lana si pielea naturala). 

Atunci cand alegi lenjeriile, covoarele, draperiile, cuverturile si fetele pernelor decorative, asigura-te ca materialul este de calitate si ca impreuna vor crea o paleta cromatica armonioasa.

4. Dormitoare moderne bej sau crem

Dormitoare moderne bej sau crem
Dormitoarele moderne bej sau crem sunt spatii foarte primitoare, cu o ambianta calda. In amenajarea acestora poti include cateva accente de culori reci (cum ar fi albastrul) pentru a crea un contrast care atrage ochiul. 

De asemenea, poti opta pentru o paleta de culori ton sur ton, adaugand obiecte de mobilier din lemn de culoare deschisa, cum ar fi cel de pin sau de fag, astfel incat sa conturezi o atmosfera delicata.

5. Dormitoare moderne albastre

Dormitoare moderne albastre​​​​​​​
Albastrul este o culoare care aminteste de calmul din adancurile marilor si oceanelor, fiind foarte relaxanta, in acelasi timp adaugand o nota de mister prin intunecimea sa. 

Joaca cromatica este foarte ofertanta in amenajarea unui dormitor modern albastru, intrucat poti opta pentru nuante diferite, asa cum este albastrul regal, albastrul electric, bleu-bebe sau chiar turcoazul.

6. Dormitoare moderne in culori calde (rosu, oranj)

dormitor modern in culori calde rosu oranjOranjul si rosul sunt mai mult decat potrivite pentru amenajarea unui dormitor modern in cazul iti doresti o incapere vibranta, plina de energie. 

Astfel de culori puternice nu sunt pentru oricine, dar daca esti o persoana activa, cu o personalitate puternica si plina de vigoare, atunci cu siguranta un astfel de dormitor va fi pe gustul tau. 

Cu toate acestea, trebuie sa ai mare grija in alegerea elementelor rosii sau oranj, deoarece culorile puternice in exces dau impresia unui spatiu mai mic.

7. Dormitoare moderne in nuante de verde

Dormitor modern in nuante de verde​​​​​​​
In cazul in care iubesti verdele, il poti include in paleta cromatica a dormitorului tau modern. 

Daca acesta este de mici dimensiuni, alege o nuanta pala, iar daca incaperea e suficient de generoasa, atunci poti opta si pentru o nuanta mai inchisa, cum este verdele-smarald, olivul sau cel de culoarea muschiului.

8.Dormitoare moderne in nuante violet

Dormitor modern in nuante violet​​​​​​​
Violetul este culoarea misterului si a carismei. Dormitoarele moderne amenajate in nuante violet pot fi cat se poate de fascinante. Joaca-te cu nuante precum lila-ul, levantica, magenta, culoarea vinetelor, movul sau culoarea stafidelor. 

Daca doresti sa creezi un contrast interesant, poti adauga cateva pete de galben care se vor armoniza foarte elegant cu violetul, intrucat sunt culori complementare.

9. Dormitoare moderne multicolore

​​​​​​​dormitor modern multicolor​​​​​​​
Daca-ti plac diminetile pline de culoare, atunci de ce sa nu optezi pentru un dormitor modern multicolor? Combina culorile tari cu cele pale, culorile primare cu cele secundare, cele vesele cu cele misterioase, dar fii foarte atent la pastrarea armoniei cromatice, astfel incat paleta de culori sa fie una controlata.

10. Dormitoare mici moderne

Dormitoarele mici moderne pot fi dificil de amenajat din cauza spatiului restrans. Cu toate acestea, nu este un lucru imposibil! Chiar si amenajarea unul dormitor de 12 mp se poate realiza fara probleme, daca tii cont de cateva sfaturi. Descopera 4 idei de amenajare a dormitoarelor mici!

Alege o culoare dominanta deschisa

Cel mai important lucru pe care il poti face pentru a crea senzatia de spatiu deschis in dormitorul tau este sa alegi o culoare deschisa care sa domine paleta de culori. 
Nu este neaparat sa fie albul, poate fi vorba chiar si de o culoare pastelata, atat timp cat este vorba de o nuanta deschisa.

Opteaza pentru mobilier la comanda

Fa-ti obiectele de mobilier la comanda pentru a te asigura ca utilizezi fiecare centimetru de spatiu la maxim, astfel incat sa nu doar confortul asigurat, dar si loc suficient pentru a circula cu usurinta prin dormitor.

Evita aglomerarea obiectelor de decor

Foloseste-te de „spatiul negativ” ca de oricare alt element de decor, astfel incat dormitorul tau sa nu devina prea aglomerat sau sufocant. Asadar, alege doar cateva obiecte de decor esentiale pentru a crea un statement fara sa incarci incaperea.

Alege oglinzi mari

Oglinzile nu doar ca sunt foarte practice atunci cand iti pregatesti tinutele, dar creeaza si impresia unui spatiu mai vast.

11. Dormitoare moderne mari

Dormitoarele moderne de mari dimensiuni, in cazul in care forma camerei este una clasica, nu ar trebui sa puna prea multe probleme in ca priveste amenajarea. Vei avea loc atat pentru un pat matrimonial, un dressing generos si doua fotolii sau o canapea de doua locuri. 
Pentru mobilier, poti opta chiar si pentru un dormitor complet, pentru ca sigur vei avea suficient spatiu la dispozitie. 
De asemenea, evita excesul decoratiunilor, astfel incat sa poti sa beneficiezi la maxim de senzatia de deschidere pe care o ofera dormitorul tau modern.

12. Dormitoare moderne lungi si inguste

Dormitoarele lungi si inguste pot fi o adevara provocare in ce priveste amenajarea intr-un stil modern. 

Pentru a „pacali” spatiul, poti sa optezi pentru un pat rabatabil la perete sau pentru o canapea extensibila, astfel incat sa maximizezi spatiul circulabil. De asemenea, pozitioneaza obiectele de mobilier pe perete, in directia paralela cu lungimea dormitorului. 

Nu doar atat, dar în cele doua capete ale dormitorului poti amplasa biblioteca si dressingul, ideal facute la comanda.

Sursa fotografii: shutterstock.com

Sfaturi pentru asigurarea confortului intr-un dormitor modern

A. Izolatia termica si fonica a incaperii

Confortul termic este foarte important pentru dormitorul tau, atat in timpul sezonului rece, cat si in timpul sezonului cald. In cazul in care locuiesti intr-o zona centrala, cu mult trafic, e posibil sa ai nevoie sa izolezi fonic incaperea. 

Ambele functii, atat de termoizolare, cat si de fonoizolare, sunt indeplinite de vata minerala, care poate fi vata minerala sau vata de sticla.

Pentru peretii interiori si pentru tavan, iti recomandam sa folosesti vata minerala de sticla, deoarece aceasta este mai flexibila, oferind o instalare mai usoara si putand fi folosita pentru a umple perfect spatiile cu forme neregulate. 

In schimb, pentru pardoseala, este indicat sa folosesti vata bazaltica. Are o rezistenta mecanica ridicata, fiind astfel potrivita pentru traficul intens.

Daca iti doresti o optiune mai ieftina, poti utiliza si polistiren expandat pentru a realiza termoizolatia locuintei tale. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca nu are proprietatile ignifuge si fonoizolante ale vatei minerale. 

Nu uita nici de accesoriile de termosistem, intrucat acestea vor asigura o buna instalare a polistirenului expandat.

B. Finisaje de calitate

Într-un dormitor modern, lemnul este campionul versatilitatii, asadar opteaza pentru acesta atunci cand alegi tipul de podea. 

Fie ca e vorba de lemn inchis la culoare, asa cum este mahonul ori trandafirul, sau de lemn deschis la culoare, precum fagul sau pinul, este important ca si obiectele de mobilier din dormitor sa fie realizate din acelasi material, astfel incat acestea sa completeze armonios finisajele alese. 

Chiar si daca adaugi ferestre de tip termopan, vei avea la dispozitie o multitudine de nuante din care sa alegi astfel incat acestea sa se potriveasca, inclusiv pe cele de culoarea lemnului. 

De asemenea, poti opta inclusiv pentru un paravan de perete din lemn, care sa creeze un accent interesant in dormitorul tau modern.

C. Accesoriile recomandate

Poate ca cel mai important aspect in designul modern este austeritatea obiectelor decorative. Acest lucru nu inseamna ca ele nu exista, ci ca spatiul gol este folosit ca si cum ar avea aceleasi calitati precum obiectele de decor. 

Pentru un aspect „high-end” al dormitorului, este important sa intelegi functia acestui spatiu si anume de a lasa celelalte elemente sa „respire”. 

Spatiul gol al unui perete poate fi ocupat de un tablou sau de un ceas de perete impresionant, dar nu de ambele. 

Fie ca este vorba de o vaza de podea, de niste perne decorative sau de o lampa cu design inedit, in cazul in care obiectele decorative pe care le ai la dispozitie incarca prea mult atmosfera dormitorului tau, atunci alege sa le expui si in alte incaperi.

De acum incolo nu trebuie sa mai visezi cu ochii deschisi la dormitoarele moderne pe care le-ai admirat de-a lungul timpului in paginile publicatiilor de amenajare interioara sau chiar in viata reala. 

Fie ca ai un dormitor mic sau lung si ingust, ti-l poti aranja asa cum iti doresti, nu doar din punctul de vedere al stilului de design, cat si al culorii dominante. Lasa-te inspirat de acesta articol si realizeaza designul interior al propriului tau dormitor in stil modern!

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Dormitorul, mai mult decat orice incapere din locuinta, trebuie sa fie primitor si sa asigure un grad ridicat de confort. Indiferent de stilul de design interior pe care il preferi, camera de dormit poate fi transformata intr-un spatiu placut si confortabil. Iata care sunt detaliile care fac diferenta, de la alegerea mobilierului la schema de culori potrivita si decoratiuni! Mai mult, ti-am pregatit cateva idei de amenajare a dormitorului intr-un mod confortabil, in functie de specificul fiecarui tip de locuinta: apartament, casa cu parter sau cu etaj, cu mansarda si cu demisol.
Dormitorul este una dintre cele mai importante incaperi ale casei tale, iar felul in care acesta este amenajat poate influenta in bine sau in rau modul in care te odihnesti. Un spatiu aglomerat te-ar putea impiedica sa te relaxezi cu adevarat si ti-ar putea afecta somnul. In acelasi timp, intr-o camera mica, va trebui sa fii inventiv pentru a gasi cele mai bune solutii de amenajare. Iata cateva trucuri, sfaturi si idei care te vor ajuta sa indeplinesti cu brio aceasta provocare!
Crearea unei atmosfere potrivite in locuinta ta poate fi o provocare, mai ales atunci cand exista nenumarate combinatii de culori pentru dormitor dintre care sa alegi. Acestea au intotdeauna impact asupra starii de spirit pe care o ai atunci cand iti petreci timpul in dormitor. Descopera combinatiile recomandate pentru aceste culori si idei de amenajare care sa-ti puna inspiratia la lucru!
Achizitia unei saltele, fie ca vrei sa o inlocuiesti pe cea actuala sau te muti la casa noua, poate fi usor descurajanta, dat fiind optiunile diverse disponibile precum saltea ortopedica, saltea cu arcuri, saltea din spuma cu memorie. Plaja de preturi este si ea cat se poate de variata. Asadar, pe care o alegi? Ceea ce poti afirma sigur este ca iti doresti sa ai un somn odihnitor si confortabil. Ghidul de achizitie prezentat mai jos are rolul de a-ti simplifica misiunea. Vei intelege care sunt tipurile de saltele si care sunt diferentele dintre acestea.