Setări personalizate Accept toate cookie-urile
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Desfundarea tevilor cu solutii preparate in casa

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 06.02.2019 / Timp lectură: 2 min

N-ai nevoie de o iesire la cumparaturi, ci de un drum pana in bucatarie ca sa faci rost de ingredientele cu care poti desfunda chiuveta.

Solutiile pentru desfundarea tevilor, preparate in casa, sunt simple, prietenoase cu mediul si la fel de eficiente precum cele de la raft.

Cuprins

Solutii pentru desfundarea tevilor, preparate in casa

Solutie cu bicarbonat de sodiu si otet

Apa fierbinte, bicarbonatul de sodiu si otetul care intra in aceasta reteta nu formeaza, de fapt, un amestec, ci sunt turnate separat, reactia dintre bicarbonat si otet fiind mai eficienta astfel. Mai intai, apa si bicarbonatul de sodiu vor indeparta namolul care infunda teava, dupa care otetul, adaugat peste bicarbonat, va provoca o reactie efervescenta care va inlatura toata mizeria depusa.

Iata care sunt pasii:

  • Se toarna in chiuveta o cana de apa fierbinte
  • Se adauga o lingura de bicarbonat, pe care o lasam sa actioneze timp de cateva minute;
  • Se toarna din nou o cana de apa fierbinte, de aceasta data in amestec cu otet, dupa care scurgerea se acopera cu un dop. Proportiile sunt, de fapt: ½ cana apa fierbinte, ½ cana otet;
  • Dupa 7-10 minute, poate fi turnata, din nou, o cana de apa fierbinte.

Solutie cu bicarbonat de sodiu si suc de lamaie:

Amestecand 100 g bicarbonat de sodiu cu 200 g suc de lamaie vei obtine o solutie eficienta in cazul depunerilor de grasime sau al scurgerilor partial infundate. Ca si in cazul solutiei cu bicarbonat si otet, la final, se adauga apa fierbinte.

Solutie cu sare, borax si otet:

50 g sare, 50 g borax si 10 ml otet, folosite in amestec si in mod repetat, curata depunerile si lasa chiuveta din nou functionala. Se adauga apa fierbinte de fiecare data dupa turnarea amestecului astfel obtinut.

Solutie cu bicarbonat de sodiu si o bautura racoritoare:  

Bicarbonatul de sodiu poate fi amestecat si cu o bautura racoritoare de tip cola, turnand, din nou, apa clocotita la final. Solutia obtinuta va curata scurgerea si va lasa un parfum placut in urma.

Solutie din apa clocotita si detergent de vase:

O metoda mult mai simpla, daca tevile nu sunt complet infundate sau au nevoie doar de o curatare periodica, este turnarea apei colocotite in amestec cu detergent lichid de vase sau chiar folosirea apei clocotite fara a adauga altceva.

Curatarea tevilor cu ajutorul periilor de curatare:

Tevile pot fi desfundate si cu ajutorul unor perii speciale, asemanatoare cu cele destinate curatarii sticlelor, nu inainte de a indeparta sita care acopera scurgerea. Pentru inlaturarea depunerilor de grasime si a mirosurilor neplacute, peria poate fi folosita impreuna cu un detergent lichid de vase sau cu otet.

Desfundarea tevilor complet infundate, prin procedee mecanice

Daca scurgerea este complet infundata, cele mai bune solutii preparate acasa sau gasite la raft se pot dovedi ineficiente. In astfel de situatii, cateva procedee mecanice simple ar putea avea rezultate mult mai rapid.

Dincolo de folosirea pompei de desfundat, tevile mai pot fi curatate si cu ajutorul unei sarme indoite, suficient de dure si cu o lungime de aproximativ 50 cm, sau folosind un sarpe de otel, metode care dau rezultat, daca scurgerea este infundata cu fire de par sau mizerie persistenta.

Cum prevenim infundarea tevilor

  • Folosirea detergentilor de vase cat mai naturali previne depunerea reziduurilor chimice in tevile de scurgere.
  • Instalarea unui sifon in chiuveta va impiedica infundarea scurgerii cu resturi alimentare rezultate in urma spalarii vaselor.
  • O buna metoda de intretinere a chiuvetei o reprezinta turnarea apei clocotite sau a unui amestec de apa fierbinte si otet o data pe saptamana.

Te-ar putea interesa și:

Sunt principalele surse de apa potabila din locuinta ta, asadar atat chiuveta din bucatarie, cat si cea din baie trebuie montate cu multa atentie. Chiar daca operatiunea nu este atat complicata (mai ales in cazul lavoarului), este recomandat sa nu te ocupi singur de aceasta operatiune daca nu ai cunostinte minime de instalare si uneltele portrivite.
Pentru baile mici, cabina de dus este o optiune ideala. In plus, nenumaratele modele disponibile astazi pe piata, fac ca aceasta alegere sa fie una preferata de multi proprietari de apartamente. Daca si tu ti-ai facut masuratorile in baie si te-ai decis asupra modelului de cabina de dus, dar ai cateva necunoscute despre procesul de montare, acest articol iti vine in ajutor. Iti prezentam pe scurt pasii de baza pe care ii ai de urmat ca sa instalezi cabina de dus.
Fie ca bateria veche de la chiuveta din bucatarie curge, fie ca se vede vizibil cum au trecut anii peste ea sau pur si simplu te afli in plin proces de renovare, in acest articol iti vom spune cum s-o inlocuiesti/sa instalezi una noua. Indiferent de proiectele DIY pe care le intampini, montarea blatului, a chiuvetei sau a bateriei, inarmeaza-te cu rabdare si instrumentele potrivite. In acest articol iti vom prezenta pasii pe care ii ai de urmat pentru a te bucura de o baterie nou-nouta in bucatarie.
Atunci cand apa vasului de toaleta curge incontinuu, realizezi imediat ca ceva s-a stricat. In plus, iti dai seama de nevoia unei reparatii rapide, pentru a nu avea pierderi de apa inutile si deci o factura mai mare de platit la finalul lunii. Daca te intrebi cum sa repari rezervorul vasului de toaleta si sa nu fii nevoit sa chemi specialistul, in acest articol iti dezvaluim pasii pe care ii ai de urmat. Trebuie sa stii ca in interiorul rezervorului vasului de toaleta se gasesc doua mecanisme: cel care controleaza umplerea vasului (flotorul) si cel de evacuare al apei din rezervor. Defectiunea este prezenta la una dintre aceste doua piese. Parcurge articolul pe care ti l-am pregatit pentru a afla detaliile.