Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 36 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum montez bateria pentru chiuveta din bucatarie

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 18.05.2020 / Timp lectură: 2 min

Fie ca bateria veche de la chiuveta din bucatarie curge, fie ca se vede vizibil cum au trecut anii peste ea sau pur si simplu te afli in plin proces de renovare, in acest articol iti vom spune cum s-o inlocuiesti/sa instalezi una noua.         

Indiferent de proiectele DIY pe care le intampini, montarea blatului, a chiuvetei sau a bateriei, inarmeaza-te cu rabdare si instrumentele potrivite.  In acest articol iti vom prezenta pasii pe care ii ai de urmat pentru a te bucura de o baterie nou-nouta in bucatarie.

Cuprins

Cum montez bateria la bucatarie?

Cum montez bateria la bucatarie

  1. Opreste apa de la robinetii de alimentare aflati dedesubtul chiuvetei (robinetul de apa rece si cel de apa calda).
  2. Pregateste noua baterie. Desigileaza cutia, aici vei gasi: bateria, furtunele, kitul de prindere, cu accesorii precum garnitura de etansare, garnitura de strangere, dar si instructiunile de instalare.
  3. Demonteaza bateria veche. Desfa cele doua piulite de pe tijele filetate cu cheia fixa. O alta metoda este ca cele doua tije filetate sa-ti permita sa inserezi surubelnita, sa aiba o cruce (locas imbus) in capatul de jos al fiecareia si sa le desurubezi pe rand. Trage pe sus bateria cu cele doua furtune, afara din orificiul chiuvetei. Apoi curata orificiul de posibilele depuneri de calcar (daca este cazul).
  4. Pregateste noua baterie pentru instalare. Monteaza-i cele doua furtune prin infiletare (ajuta-te daca este necesar de o cheie reglabila). Apoi ia din kitul de prindere garnitura de etansare, treci peste cele doua furtune si fixeaz-o bine de baterie (va asigura etanseitatea intre baterie si lavoar). Ia cele doua tije filetate si insurubeaza-le de baterie.
  5. Instaleaza bateria. Introdu furtunurile prin orificiul de la chiuveta si apoi fixeaza bateria pe locul ei. Asigura-te ca maneta de comanda este asezata pe centru. Tine bateria in aceasta pozitie si muta-te dedesubtul chiuvetei, pentru a o fixa. Ajuta-te de furtunuri pentru a pastra bateria ferm pe pozitie. Acum vei insera accesoriile de fixare, garnitura asezata peste furtunurile si tijele filetate, apoi brida de prindere. Nu in ultimul rand, insurubeaza manual pilulitele pe cele doua tije filetate, iar la final strange-le cu cheia de fixare.
  6. Conecteaza cele doua furtunuri ale bateriei la robineti. Prinde fiecare furtun la robinetul sau, asigurandu-te ca furtunurile nu sunt indoite sau rasucite. Insurubeaza-l manual pe cel din stanga la robinetul de apa calda si pe cel din dreapta la robinetul de apa rece. Ajuta-te la final de o cheie reglabila pentru a strange usor.
  7. Verifica ca bateria functioneaza. Acum poti deschide alimentarea cu apa. Apoi da drumul apei la chiuveta pentru a verifica ca bateria pe care tocmai ai instalat-o functioneaza corect. Ai grija sa verifici ca nu exista posibile scurgei sub chiuveta, acolo unde sunt infiletate furtunurile.

Montarea bateriei pentru chiuveta din bucatarie poate fi facuta in mod usor chiar si de o persoana fara experienta in proiectele DIY. Parcurge cu atentie fiecare dintre pasii descrisi si vei vedea cat de simplu ti se va parea intreg procesul. Spor!

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Pentru baile mici, cabina de dus este o optiune ideala. In plus, nenumaratele modele disponibile astazi pe piata, fac ca aceasta alegere sa fie una preferata de multi proprietari de apartamente. Daca si tu ti-ai facut masuratorile in baie si te-ai decis asupra modelului de cabina de dus, dar ai cateva necunoscute despre procesul de montare, acest articol iti vine in ajutor. Iti prezentam pe scurt pasii de baza pe care ii ai de urmat ca sa instalezi cabina de dus.
Sunt principalele surse de apa potabila din locuinta ta, asadar atat chiuveta din bucatarie, cat si cea din baie trebuie montate cu multa atentie. Chiar daca operatiunea nu este atat complicata (mai ales in cazul lavoarului), este recomandat sa nu te ocupi singur de aceasta operatiune daca nu ai cunostinte minime de instalare si uneltele portrivite.
Atunci cand apa vasului de toaleta curge incontinuu, realizezi imediat ca ceva s-a stricat. In plus, iti dai seama de nevoia unei reparatii rapide, pentru a nu avea pierderi de apa inutile si deci o factura mai mare de platit la finalul lunii. Daca te intrebi cum sa repari rezervorul vasului de toaleta si sa nu fii nevoit sa chemi specialistul, in acest articol iti dezvaluim pasii pe care ii ai de urmat. Trebuie sa stii ca in interiorul rezervorului vasului de toaleta se gasesc doua mecanisme: cel care controleaza umplerea vasului (flotorul) si cel de evacuare al apei din rezervor. Defectiunea este prezenta la una dintre aceste doua piese. Parcurge articolul pe care ti l-am pregatit pentru a afla detaliile.
Solutiile pentru desfundarea tevilor preparate in casa sunt simple, prietenoase cu mediul si la fel de eficiente precum cele de la raft. N-ai nevoie de o iesire la cumparaturi, ci de un drum pana in bucatarie pentru a face rost de ingredientele cu care poti desfunda chiuveta de bucatarie, lavoarul sau cada.