Găsește repede ce ai nevoie

Cum montez bateria pentru chiuveta din bucatarie

Fie ca bateria veche de la chiuveta din bucatarie curge, fie ca se vede vizibil cum au trecut anii peste ea sau pur si simplu te afli in plin proces de renovare, in acest articol iti vom spune cum s-o inlocuiesti/sa instalezi una noua.         

Indiferent de proiectele DIY pe care le intampini, montarea blatului, a chiuvetei sau a bateriei, inarmeaza-te cu rabdare si instrumentele potrivite.  In acest articol iti vom prezenta pasii pe care ii ai de urmat pentru a te bucura de o baterie nou-nouta in bucatarie.

Cum montez bateria la bucatarie?

  1. Opreste apa de la robinetii de alimentare aflati dedesubtul chiuvetei (robinetul de apa rece si cel de apa calda).
  2. Pregateste noua baterie. Desigileaza cutia, aici vei gasi: bateria, furtunele, kitul de prindere, cu accesorii precum garnitura de etansare, garnitura de strangere, dar si instructiunile de instalare.
  3. Demonteaza bateria veche. Desfa cele doua piulite de pe tijele filetate cu cheia fixa. O alta metoda este ca cele doua tije filetate sa-ti permita sa inserezi surubelnita, sa aiba o cruce (locas imbus) in capatul de jos al fiecareia si sa le desurubezi pe rand. Trage pe sus bateria cu cele doua furtune, afara din orificiul chiuvetei. Apoi curata orificiul de posibilele depuneri de calcar (daca este cazul).
  4. Pregateste noua baterie pentru instalare. Monteaza-i cele doua furtune prin infiletare (ajuta-te daca este necesar de o cheie reglabila). Apoi ia din kitul de prindere garnitura de etansare, treci peste cele doua furtune si fixeaz-o bine de baterie (va asigura etanseitatea intre baterie si lavoar). Ia cele doua tije filetate si insurubeaza-le de baterie.
  5. Instaleaza bateria. Introdu furtunurile prin orificiul de la chiuveta si apoi fixeaza bateria pe locul ei. Asigura-te ca maneta de comanda este asezata pe centru. Tine bateria in aceasta pozitie si muta-te dedesubtul chiuvetei, pentru a o fixa. Ajuta-te de furtunuri pentru a pastra bateria ferm pe pozitie. Acum vei insera accesoriile de fixare, garnitura asezata peste furtunurile si tijele filetate, apoi brida de prindere. Nu in ultimul rand, insurubeaza manual pilulitele pe cele doua tije filetate, iar la final strange-le cu cheia de fixare.
  6. Conecteaza cele doua furtunuri ale bateriei la robineti. Prinde fiecare furtun la robinetul sau, asigurandu-te ca furtunurile nu sunt indoite sau rasucite. Insurubeaza-l manual pe cel din stanga la robinetul de apa calda si pe cel din dreapta la robinetul de apa rece. Ajuta-te la final de o cheie reglabila pentru a strange usor.
  7. Verifica ca bateria functioneaza. Acum poti deschide alimentarea cu apa. Apoi da drumul apei la chiuveta pentru a verifica ca bateria pe care tocmai ai instalat-o functioneaza corect. Ai grija sa verifici ca nu exista posibile scurgei sub chiuveta, acolo unde sunt infiletate furtunurile.

Montarea bateriei pentru chiuveta din bucatarie poate fi facuta in mod usor chiar si de o persoana fara experienta in proiectele DIY. Parcurge cu atentie fiecare dintre pasii descrisi si vei vedea cat de simplu ti se va parea intreg procesul. Spor!

Te-ar putea interesa și: