Găsește repede ce ai nevoie

3 pasi simpli ca sa montezi cu succes o cabina de dus

Pentru baile mici, cabina de dus este o optiune ideala. In plus, nenumaratele modele disponibile astazi pe piata, fac ca aceasta alegere sa fie una preferata de multi proprietari de apartamente. Daca si tu ti-ai facut masuratorile in baie si te-ai decis asupra modelului de cabina de dus, dar ai cateva necunoscute despre procesul de montare, acest articol iti vine in ajutor. Iti prezentam pe scurt pasii de baza pe care ii ai de urmat ca sa instalezi cabina de dus.

Cum se monteaza o cabina de dus?

Binecunoscuta cabina de dus, compusa dintr-o cadita si usi din sticla, satisface stilul alert al zilelor noastre. Montajul va incepe cu fixarea caditei, etapa care nu mai este valabila in cazul in care ai optat pentru un dus cu rigola, adica cabina de dus este pe pardoseala.

Pentru montare, rezerva-ti timp in dupa-amiaza unei zile de weekend si urmareste cu atentie pasii de lucru. Vei duce lucrarea la bun sfarsit intr-un timp scurt, cu rezultate excelente.

Cabina dus

PASUL 1: Montajul caditei de dus

  • Asigura-te ca suprafata pe care urmeaza a fi montata cadita este dreapta.
  • Asaza cadita cu fata in sus si regleaza-i picioarele, pentru a fi la nivel cu baza. Cu un boloboc verifica orizontalitatea caditei.
  • Monteaza sifonul prevazut cu ventil si racord flexibil.
  • Pozitioneaza cadita pe locul destinat cabinei de dus si racordeaza capatul furtunului flexibil prin impingerea in mufa de canalizare.

Nota: Intre podea si dosul caditei este important sa fie spatiu suficient pentru a putea fi montat sifonul.

PASUL 2: Montarea usilor cabinei de dus

  • Vei incepe cu fixarea profilelor laterale din aluminiu. Plaseaza provizoriu sinele pe locul lor, asigura-te ca sunt in pozitie verticala, folosindu-te de un boloboc si marcheaza locul unde vei insera suruburile.
  • Cu o bormasina realizeaza gaurile, apoi bate diblurile si fixeaza profilele dupa ce in prealabil ai adaugat silicon pe spatele acestora (pentru a imbunatati etanseitatea).
  • Monteaza panourile de sticla in cadrele lor, atat cel fix, cat si cel culisant, iar apoi insereaza-le in profilele de suport din perete (pe care le-ai fixat la pasul anterior).
  • Verifica verticalitatea ansamblului panourilor si realizeaza insurubarea definitiva. La final monteaza manerul de la usa si baghetele de etansere ale panourilor de sticla.

cabine de dus

Nota: Bateria de la cabina de dus se monteaza la o inaltime care sa fie accesibila tuturor membrilor familiei. Pentru a fi usor de utilizat, ea va fi montata la 1 - 1.25 metri inaltime. Intrerupe alimentarea cu apa a baii inainte de a te apuca de lucru.

PASUL 3: Etanseizarea

  • Aplica un cordon de chit siliconic in exterior, in partea de jos, intre cadita si cadrul ansamblului dusului, apoi si pe verticala, tot pe exterior. Lasa chitul sa se intareasca 24 de ore.

Nota: Este important ca siliconul sa nu fie aplicat in interiorul cabinei, pentru ca acest lucru ar impiedica colectarea apei in cadita. Deci sigilarea corecta a cabinei de dus se face in exteriorul ei.

Ai grija la detaliile oferite in ghidul de instructiuni al cabinei de dus si nu uita ca inainte de montare sa verifici toate componentele, pentru a te asigura ca nu sunt prezente deteriorari.

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată de produse din zona materialelor pentru construcții.

Vizitează magazinul online, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și: