Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 27 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum scapam de cartite

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 02.11.2020 / Timp lectură: 2 min

Cartita este inamicul comun al gradinilor mici si terenurilor agricole. Aceste animale dislocheaza radacinile tinere ale plantelor si, in goana lor dupa hrana, isi fac musuroaie printre straturi. Cartitele nu sunt erbivore, asadar nu se hranesc cu radacinile pe care le muta din loc. Iti prezentam cateva solutii eficiente pentru a scapa definitiv de cartite de pe proprietatea ta.

Cuprins

Cum scapi de cartite?

  • Ingrasamant pentru gazon cu efect anti-cartite. Aceste ingrasaminte au in compozitie substante aromatice, bogate in zeolit ce alunga cartitele din gazon.
  • Granule impotriva cartitelor: granule parfumate care formeaza o bariera olfactiva deranjanta pentru cartite si vidre, insa inofensive pentru oameni si alte animale. Granulele nu afecteaza culturile, gradinile si peluza.
  • Fumigena anti-cartite actioneaza la contactul cu oxigenul prin eliberarea la unui gaz si declansarea unui fum inecacios (ce are dioxid de sulf in compozitie). Acest fum rezultat din arderea sulfului de pe suportul de carton este eficient in alungarea cartitelor.
  • Aparate cu ultrasunete si vibratii: se gasesc in tot felul variante, cu baterii ori cu incarcare solara si reprezinta o modalitate blanda, dar si ecologica de a tine aceste animale la distanta.

Cum scapi de cartite

  • Plasarea de capcane pentru cartite. Capcanele respective pot fi confectionate sau se pot cumpara din magazine de specialitate. Exista mai multe tipuri de capcane: de tip cleste, cu percutor, cu arc sau de tip tunel. Aceste dispozitive se monteaza cu atentie in cele mai adanci tuneluri, identificabile prin musuroaiele care sunt deschise in mod repetat. Desi reprezinta o solutie anti-cartite, nu recomandam sa o folositi, deoarece animalele pot fi ranite pe durata capturarii lor!
  • Gainatul de la gaini: intr-o galeata, pune o parte gainat si o parte apa si mixeaza pana obtii un amestec omogen. Asteapta cateva minute si toarna lichidul in galeriile formate de cartita.
  • Uleiul de ricin: dilueaza ulei de ricin cu apa (o parte ulei, o parte apa) sau foloseste granule de ricin. Mai poti folosi ingrasamant pe baza de ulei de ricin, ce are o durata de cateva luni pana la descompunerea in sol. Cartitelor nu le place deloc mirosul ricinului si vor sta la distanta. Mirosul nu le face niciun rau fizic.
  • Plantarea unor flori, precum floarea pastelui sau laptele cucului este o metoda des intalnita in randul gospodarilor care se confrunta cu aceasta problema. Prin mirosul lor, plantele alunga cartitele. Trebuie, totusi, ca aceste flori sa se manevreze cu atentie; laptele cucului este o planta toxica ce poate cauza arsuri pe piele, asadar este recomandata purtarea manusilor de cauciuc.
  • Bucati de material textil imbibate in petrol si introduse in galeriile cartitelor. Mirosul neplacut indeparteaza animalele.
  • Zgomotul. Improvizatiile zgomotoase ce produc sunete menite sa sperie cartitele reprezinta o solutie la indemana oricui. De exemplu, poate fi folosita o sticla din sticla, ingropata pe jumatate in pamant si pozitionata intr-un unghi inclinat; atunci cand bate vantul, se va produce un suierat. O alta idee este confectionarea unei moristi dintr-o sticla din plastic si fixarea acesteia pe un tarus din lemn, care apoi se infige in pamant; sunetul moristii invartite de vant va speria cartitele.
  • Florile de lavanda, naftalina, crengutele de brad. Toate acestea au un miros puternic, greu de tolerat pentru cartita. Animalul va abandona perimetrul si se va orienta altundeva in cautare de hrana.

Dacă sfaturile de mai sus îți sunt utile și ești gata să le pui în practică, te așteptăm și în magazinul nostru online. Găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut în magazine.
Indiferent de cantitatea sau greutatea materialelor noi avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu brat de descărcare sau prin curieri oriunde acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Altoirea este procedura prin care portiuni dintr-o planta se imbina in mod artificial cu o alta planta dintr-un soi inferior. Astfel, planta inferioara va prelua din calitatile celei superioare. Un scop important al altoirii este inmultirea vegetativa. De asemenea, acest proces se realizeaza si pentru a creste rezistenta la seceta, inghet, boli si daunatori.
Investitia intr-un mobilier de gradina din lemn atrage dupa sine o serie de intrebari referitoare la modul de curatare si intretinere. Optiunile pentru mobila de exterior sunt dintre cele mai variate, iar alegerea lemnului denota preferinta pentru un material natural si elegant. Cu un aspect foarte placut, lemnul necesita o atentie deosebita, astfel ca, pentru a-i mentine rezistenta si frumusetea naturala ani la rand, este necesar sa ai cateva informatii de baza.
Dalele autoadezive sunt o solutie practica si estetica pentru pardoseala, iar costurile pentru montare lipsesc, dat fiind faptul ca sunt foarte usor de instalat chiar si de incepatorii in proiectele DIY. Dalele autoadezive nu necesita utilizarea unui lipici suplimentar. Inainte de orice operatiune, asigura-te ca suprafata este plana, tare, uscata si neprafuita. Foloseste un grund de netezire daca este necesar. Aplicarea dalelor autoadezive este destul de simpla, cu conditia de a se realiza un traseu precis al lipirii lor si de a se respecta cateva reguli.
Daca daca te pregatesti sa tai vita de vie pentru prima data, iti recomandam sa citesti acest articol pana la final. Mai jos, vei putea citi informatii esentiale privind: Importanta taierii vitei de vie; Notiunile teoretice de baza ale acestei lucrari; Principalele tipuri de taiere ale vitei de vie; Cea mai importanta taiere: taierea de rodire; Pregatirile pentru taierea vitei de vie; Cele mai importante reguli ale taierii vitei de vie.