Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 30 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum sa construiesti cabina de dus zidita, fara cadita. Ghid si modele de inspiratie

Actualizat: 13.08.2021 / Publicat: 06.02.2019 / Timp lectură: 4 min

Cabina de dus zidita sau fara cadita iti da posibilitatea de a avea un decor unic si se integreaza cu usurinta in orice stil de design interior.

Cuprins

Avantajele cabinei de dus zidite sau fara cadita

Cu totii stim clasicele cabine de dus, cu o cada mai mica sau mai mare, cu usile din sticla ce trebuie curatate des. Cabina zidita si fara cadita, insa, este diferita prin insusi modul in care este proiectata si gandita in ansamblul incaperii.

Ea nu este un element cumparat separat si instalat in baie, ci este gandita astfel incat sa se integreze vizual perfect in orice tip de spatiu, indiferent de dimensiunea lui.

Este o alternativa mult mai practica la cabina de dus clasica si se potriveste oricarei bai, fie ca vorbim de o baie spatioasa cu un design de interior clasic, fie ca vorbim despre o baie mica, decorata in stil minimalist.

Daca optezi pentru o astfel de cabina de dus nu mai esti ingradit de modelele disponibile pe piata, ci poti gandi cabina in orice mod si in orice cromatica iti doresti. Este un element care adauga personalitate baii, spre deosebire de cabinele de dus clasice.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor tipuri de dusuri este si spatiul. Ele iti dau posibilitatea sa alegi variante pentru absolut orice unghi, colt si dimensiune din baie, deci vorbim despre un grad ridicat de adaptabilitate la spatiul de care dipui.

In cazul acestor tipuri de cabine sau spatii pentru dus, apa se scurge direct in pardoseala prin intermediul gaurii de scurgere, fapt ce o face mai usor de curatat. Mai mult decat atat, cabinele de dus de acest fel au o durata mai mare de viata si, odata amenajate, nu mai trebuie sa te gandesti la alte achizitii cateva decenii.

Daca ar fi sa enumeram dezavantajele acestor tipuri de cabine de dus, e de mentionat faptul ca lipsa caditei poate duce la scurgerea apei in toata baia, dar si faptul ca amenajarea sau construirea ei are costuri mai ridicate decat o cabina de dus clasica.

cabina de dus

Ce trebuie sa stii ca sa construiesti o cabina de dus zidita

Cabina de dus zidita sau fara cada poate fi construita in orice mod iti doresti sau in orice mod iti permite spatiul. Poti sa o delimitezi de restul incaperii doar cu ajutorul unor usi de sticla sau poti zidi pereti din caramizi de sticla sau pereti pe care sa-i plachezi cu piatra naturala sau faianta.

Adevarul este ca acest tip de cabina de dus iti ofera libertate aproape totala cand vine vorba despre materiale, dimensiuni sau nuantele folosite.

Poti sa o dotezi cu pereti din zidarie, placati cu faianta, poti sa o inserezi intre doi pereti existenti, sau poti alege pereti din sticla, mata sau transparenta. In acelasi timp, acest tip de cabina de dus poate fi proiectata cu usa sau fara.

Mai jos iti vom explica de ce materiale ai nevoie pentru a construi o astfel de cabina, care sunt pasii de constructie, precum si cateva particularitati ale acestor spatii.

Tipuri de cabine de dus

Materiale necesare pentru a construi cabina de dus zidita

Necesarul de materiale depinde in mare masura de modul in care vrei sa construiesti cabina si de modul in care vrei sa o delimitezi de restul incaperii. In mare, cand vorbim despre un astfel de spatiul, ai nevoie de:

  • Rigips, caramizi clasice sau caramizi de sticla pentru peretii de compartimentare, in cazul in care optezi pentru un astfel de spatiu
  • Mortar hidroizolant
  • Hidroizolatie pentru pereti si podea ca sa reziste cat mai mult timp
  • Suporti pentru usi, daca alegi sa amplasezi usi, desigur
  • Faianta
  • Gresie
  • Piatra naturala (daca s-a optat pentru acest material de finisaje)
  • Adeziv pentru faianta si gresie/piatra naturala sau decorativa
  • Distantieri de faianta
  • Chit de rosturi
  • Sifon pentru dus
  • Baterie de dus
  • Ancora chimica

Tipuri de usi de nisa

Procesul de construire a unei cabine de dus zidita

Procesul de construire a unei cabine de dus depinde de cat de amplu este proiectul si cat de mult vrei sa schimbi felul in care a fost proiectata baia de la bun inceput.

De regula, procesul are urmatorii pasi (dar, atentie, acesti pasi nu sunt general valabili!):

  • Se demonteaza obiectele sanitare si se scot toate finisajele.
  • Se delimiteaza zona de dus si se modifica instalatia sanitara, astfel incat canalizarea sa fie reconfigurata dupa noile nevoi.
  • Se toarna o sapa de egalizare.
  • Se face hidroizolarea, care, la randul ei implica aplicarea unei membrane hidroizolante si ulterior aplicarea materialului hidroizolant pe toata suprafata podelei.
  • Ridicarea zidului care va desparti zona de dus de restul baii - acest zid poate fi realizat pana in tavan sau doar pana la jumatatea inaltimii camerei si se poate realiza din rigips, din caramida clasica sau caramida de sticla.
  • Placarea ceramica cu gresie, faianta sau piatra naturala.
  • Montarea noilor obiecte sanitare.
  • Vopsirea tavanului.
  • Instalarea usilor/a peretilor de sticla daca s-a optat pentru ele.

Tipuri de cadite de dus

 

Galerie

Modele de cabine de dus zidite

Cum astfel de cabine de dus iti ofera atat de multe optiuni in ceea ce priveste designul lor, e uneori dificil sa proiectezi singur modelul pe care ti-l doresti. Imaginile din galeria foto de mai jos ti-ar putea folosi drept inspiratie pentru acest proiect si ar putea fi exact acel element necesar pentru a te convinge ca o asemenea cabina de dus e o idee excelenta pentru locuinta ta.

Un astfel de proiect nu este neaparat unul usor de pus in practica si nici unul foarte ieftin, insa timpul de executie si costul final difera foarte mult in functie  de materialele utilizate si de cat de mult trebuie sa modifici structura actuala a baii.

La final poti fi sigur ca baia ta va arata spectaculos si va fi decorata intr-un mod unic.

cabina de dus

Galerie

Cabina de dus zidita pe baie moderna
model dus fara cadita
modele de bai cu cabina de dus zidita

Te-ar putea interesa și:

Anumite elemente din structura constructiei nu sunt vizibile din exterior, de aceea, tencuiala pe suprafata acestora poate fi aplicata sumar, avand doar rolul de a proteja peretii. Acest tip de tencuiala mai este cunoscuta si sub numele de tencuiala bruta, fiind utilizata mai ales in poduri, cosuri de fum, beciuri si calcane. Nu este obligatoriu ca utilizarea acesteia sa ofere si un rezultat estetic deosebit, motiv pentru care, aplicarea tencuielii brute nu implica si alte masuri speciale (trasare, stalpisori etc), asa cum se intampla in cazul altor tencuieli
REFRACTAR, - Ă, adj. - (Despre materiale) - Care rezista la temperaturi inalte, fara a-si schimba structura, compozitia si caracteristicile. Caramida refractara este un material ceramic special, realizat prin ardere la temperaturi inalte, in cuptoare speciale. Datorita argilei speciale din care sunt realizate, caramizile refractare: Pot rezista la temperaturi extreme, de peste 1280°C, fara a suferi modificari fizice; Garanteaza o mare putere de acumulare si de radiatie a caldurii; Prezinta o rezistenta mecanica foarte buna; Au o culoare galben-aurie.
Cum ridic un zid despartitor in casa? Achizitia unui apartament sau a unei case inseamna renovarea acestuia dupa gusturile noului proprietar. Realizarea unui perete de compartimentare poate oferi un mare plus proiectului de design interior. In acest articol, afla care sunt solutiile populare de compartimentare a locuintei si iti dezvaluim cum sa duci la bun sfarsit ridicarea unui zid despartitor realizat din blocuri de BCA.
Atunci cand construiesti o casa este important sa estimezi costul pe care aceasta il implica. Blocurile din BCA au dimensiuni mari, astfel executia casei se realizeaza mai rapid. In plus, pretul BCA-ului este mai mic. Fie ca esti in etapa in care iti realizezi bugetul, fie ca vrei sa aduci pe santier materialele necesare, este important sa stii de cate blocuri de BCA vei avea nevoie pentru constructia propriu-zisa. Din acest articol vei afla cum sa calculezi necesarul de BCA pentru casa ta, astfel incat la final sa nu ramai cu paleti suplimentari.