Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 34 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum alegi cabina de dus potrivita: ghid de cumparare

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 06.05.2021 / Timp lectură: 7 min

Cabina de dus a devenit indispensabila in ultimii ani pentru ca ofera mobilitate, spatiu si eleganta oricarui tip de baie. Usor de intretinut si cu preturi foarte accesibile, cabinele de dus au reusit sa surclaseze importanta cazilor din fonta, fiind astazi preferate de majoritatea utilizatorilor. Daca si tu ai nevoie de o cabina de dus, insa nu stii ce anume sa alegi, iata cateva informatii care s-ar putea sa-ti fie de folos. 

Cuprins

De ce ar trebui sa alegi o cabina de dus?

Cabina de dus iti ofera cel mai important lucru de care ai nevoie in baia ta si anume spatiu. Din nefericire, majoritatea bailor sunt mici, mai ales daca vorbim despre baile de apartament, acolo unde din considerente constructive poate fi destul de dificil sa montezi o cada normala.

Cabina de dus injumatateste spatiul alocat in mod normal unei cazi din fonta, drept pentru care vei putea organiza cat mai bine spatiul ramas. Cabina de dus este si mai eleganta decat o cada normala, fiind realizata din materiale moderne, care pot oferi stralucire oricarui tip de baie.

O cabina de dus iti ofera posibilitatea de a utila baia intr-un stil modern, iar faptul ca dispunerea ei este pe verticala te poate ajuta foarte mult. Practic, baile moderne mizeaza tot mai mult pe eficientizarea spatiului, iar cabina de dus devine astfel un produs pe care trebuie sa-l ai pentru a te bucura de un spatiu select si eficient.

Alegerea cabinei de dus

In functie de spatiul disponibil, poti sa alegi din multitudinea de modele de cabine de dus existente pe piata. Alegerea are la baza mai multi factori:

Alegerea cabinei de dus in functie de spatiul disponibil

Alegerea unei cabine de dus are in vedere considerentele de spatiu din fiecare baie. Cabinele de dus au fost create in special pentru a deservi baile de mici dimensiuni, insa datorita frumusetii si utilitatii lor au fost treptat introduse chiar si in planurile arhitecturale ale bailor mari. In unele cazuri beneficiarii prefera sa pastreze si cabinele de dus si cazile normale, daca spatiul le permite acest lucru, desigur.

Totusi, cabinele de dus sunt utilizate cu precadere in cazul bailor de mici dimensiuni, inguste. Pentru a fi sigur ca o anumita cabina de dus se va potrivi spatiului tau, atunci tot ce va trebui sa faci este sa masori foarte bine locul disponibil, luand in calcul si o eventuala eliminare a cazii vechi.

Va trebui sa fii atent la masuratori, pentru ca pot exista elemente ale baii care impiedica montajul, de exemplu plintele sau scafele, pe care totusi le poti elimina cu usurinta, mai ales daca nu au o utilitate practica.

Dupa ce ai masurat foarte bine spatiul pe care il ai la dispozitie, poti merge mai departe, sa alegi cabina de dus dorita, in functie de ceilalti factori.

Alegerea cabinei de dus in functie de forma

Forma este foarte importanta in cazul cabinei de dus, deoarece unele modele au nevoie de mai mult spatiu, in vreme ce altele sunt mai permisive. Vei vedea ca exista modele de cabine de dus patrate, rotunde sau chiar dreptunghiulare, asa ca alege dupa cum iti permite spatiul baii tale.

Unele cabine de dus pot avea si forme asimetrice, iesite putin din tiparul dimensiunilor uzuale, iar aici va trebui sa fii foarte atent la incadrarea lor in baia ta, in functie de directia de deschidere a usilor si in functie de gradul de acces permis. Important este sa ai in vedere utilizarea confortabila a cabinei de dus, pentru ca ar trebui sa nu faci eforturi pentru a intra sau iesi din cabina de dus.

In general cabinele de dus au dimensiuni standard, 80 x 80 sau 90 x 90, exceptie facand cabinele de dus asimetrice care au dimensiuni de 90x 100 sau 90 x 120 cm.

Alegerea cabinelor de dus dupa forma lor

Cabinele de dus dreptunghiulare

Aceste tipuri de cabine de dus poti fi folosite in special in cazul bailor dispuse pe lungime, cu specificatia ca trebuie sa ai grija ca partea din fata a cabinei sa nu fie obturata de prezenta unui alt obiect de decor. Cabinele de acest tip pot fi amplasate pe latimea peretelui, sau pe lungimea sa, daca permite culoarul de trecere.

Cabinele de dus patrate

Aceste cabine de dus se pot amplasa in orice spatiu al baii, deoarece vorbim despre o simetrie care permite asezarea facila a produsului. Avantajos este faptul ca nu trebuie sa pozitionezi cabina de dus in raport cu anumite axe simetrice imaginare, aceasta potrivindu-se bine in aproape orice tip de baie, indiferent daca aceasta este dreptunghiulara sau patrata.

Cabine de dus asimetrice

Aceste tipuri de cabine de dus sunt cele mai dificil de amplasat si de asezat, dar sunt si printre cele mai frumoase, deoarece ofera ideea de nou si de modern. Este nevoie de spatiu suficient pentru amplasarea acestor tipuri de cabine de dus, tocmai pentru ca ele sa puna in valoare intreaga baie.

Cabine de dus de colt sau semirotunde

Aceste tipuri de cabine de dus sunt cele mai comune si de asemenea si cele mai utilizate. Cabinele de dus semirotunde au nevoie de spatiu relativ putin, deoarece folosesc in mod eficient spatiul de colt, acolo unde oricum nu ai putea pune altceva decat o cada sau o cabina de dus.

Forma cabinei insa, realizata pe semirotund, este una care te ajuta sa realizezi un desgin interesant si care va ocupa relativ putin spatiu. Aceste cabine sunt proiectate sa fie montate pe doua laturi, usurand astfel munca la montaj, fara a reduce insa confortul în utilizare.

Alegerea cabinei de dus in functie de pret

Pretul cabinelor de dus variaza in functie de model, de numarul de usi, de deschiderea lor, de materialele folosite pentru realizarea lor.

Specialistii ne recomanda sa nu alegem cele ieftine modele de cabine de dus, deoarece acestea ar putea sa nu fie conform asteptarilor, ci sa alegem brandurile cunoscute, pentru a avea garantia unor lucruri de calitate.

Optiunile sunt multiple, alege ceea ce ti se potriveste fara a cheltui foarte mult.

Alegerea cabinei de dus in functie de accesorii si functionalitati

Unele cabine de dus sunt proiectate sa ofere o experienta memorabila utilizatorilor, iar din acest motiv vom vedea ca si preturile variaza destul de mult.

Sunt cabine de dus cu preturi de la 300-500 lei, care ofera doar un spatiu in care sa te speli repede si in siguranta, fara a stropi baia. Alte cabine de dus insa te imbie sa petreci cat mai mult timp in baie, relaxandu-te si bucurandu-te de cateva functionalitati care pot concura cu succes ideii de relaxare in cada.

Una dintre cele mai cunoscute tipuri de cabine de dus cu functionalitati de lux este cabina de dus cu hidromasaj. Ea combina baia cu relaxarea si-ti prilejuieste un moment doar pentru tine, plin de rasfat, de care nu te vei mai satura.

Alte cabine de dus ofera sisteme audio, etajere, lumini sau panouri de comanda performante, insa si pretul este proportional cu multitudinea de facilitati disponibile.

Fireste, poate fi placut sa te bucuri de tehnologie chiar si in baie, insa nu ar trebui sa uiti care este de fapt rolul cabinei de dus si sa incerci sa gasesti motivele pentru care te indrepti spre un astfel de produs, ca sa poti face o alegere corecta.

Alegerea cabinei de dus in functie de material

Cabinele de dus au doua parti componente si anume cabina efectiva, care poate fi realizata din sticla securizata sau din plastic si cadita de dus, care de cele mai multe ori este realizata din acril.

Unele cadite de dus sunt realizate din materiale compozite, care sunt foarte rezistente, sau chiar din ceramica. Unele tipuri de cabine de dus au postamente din piatra naturala. Sticla din care este realizata fata cabinelor de dus poate fi transparenta sau cu diferite modele si poate avea grosimi diferite, de pana la 8 mm. In general ar trebui sa alegi grosimi de foi de material de peste 4-5 mm, pentru a fi sigur de rezistenta lor.

Galerie

De ce este mai avantajoasa cabina de dus fata de cada normala?

Cu siguranta atunci cand alegi o cabina de dus trebuie sa faci cateva schimbari la nivelul baii tale. Una dintre modificarile majore este renuntarea la cada, insa acest lucru este chiar benefic.

Astfel, instalarea unei cabine de dus devine mai avantajoasa din rumatoarele motive:

  • Costuri reduse pentru produs, montaj si intretinere
  • Costuri reduse la consumul de apa si utilizarea eficienta a resurselor
  • Poti opta pentru o cadita de dus cu hidromasaj daca esti un impatimit al bailor fierbinti
  • Cabina de dus ocupa mai putin spatiu decat o cada normala, asa ca poti reorganiza baia in mod eficient

Cabina de dus este un spatiu pe care il vei folosi zilnic, iar din acest motiv este evident ca vei avea nevoie de o cabina de dus de calitate, care sa raspunda nevoilor tale de igiena.

Daca nu te decizi daca sa pastrezi cada uzuala sau sa instalezi o cabina de dus, atunci ar trebui sa stii faptul ca si cabinele de dus cu cada de hidromasaj iti pot oferi experienta unei bai reconfortante, asa ca poti opta pentru un astfel de sistem hibrid avantajos pentru tine.

Cat este de importanta etanseitatea cand vorbim despre cabine de dus

Un aspect foarte important la alegerea unei cabine de dus este etanseitatea acesteia. O cabina de dus ar trebui sa se inchida absolut perfect si sa nu lase apa sa se scurga in exterior.

Acest lucru poate fi verificat cu ajutorul garniturilor care ar trebui sa fie realizate din cauciuc de calitate, ca sa nu permita apei sa iasa in exterior. Pentru aceasta si usile ar trebui sa asigure o inchidere perfecta, tocmai pentru ca garniturile sa se poata imbina perfect.

Cabina de dus poate schimba in totalitate felul in care arata baia, asa ca alege acele modele care indeplinesc cele mai multe dintre criteriile tale, urmand ca dintre acestea sa o alegi pe cea potrivita baii tale.

Cabina de dus trebuie sa ofere un desgin atractiv dar si confort, asa ca opteaza pentru variante aspectuoase si eficiente.

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Linoleumul este un material pentru podea fabricat din elemente 100% naturale. Este alcatuit dintr-un amestec de ulei de in, calcar, faina de lemn, de pluta, rasini si pigmenti naturali. Linoleumul este produs din elemente organice pure si nu contine niciun fel de substante chimice. Este un material ecologic si foarte durabil, mai costisitor in comparatie cu un covor din PVC, cu care este adesea confundat, acesta din urma fiind realizat din policlorura de vinil.
Tipuri de adezivi pentru proiecte de bricolaj - utilizare, materiale destinate, accesorii necesare Vrei sa lipesti rapid un obiect din casa, dar nu stii cum sa alegi adezivul potrivit? Noi iti vom arata mai jos principalele tipuri de adezivi, in functie de materialul pe care trebuie sa il lipesti, modul de aplicare si accesoriile necesare pentru utilizarea acestora.
Daca ai devenit un mic fermier, te preocupa ingrijirea gradinii, a livezii, inseamna ca ai nevoie sa iti utilezi gospodaria cu o motosapa sau un motocultor pentru intretinerea pamantului. Tehnologia a evoluat si cu siguranta si tu vrei sa beneficiezi de avantajele ei pentru a-ti usura munca. Dar cum modelele de utilaje agricole sunt variate, cel mai probabil te intrebi ce diferente sunt intre motosapa si motocultor. Urmareste ghidul pe care ti-l punem la dispozitie pentru a face alegerea potrivita gospodariei tale.
In cazul in care ti-ai achizitionat o bormasina pentru a da gauri, fie ca ai de montat rafturi, polite in living, de asamblat mobilierul nou cumparat, fie de asezat un tablou pe perete, inseamna ca te afli in etapa de alegere a burghielor. Daca te afli in plin proces de amenajare sau esti un pasionat al proiectelor DIY, bormasina este instrumentul pe care il folosesti mai mult decat oricare altul. Varietatea aplicatiilor la care se utilizeaza se datoreaza burghielor atasate. Fiecare burghiu este potrivit pentru un anumit material sau o lucrare. In acest articol vei primi informatiile necesare pentru a sti de ce burghie ai nevoie pentru proiectul tau.