Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Construirea unui dressing - materiale, iluminare, organizare

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 12.05.2021 / Timp lectură: 3 min

Construirea unui dressing in propria locuinta ofera posibilitatea de a depozita hainele intregii familii intr-un singur loc, fiind apoi mult mai usor de ales piesele vestimentare potrivite, in functie de zi, anotimp sau ocazie.

Iata cum se poate construi de la 0 un dressing in confortul propriului camin:

Cuprins

1. Construirea dressingului

Construirea dressingului

Daca mergi pe varianta construirii de la 0 a unui dressing in casa, iata care sunt cele mai importante lucruri de facut:

1.1. Alege un spatiu potrivit pentru dressing

Trebuie sa gasesti un spatiu disponibil, cat mai aproape de dormitor. Asadar, iti raman 3 variante, de unde sa o poti alege pe cea mai buna pentru construirea dressingului:

Balcon

Daca vrei sa construiesti un dressing in balcon, iti recomandam sa mergi pe varianta rafturilor zidite, fie din caramida, fie din BCA. Acestea economisesc foarte mult spatiu, insa ofera si un mare dezavantaj: nu vor mai putea fi mutate ulterior.

Debara

Daca vrei sa iti transformi debaraua in dressing, atunci mergi pe varianta rafturilor modulare si a organizarii pe verticala a intregului spatiu. Fiecarui corp modular ii va reveni ulterior o alta utilitate: umerase, pantofi, haine impaturite, accesorii etc. De asemenea, o amenajare pe verticala impune nevoia unei scari, pentru un acces mai bun la hainele tale.

Un alt dormitor

Daca ai la dispozitie un astfel de spatiu pentru amenajarea unui dressing, cele mai bune rafturi sunt cele dispuse pe orizontala, cu deschidere permanenta. Astfel iti va fi mult mai usor sa alegi piesele vestimentare dorite, pentru ca spatiul generos si tipul specific de mobilier iti vor permite acest lux.

1.2. Masuratori ale spatiului respectiv

Masuratori ale dressing-ului

Este un pas foarte important al acestui proiect DIY. Cele mai importante aspecte de luat in calcul sunt: compartimentarea dressingului si capacitatea necesara, pentru ca intreaga ta garderoba sa incapa fara probleme aici. Ia de asemenea in calcul si hainele pe care le vei cumpara in urmatorii 3-5 ani (cu aproximare), pentru ca acest dressing sa isi dovedeasca utilitatea pe o perioada mai mare de timp.

1.3. Cum alegi usile pentru dressing?

Cum alegi usile pentru dressing

Daca spatiul este limitat, mergi pe varianta rafturilor deschise. Daca vrei sa construiesti dressingul intr-o incapere spatioasa, cele mai bune usi pentru un astfel de proiect sunt cele glisante (realizate din PVC) sau cele culisante, realizate din lemn.

1.4. Materiale pentru propriul dressing 

Cele mai des utilizate materiale pentru construirea unui dressing sunt lemnul, placajele din PAL melaminat si rigipsul. Pentru usi, se mai poate pune in cosul de cumparaturi si sticla. Acestor materiale li se adauga apoi elemente ce sunt integrate in in etapa de finisare a proiectului: manere, balamale, tabureti sau o comoda (daca spatiul iti permite), rafturi, fatade sau chiar un sistem surround, in cazul in care vrei sa asculti muzica preferata, in timp ce iti alegi garderoba.

2. Cel mai bun model de iluminat pentru dressing

Model de iluminat pentru dressing

Luminile au rolul aparte in amenajarea unui dressing. Cele mai bune corpuri de iluminat in acest sens sunt spoturile LED incastrate sau aplicele de perete. Iluminatul de accentuare, concentrat de exemplu pe silueta ta (atunci cand probezi o piesa vestimentara in fata oglinzi), este de bun augur in acest caz.

Daca spatiul iti permite, profita din plin de lumina de afara, pentru ca scoate in evidenta detaliile, exact ca lumina rece a spoturilor. Daca dressingul este mic, incearca sa integrezi in acest spatiu cat mai multe oglinzi, pentru ca au rolul de a nu absorbi lumina, ci de a o respinge inapoi, in centrul acestei incaperi.

3. Sfaturi pentru organizarea unui dressing

  • Organizeaza hainele in functie de anotimp;
  • Organizeaza hainele in functie de activitate;
  • Foloseste cutii cu o latura transparenta pentru pantofi;
  • Aloca spatiile inferioare pentru hainele celor mici;
  • Utilizeaza pe cat de mult posibil umerasele;
  • Extinde-te cat de mult poti pe verticala;
  • Poti de asemenea organiza pe culori si materiale hainele din dressing. Astfel iti va fi mult mai usor sa le grupezi, atunci cand le pui in masina de spalat;
  • Au prioritate pe umerase hainele ce se mototolesc foarte usor;
  • Aloca un spatiu destinat hainelor pe care nu le mai porti, pentru a le arunca la nevoie si pentru a lasa in permanenta loc noilor piese vestimentare.

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată din zona materialelor pentru construcții.
Vizitează site-ul, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Ipsosul este un material de constructii natural si nepoluant, obtinut prin arderea pietrei de gips la temperaturi de pana la 3000°C. Se aplica atat pe zidarii traditionale (piatra), cat si pe suprafete constructive moderne (betonul). Daca ipsosul aplicat pe zidarii traditionale se poate aplica fara probleme direct pe suprafata de lucru, cel din a doua categorie functioneaza alaturi de un strat intermediar, pentru o mai buna aderenta.
Daca esti in cautarea unui material de constructie economic, durabil si usor de pus in opera, inseamna ca cercetezi optiunea devenita tot mai populara si anume OSB-ul, despre care iti doresti sa afli cele mai importante informatii. OSB este acronimul de la Oriented Stand Board, adica o placa din aschii de lemn orientate. Mai multe straturi de aschii, de diferite marimi si forme, sunt lipite cu rasini sintetice si presate la cald pentru a forma o placa OSB. Pentru obtinerea unei foarte bune rezistente, aschiile sunt dispuse intretaiat, aspect care diferentiaza OSB-ul de celelalte placi derivate din lemn, cum este PAL-ul, MDF-ul ori placajul. Daca de multe ori ai auzit de OSB si utilizarea lui in proiecte variate, daca te intrebi ce avantaje iti aduce folosirea acestui material, este momentul sa cunosti toate informatiile.
Un tavan casetat este un tavan fals, mai precis un plafon secundar suspendat de cel principal. Stim foarte bine ca renovarea tavanului joaca un rol esential in orice proces de amenajare. Solutiile pot fi diverse, de la acoperirea cu lavabila si pana la tavanul din gips-carton, din polistiren sau tavanul casetat. In cazul in care ai optat pentru acesta din urma, inseamna ca ai aflat deja ca instalarea lui poate reprezenta urmatorul tau proiect DIY. Astfel, daca iti doresti un elegant aspect estetic al incaperii cu ajutorul tavanului casetat si vrei sa duci la indeplinire procesul de montare, tine cont de pasii pe care ii vei avea de urmat.
In termeni tehnici, sistemul structural compus din pereti de zidarie, combinati cu centuri si stalpisori din beton armat, poarta denumirea de ZIDARIE CONFINATA. Zidaria prevazuta cu elemente pentru confinare contribuie in mod semnificativ la rezistenta peretilor unei cladiri, consolidandu-le structura atat pe verticala (stalpisorii), cat si pe orizontala (centuri). Principalele caracteristici ale stalpisorilor in cadrul unei zidarii portante confinate: Asigura legatura peretilor cu fundatiile; Consolideaza colturile si intersectiile peretilor; Suplinesc zidaria, in cazul golurilor mai mari de 2mp. Principalele caracteristici ale centurilor in cadrul unei zidarii portante confinate: Asigura un comportament unitar al peretilor din structura constructiei; Preiau si transmit fortele seismice catre peretii constructiei respective.