Găsește repede ce ai nevoie

Ce amenajari interioare si exterioare se pot face pe timp de iarna

Amenajarile pentru casa pot continua si iarna, atat la interior, cat si la exterior. Timpii de lucru sunt asemanatori cu cei inregistrati in sezonul cald, atunci cand ai toate materialele necesare la indemana. Iata 3 proiecte de amenajare pe care le poti duce la bun sfarsit in zilele reci de iarna: Instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala Multi aleg sa demareze un astfel de proiect in prima parte a iernii, deci inca te afli in grafic pentru o astfel de investitie.

Sistemul de incalzire in pardoseala casei asigura un plus de confort termic binemeritat, iar costurile cu instalarea incalzirii electrice in pardoseala sunt usor de recuperat. Senzorii si termostatele ce automatizeaza intregul proces de incalzire cresc pretul acestui proiect de amenajare. In functie de dimensiunea proiectului, un termostat poate fi instalat pentru a deservi incalzirii unei singure incaperi, sau a mai multor camere din casa.

Materialele utilizate pentru acest proiect contribuie si ele la pretul final pe care trebuie sa il achiti. Vei avea nevoie de plase de incalzire, cabluri de incalzire (clasice sau extraplate), senzori si elemente de fixare In medie, pretul pentru montarea unui sistem de incalzire in pardoseala este de 10-15 euro / mp, fara a include si automatizarea. Cu tot cu piesele de automatizare incluse, pretul final pentru un astfel de proiect poate ajunge la aproximativ 40 euro / mp.

Instalarea unui sistem de degivrare pe acoperis

In aceasta perioada a anului, piata este flexibila in privinta solutiilor pentru sistemele de degivrare. Iata care sunt beneficiile unui astfel de sistem:

 • Previne formarea turturilor de gheata in jgheaburi si burlane;
 • Dreneaza controlat apa rezultata in urma topirii;
 • Previne degradarea sistemelor pluviale din PVC;
 • Previne infiltratiile de apa in poduri;
 • Impedica deteriorarea fatadelor casei tale.

Cum functioneaza un sistem de degivrare?

Se instaleaza cabluri electrice incalzitoare pe suprafata acoperisului, in jgheaburi si burlane. Aceasta retea este conectata la un termostat, ce va controla automat cablurile pentru incalzire, in functie de conditiile meteorologice inregistrate.

Zugravirea peretilor in conditii de iarna

Se poate zugravi si iarna, insa tinand cont de o serie de conditii specifice acestui anotimp. In cazul in care se realizeaza acest proiect de amenajare intr-o locuinta veche, in care sunt deja montate ferestre si usi, se poate lucra fara probleme iarna. Spatiile fiind incalzite, umezeala in exces se poate inlatura fara probleme prin deschiderea acestora.

Daca vorbim despre varuirea unei case in constructie, iata aspectele care schimba datele problemei:

 • Betoanele si tencuielile decorative necesita un timp de uscare dublu fata de vara.
 • In plus, acestea se aplica abia dupa ce casa a fost in prealabil termoizolata
 • Daca este frig, apa din tencuiala poate ingheta, iar lucrarea trebuie luata de la 0.
 • Intre gletuire, finisare si montarea parchetului se lasa un timp mai mare
 • In cazul in care camera este incalzita, dar nu aerisita, aburul rezultat se va depune pe pereti
 • Pe timp de noapte, lasa ferestrele intredeschise si caldura din incaperi sa fie setata la cea mai joasa treapta a termostatului

Te-ar putea interesa și: