Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 21 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Categorii produse

Gresie - faianta

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Ordonează

Gresie, faianta, brauri si decoruri Dual Gres, Ecoceramica

1 produse
1 produs
Ordonează
Șterge toate
1 produs
Ordonează

Placile de gresie si faianta sunt durabile, usor de intretinut si au un aspect estetic. Pe mathaus.ro sunt disponibile numeroase dimensiuni, forme, culori, finisaje si texturi, astfel incat este simplu sa descoperi un model pe placul tau.

Diferente dintre gresie si faianta

Te-ai intrebat vreodata daca exista diferente intre cele 2 tipuri de produse si care sunt acestea? Iata cateva detalii pe care este bine sa le cunosti:

  • gresie interior/exterior - este, de multe ori, mai groasa si mai rezistenta decat faianta; poate fi utilizata atat pentru pereti, cat si pentru pardoseli cu trafic redus, mediu sau intens; proprietatile placilor difera in functie de aplicatie (montare la interior sau la exterior; spatii umede sau supuse precipitatiilor/inghetului-dezghetului);  

  • faianta - poate fi utilizata doar pentru placarea peretilor, deoarece este mai subtire si mai usoara; in general, are dimensiuni mai mici si este disponibila intr-o varietate mai mare de culori si modele decat gresia.

Gresie si faianta portelanata vs glazurata

Intre placile portelanate si cele glazurate poate exista o diferenta importanta de pret, care este justificata prin calitatea superioara. Afla mai multe in cele ce urmeaza:

  • placi portelanate - datorita procesului de coacere, sunt rezistente la trafic, socuri mecanice, ciclurile de inghet-dezghet si temperaturi ridicate (incalzire in pardoseala); sunt colorate in sectiune, ceea ce iti permite placarea estetica a scarilor, glafurilor, politelor sau colturilor exterioare; sunt impermeabile si nu exista riscul de formare a mucegaiului sau de decolorare; aceste beneficii vin cu un cost mai mare;

  • placi glazurate - sunt realizate printr-un proces dublu de coacere, prin care se adauga un strat colorat, iar diversitatea de modele este foarte mare (costul poate creste in functie de design); sunt mai putin rezistente la uzura (se recomanda pentru placarea peretilor).

Modele gresie si faianta baie/bucatarie

Pe site-ul nostru gasesti o multitudine de modele de faianta si gresie pentru baie sau bucatarie. Ti-am pregatit cateva detalii utile, care sa iti faciliteze procesul de selectie:

  • finisaj mat, lucios sau semilucios - placile lucioase reflecta lumina, sunt mai usor de intretinut, insa nivelul de aderenta nu este prea bun; in schimb, cele mate au un grad mai mare de porozitate, murdaria nu se observa la fel de mult, dar procesul de curatare este mai anevoios;

  • culoare - placile de faianta si gresie alba sau cu nuante deschise ofera impresia unui spatiu mai generos decat este in realitate; daca optezi pentru gresie albastra, vei crea o atmosfera relaxanta; modelele multicolore sau cu un design indraznet adauga personalitate amenajarii.

Ai nevoie de sfaturi pentru alegerea produselor sau pentru montarea acestora? Consultantii Mathaus te pot ajuta!