Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 29 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Termosistem cu vata bazaltica: etape de aplicare

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 09.03.2021 / Timp lectură: 2 min

Aplicarea corecta a termosistemului cu vata bazaltica este importanta pentru obtinerea unui grad optim de confort termic atat pe durata sezoanelor friguroase, cat si a lunilor caniculare. De asemenea, izolatia termica montata corespunzator ofera protectie impotriva zgomotului si siguranta la foc. In acest ghid iti prezentam pasii de aplicare a termosistemului cu vata bazaltica. Inainte de toate, asigura-te ca ai la indemana echipamentul de protectie necesar pentru aceasta lucrare: ochelari de protectie, casca de protectie, manusi de protectie si salopeta.

Cuprins

Pasul 1: pregateste suportul pentru montarea vatei bazaltice

Pentru a aplica in mod corect termosistemul, cladirea trebuie sa fie tencuita. Daca fatada a fost tencuita cu ceva timp in urma, verifica-i starea si asigura-te ca nu exista denivelari si nici nu se desprind bucati din ea. Daca identifici denivelari de sub 1 cm, corecteaza-le folosind adeziv pentru vata. Denivelarile mai mari de 1 cm trebuie reparate inainte sa aplici vata. Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cureti cladirea de praf si impuritati.

Pasul 2: Aplica mortar pe placile de vata

Aplica mortarul adeziv pe intreaga suprafata a fiecarei placi de vata. Miscarea de aplicare al mortarului pe placile de vata bazaltica este la fel precum cea de aplicare pe placile de gresie si faianta, adica tras cu pieptanul.

Pasul 3: Aplicarea placilor de vata bazaltica.

Pe peretele uscat si curat, ataseaza profilul de baza. Fixeaza placile de vata minerala bazaltica pe zid pornind de jos in sus, decalat, in randuri orizontale, pentru a le imbina, fara insa a intersecta imbinarile acestora. Aplicarea decalata evita formarea rosturilor in plan vertical. Folosind dreptarul, niveleaza placile dupa ce le-ai fixat, asigurand astfel o montare corecta a termosistemului.

De stiut

  • Daca profilul structurii iti permite, ataseaza placile de vata minerala intregi. In cazul in care trebuie sa le tai, poti utiliza resturile de placi doar daca latimea lor este mai mare de 150 mm.
  • Pentru umplerea deschiderilor, placile trebuie sa fie amplasate astfel incat intersectia imbinarilor sa nu fie la mai putin de 150 mm de la colturile acestor deschizaturi.
  • La colturi, placile de vata bazaltica trebuie fixate in asa fel incat imbinarile sa alterneze.

Pasul 4: Introducerea dublurilor

Folosind o bormasina, realizeaza gaurile in care vei introduce diblurile care au rolul sa asigure stabilitatea placilor. Fiecare gaura trebuie facuta perpendicular pe suprafata.  Dupa fixarea diblurilor, introdu-le pana la capat cu ajutorul unui ciocan de cauciuc si acopera-le cu un dop de vata minerala. In general, diblurile de ancorare ar trebui sa fie pozitionate atat aproape de colturi, cat si pe suprafata placilor de vata bazaltica.

Pasul 5: Indeparteaza vata minerala din dreptul golurilor peretilor

Cu un cutit, indeparteaza materialul de langa golurile peretilor.

​​​​​​​

Pasul 6: Aplicarea mortarului, plasei de fibra de sticla, amorsei si a tencuielii decorative

Aplica un strat intaritor de mortar adeziv peste placile de vata. Apoi, fixeaza cu atentie plasa de armare din fibra de sticla, sustinuta de coltari. Intinde un alt strat de mortar adeziv peste plasa pentru a o fixa corespunzator. Niveleaza ultimul strat cu dreptarul, pregatind astfel peretele pentru tencuiala decorativa. Aplica amorsa si incheie procesul prin aplicarea unui strat de tencuiala decorativa.

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată de produse din zona materialelor pentru construcții.

Vizitează magazinul online, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Izolatia casei inseamna un confort termic sporit in intreaga locuinta, o bariera impotriva zgomotului de afara, dar si impotriva umiditatii. In plus, este stiut faptul ca o izolatie executata corect asigura in mare masura eliminarea pierderilor de energie, asadar facturi mai mici pentru incalzirea si racirea casei. Investitia in izolatia termica exterioara a locuintei tale este fara doar si poate un castig pe termen lung. Materialele disponibile pe piata pentru a izola locuinta sunt diverse, astfel ca inevitabil apare intrebarea ce alegere sa faci. Vata minerala bazaltica, vata minerala de sticla sau polistiren expandat? Daca te intrebi care este cel mai bun material izolator, atunci sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii.
Urmeaza sa hidroizolezi acoperisul, terasa, subsolul, fundatia sau alta structura? Ia in considerare membrana bituminoasa si afla tot ce trebuie sa stii despre aceasta: ce este, care sunt tipurile, utilizarile principale si avantajele, cum o alegi si cum se aplica!
Incalzirea prin plinta este un sistem de mici dimensiuni al carui principiu de functionare e convectia naturala. Mai exact, in interiorul echipamentului (plintei) sunt montate niste miniradiatorare. Masele de aer incalzite de acestea se ridica prin fantele superioare ale plintei, iar dupa ce aerul cald a ajuns la tavan, aerul rece este “fortat” sa patrunda prin fantele inferioare ale plintei pentru un nou ciclu de incalzire. Datorita circulatiei naturale a aerului in camera, acesta devine cald intr-un timp foarte scurt. Sistemul de incalzire prin plinta poate fi folosit in orice tip de incapere si spatiu, precum apartamente, case, birouri, spatii comerciale sau cladiri administrative. Avand dimensiuni reduse, plinta nu deranjeaza vizual si permite instalarea usoara a peretilor cortina.
Polistirenul este utilizat la scara larga in constructii pentru proiectele de izolare termica, insa este cunoscut si ca material pentru ambalaje, caserolele pentru mancare fiind reprezentative. Industriile in care se foloseste polistirenul sunt insa diverse. Prin urmare, daca vrei sa-ti verifici cunostintele despre polistiren, in acest articol iti prezentam 5 dintre utilizarile sale.