Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 42 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Arabesque a deschis la Suceava cea mai mare platformă logistică pentru materiale de construcții

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 29.03.2023 / Timp lectură: 2 min

Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale și finisaje pentru construcții a inaugurat la Suceava o nouă platformă logistică, cu o suprafață totală de 46.900 mp. 

Investiția companiei se ridică la 25 de milioane de euro, iar noua locație este cea mai mare din cele 26 de centre comerciale ale companiei.  Platforma include un depozit Arabesque și un magazin MATHAUS, cu o suprafață construită totală de aproximativ 22.000 mp.

Cuprins

Arabesque Suceava

Depozitul Arabesque și magazinul Mathaus sunt situate pe strada Traian Vuia nr. 17 și au pe stoc peste 46.000 de produse. Atât companiile de construcții, producătorii de mobila și firmele care dezvoltă proiecte de construcții sau renovări cât și clienții finali  au acces la cea mai variată gamă de materiale pentru construcții, renovări și reparații, pornind de la oțel beton, structuri metalice și zidărie, profile și țevi metalice, plăci din lemn, sisteme complete pentru acoperișuri, compartimentări de gips carton, plăci tehnice și tavane casetate, termoizolații, mortare, gleturi, adezivi, sape, vopsea și tencuieli. Sunt 46.000 de produse și materiale care se referă strict la domeniul construcțiilor și renovărilor, gata pentru a fi livrate cu flota proprie Arabesque, in 24/48 ore.

La evenimentul de lansare al noii platforme a participat Ion Lungu, primarul orașului Suceava. Acesta a evidențiat impactul investiției Arabesque asupra economiei locale, prin crearea a 200 de noi locuri de muncă. 

Un milion de tone de mărfuri transportate în 2022

Companie specializată în distribuția de materiale de construcții și finisaje, Arabesque a livrat direct pe santier în 2022, potrivit statisticilor interne, un milion de tone de mărfuri, iar camioanele sale au rulat peste 23 de milioane de kilometri.

Mathaus Suceava

Aflată într-o continuă dezvoltare,  compania este prezentă în 4 țări, având în prezent 36 de centre comerciale la nivel regional cu o suprafață totală de peste 747.000 mp de platforme de lucru, spații logistice deservite de o echipa de aproximativ 3500 de angajați, dintre care 2900 în România. Timp de 29 de ani, compania românească condusă de omul de afaceri Cezar Rapotan a devenit un furnizor de încredere pentru 15.000 de clienți, atingând în anul 2022 o cifră de afaceri de 525.000.000 euro. 

Anual, Arabesque investește 30 de milioane de euro în in platforme logistice, in utilaje si IT.

“O preocupare constantă în ultimii ani pentru noi a fost capitolul digitalizare. Avem în acest moment un sistem IT performant  care ne asigura o conectivitate în timp real atât a tabletelor agenților la date tehnice, stocuri și comenzi dar și a flotei monitorizate GPS prin care putem oferi informații clienților noștri referitoare la poziția camionului, timpul de livrare, timpii de încărcare. Totodată achiziționăm stivuitoare de nouă generație care permit lucrul în coridoare înguste având în vedere creșterea vitezei de livrare, indicator logistic de mare importantă pentru noi. Clienții noștri vor deveni cu atât mai competitivi cu cât noi devenim mai eficienți în livrarea produselor necesare, acesta reprezentând pentru noi conceptul de parteneriat. Un alt aspect pe care-l avem permanent în vedere se referă la creșterea eficientii energetice, un punct deosebit de important țînând cont de faptul că se suprapune parțial și cu problemele de mediu. Avem deschise la nivel național mai multe programe de reînnoire a parcului de stivuitoare, trecerea de la motoarele clasice la motoare electrice nepoluante, amplasarea de panouri voltaice pe acoperișurile halelor noastre.” a declarat Sorin Ștefan, director general operațional Arabesque. 

Noul magazin Mathaus Suceava vine la rândul său, pe lângă gama variată de materiale, cu un nou concept îndreptat către clienți. Aceștia pot consulta portofoliul și stocurile din magazin și printr-un format digital cu ajutorul infochioșcurilor poziționate în toate raioanele magazinului. 

Te-ar putea interesa și:

Mai mult de 100.000 de români părăsesc, în fiecare an, orașele pentru a se muta în mediul rural. Odată cu pandemia și cu creșterea costurilor utilităților, a scumpirii vieții la oraș, fenomenul tinde să ia amploare, arată o analiză realizată de Arabesque & Mathaus. Potrivit datelor statistice, peste 250.000 de români s-au mutat, în cei doi ani de pandemie COVID de la oraș la țară. Institutul Național de Statistică afirmă că numai în 2020, în anul de vârf al crizei sanitare, 116.491 de persoane au renunțat la viața din oraș pentru cea din mediul rural.
Ce achizitii meseriase pentru casa poti face de Black Friday? Este timpul sa iei in calcul eficientizarea si modernizarea locuintei, daca se poate cu un buget cat mai mic, pentru a face economie, cat si pentru a spori confortul. Daca ai deja lucrarile stabilite, ia in calcul sa faci achizitiile de Black Friday incepand cu 9 noiembrie seara. Cu siguranta vei gasi preturi bune la materiale si produse pentru casa. Nu uita sa calculezi in avans necesarul de materiale de care ai nevoie, sa iti faci cont pe mathaus.ro, sa alegi localitatea de livrare si sa adaugi produse disponibile in zona ta pe lista de favorite. Aboneaza-te la newsletter pentru a afla cele mai bune oferte de Black Friday si fii pe faza! Finalizeaza comanda inainte de epuizarea stocurilor! Iata care sunt procentele de reducere la principalele categorii de materiale si produse din campania de Black Friday!
De cat timp iti tot amani proiectele pentru costructii, renovari sau reparatii? Acum, daca tot se apropie Black Friday, poate a venit momentul sa iti prioritizezi achizitiile pentru eficientizarea si maximizarea confortului. La MatHaus se anunta reduceri considerabile la toate categoriile de materiale si produse din zona de bricolaj. Cum te asiguri ca nu ratezi ofertele noastre? In continuare, ti-am pregatit o lista cu 7 pasi care te vor ajuta sa adauagi rapid produsele in cos, imediat dupa startul campaniei.
Smartphone-ul a devenit instrumentul cel mai folosit de români atunci când caută soluții de renovări și reparații a locuințelor. Telefoanele cu Android și iOS sunt folosite în special pentru a compara prețurile, specificațiile și pentru a plasa comenzi cu livrare la domiciliu.