Setări personalizate Accept toate cookie-urile

Găsește repede ce ai nevoie

Adevărul despre Dorel

👷 Cine este, de fapt, acest Dorel? Să fie meșterul pe care îl angajăm să ne construiască o casă, să ne renoveze sufrageria sau să ne facă gardul? Să fie oare omul de la care nu avem prea multe așteptări dar totodată ne punem toate bazele în el.

Adevărul despre Dorel

Trebuie să recunoaștem că, din când în când, și noi mai suntem Dorei. Dar, bineînțeles, suntem Dorei oriunde altundeva dar nu la muncă. Pentru că, pe șantiere, dacă ai materiale de calitate, faci numai ce trebuie.

🏗 Să fim serioși, meseriile din domeniul construcțiilor nu sunt nici cele mai ușoare sau cele mai curate, iar specializările din acest domeniu necesită pregătire fie că vorbim de o calificare pe șantier, în cadrul școlilor profesionale sau a studiilor universitare. 🚛 Suntem prezenți pe piața materialelor de construcții de mai bine de 27 ani în piața din România prin fratele mai mare Arabesque. Dar, în ultimii ani, ne-am pus tot mai des această întrebare:

De ce fiecare meșter sau specialist în construcții este desconsiderat și etichetat ca “Dorel” cu mult înainte de începerea lucrării?

Sectorul construcțiilor nu a rămas pe loc, din contră, s-au construit foarte multe case, ansambluri rezidențiale și apartamente, iar calitatea si complexitatea lucrărilor este în continua creștere.

Din păcate, într-un domeniu atât de important, construcțiile, tocmai cei care le realizează suferă la nivel de imagine publică și de prea puține ori li se oferă dreptul la replică.

Așa că noi la MatHaus am început lucrările de reabilitare a imaginii celor care muncesc pe șantiere. Pentru că, de-a lungul timpului, știți și voi, imaginea lor a avut de suferit. Și asta fără ca ei să aibă vreun cuvânt de spus, termenul de “Dorel” este mai mult o exagerare media întipărită în limbajul popular precum o legendă.

În viața de zi cu zi, așa cum se întamplă și pe șantiere, apar tot felul de situații neprevăzute care ne fac sa părem la rândul nostru un “Dorel” mai mult sau mai puțin priceput.

Important este să ne păstrăm simțul umorului ca să putem trece peste orice situație neprevăzută cu zâmbetul pe buze.

Haideți împreună să setăm un nou moment de început și să acordăm respectul reciproc meseriei fiecăruia.

Fără o fundație solidă, fără să fie susținute de niște argumente bine întemeiate, aceste porecle date muncitorilor de pe șantier sunt doar vorbe în vânt.

Știm că pe șantiere sunt doar oameni de treabă și puși pe treabă.
 

Pe șantier, suntem cu toții făcuți din același material. Mai râdem, mai muncim dar nu scăpăm niciodată situația de sub control. Mai ales când lucrăm cu super scule.

Ne dorim ca toată lumea să fie mulțumită de lucrarea finală și facilităm acest lucru prin promisiunea prețurilor de șantier pe care le veți găsi mereu la noi, atât online cât și în magazine. Iar de transportul materialelor fie ele cât de grele ne vom ocupa tot noi să ajungă în locul unde se desfășoară lucrarea.

Te-ar putea interesa și:

Ipsosul este un material de constructii natural si nepoluant, obtinut prin arderea pietrei de gips la temperaturi de pana la 3000°C. Se aplica atat pe zidarii traditionale (piatra), cat si pe suprafete constructive moderne (betonul). Daca ipsosul aplicat pe zidarii traditionale se poate aplica fara probleme direct pe suprafata de lucru, cel din a doua categorie functioneaza alaturi de un strat intermediar, pentru o mai buna aderenta.
Un tavan casetat este un tavan fals, mai precis un plafon secundar suspendat de cel principal. Stim foarte bine ca renovarea tavanului joaca un rol esential in orice proces de amenajare. Solutiile pot fi diverse, de la acoperirea cu lavabila si pana la tavanul din gips-carton, din polistiren sau tavanul casetat. In cazul in care ai optat pentru acesta din urma, inseamna ca ai aflat deja ca instalarea lui poate reprezenta urmatorul tau proiect DIY. Astfel, daca iti doresti un elegant aspect estetic al incaperii cu ajutorul tavanului casetat si vrei sa duci la indeplinire procesul de montare, tine cont de pasii pe care ii vei avea de urmat.
Daca esti in cautarea unui material de constructie economic, durabil si usor de pus in opera, inseamna ca cercetezi optiunea devenita tot mai populara si anume OSB-ul, despre care iti doresti sa afli cele mai importante informatii. OSB este acronimul de la Oriented Stand Board, adica o placa din aschii de lemn orientate. Mai multe straturi de aschii, de diferite marimi si forme, sunt lipite cu rasini sintetice si presate la cald pentru a forma o placa OSB. Pentru obtinerea unei foarte bune rezistente, aschiile sunt dispuse intretaiat, aspect care diferentiaza OSB-ul de celelalte placi derivate din lemn, cum este PAL-ul, MDF-ul ori placajul. Daca de multe ori ai auzit de OSB si utilizarea lui in proiecte variate, daca te intrebi ce avantaje iti aduce folosirea acestui material, este momentul sa cunosti toate informatiile.
In termeni tehnici, sistemul structural compus din pereti de zidarie, combinati cu centuri si stalpisori din beton armat, poarta denumirea de ZIDARIE CONFINATA. Zidaria prevazuta cu elemente pentru confinare contribuie in mod semnificativ la rezistenta peretilor unei cladiri, consolidandu-le structura atat pe verticala (stalpisorii), cat si pe orizontala (centuri). Principalele caracteristici ale stalpisorilor in cadrul unei zidarii portante confinate: Asigura legatura peretilor cu fundatiile; Consolideaza colturile si intersectiile peretilor; Suplinesc zidaria, in cazul golurilor mai mari de 2mp. Principalele caracteristici ale centurilor in cadrul unei zidarii portante confinate: Asigura un comportament unitar al peretilor din structura constructiei; Preiau si transmit fortele seismice catre peretii constructiei respective.