Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 32 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Usa cu deschidere pe dreapta sau pe stanga - Cum aleg?

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 11.03.2021 / Timp lectură: 3 min

Atunci cand te afli in etapa de alegere a usilor, pe langa criteriile de selectie precum pret, culoare, material, mai exista un aspect de care sa tii cont - sensul de deschidere.  Deci, pe ce parte se va deschide usa de la intrare, dar usile din interior? Sa comanzi o usa cu balamalele pe partea nepotrivita este o greseala costisitoare si frustranta.

Prin urmare, cand vrei sa achizitionezi o usa noua este important sa stabilesti partea de deschidere a acesteia: pe dreapta sau pe stanga. Afli din acest articol usile de care ai nevoie la tine acasa, pentru a sti exact ce sa cumperi.

Cuprins

Cum stiu daca este usa cu deschidere pe dreapta sau pe stanga?

Atunci cand iti doresti sa cumperi o usa noua vei fi intrebat in magazin sau in cazul comenzilor online va trebui sa stii daca sensul de deschidere  va fi pe dreapta sau pe stanga. 

Cel mai usor mod prin care iti pot da seama de sensul de deschidere al unei usi este sa identifici pozitia unde sunt amplasate balamalele. Deseneje de mai jos te pot ajuta sa identifici mai bine sensul care este sensul corect in care se deschie usa.

Deschiderea usii in interior pe partea stanga

In aceasta situatie, pozitia balamalelor se afla in interiorul camerei pe partea stanga. In cazul in care accesul in camera se va face dinspre exterior, usa se va impinge spre partea dreapta.

Deschiderea usii in interior pe partea dreapta

In cazul de fata, balamalele sunt montate pe partea dreapta in interor. Daca acceul in camera se face din exterior, usa se impinge spre stanga

Deschiderea usii in exterior pe partea stanga

Pozitia balamamelor se afla pe partea stanga montate pe exterior. In interiorul incaperii usa se va impinge spre dreapta.

Deschiderea usii in exterior pe partea dreapta

Balamalele sunt montate pe exterior in partea dreapta, in acest tip de montaj, in interior, usa se va impinge catre partea dreapta. 

In primul rand trebuie sa stii ca modul in care se stabileste deschiderea unei usi difera de la producator la producator. Pentru o parte din ei pozitionarea balamalelor in partea stanga poate insemna ca usa are deschidere pe stanga, pentru alti producatori pozitionarea balamalelor pe partea stanga poate insemna ca este o usa cu deschidere pe dreapta. Foarte important, inainte de achizitie este sa consultati standardul fiecarui producator pentru a nu se crea confuzii. La nivel european, criteriul de clasificare al usilor este reprezentat de standarul EN 12 519.

        Ce tip deschidere aleg pentru usa de la intrare, dar pentru cele din interior?

Daca acum te afli in plin proces de amenajare, totul va fi nou in casa, potrivit dorintelor tale, probabil te intrebi ce fel de deschidere sa aiba usile pe care le vei monta. Iata mai jos cateva reguli:

  • usa de la intrare este necesar sa aiba balamalele in interior, in caz contrar va fi un punct de atractie pentru infractori;
  • usa de la intrare in apartament trebuie sa respecte regulamentul cladirii cu privire la deschiderea in exterior sau in interior; de cele mai multe ori au deschidere in interior pentru a nu exista accidente (deschiderea usii cand o persoana trece prin dreptul ei sau in caz de evacuare spatiul de pe palier nu trebuie blocat cu usi deschise); 

Inauntrul casei ai libertatea de a alege daca usa sa se deschida in interior sau in exterior; cateva lucruri de care sa tii cont sunt:

  • ai grija ca doua usi deschise sa nu se loveasca intre ele;
  • ghideza-te dupa spatiul pe care il ai la dispozitie si de planurile de aranjare a mobilei;
  • de preferat este ca usa sa se deschida pe un perete, astfel distanta dintre toc si peretele paralel cu usa sa fie cat mai mic.

Cum aleg tipul de deschidere al usii

La noi găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanzi online rapid și economisești timp pentru alte activități. Ne ocupam noi de transport fie acasă sau direct la șantier.

Poți alege orice cantitate de materiale ai nevoie, chiar si pentru a construi o casă de la zero inclusiv cu finisaje, direct la cheie doar să te apuci de mobilat și decorat. 

Avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu braț mecanizat pentru descărcare sau prin curieri oriunde acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.