Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Amenajari interioare cu gips carton: 11 modele de tavane din rigips

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 05.10.2021 / Timp lectură: 6 min
/medias/sys_master/root/hb8/hbd/h00/9424333668382/Amenajari-interioare-cu-gips-carton-11-modele-de-tavane-din-rigips.jpg

Placajele cu rigips sunt unele dintre cele mai cunoscute tipuri de amenajari, caracteristicile materialului fiind cu adevarat eficiente, in ceea ce priveste renovarea interioara facila si rapida. 

Rigipsul este folosit pentru un numar foarte mare de aplicatii, insa, la nivelul tavanelor, el poate oferi o adevarata panoplie de amenajari, menite sa imbunatateasca aspectul si functionalitatea. Discutam, asadar, despre placarile interioare cu ajutorul rigipsului, despre avantaje, dar, si despre cateva idei de amenajare pe care le poti pune in practica.

Cuprins

Avantajele placarii cu rigips pentru tavan

Placarea tavanului cu ajutorul rigipsului aduce beneficii majore nu doar punctual, la nivel de element structural, ci, si la nivelul intregii cladiri si a caracteristicilor acesteia. Practic, rigipsul nu este un material care sa influenteze doar o anumita zona a constructiei, ci intreaga camera in care sunt efectuate lucrarile de placare. Iata care sunt aceste avantaje si cum le poti exploata in beneficiul confortului tau.

Izolare eficienta a camerei/locuintei

Placile de rigips sunt cunoscute pentru capacitatea foarte mare de izolare a spatiilor. Practic, rigipsul este acelasi lucru cu gips cartonul; acest produs inseamna, de fapt, o placa de gips, care reprezinta “miezul” dintre doua placi de carton. 

Fiindca vorbim despre materiale uscate, cu o textura usoara, acestea vor functiona foarte bine ca produse de izolare, ele asigurand climatul interior fara a permite schimbul de temperatura cu exteriorul. 

Aspect estetic deosebit

aspect estetic rigips

Unul dintre punctele forte pe care le au placarile cu rigips este aspectul; aceste produse ofera posibilitatea de a te bucura de un aspect special, fara a fi necesar chiar sa utilizezi sistemul clasic de acoperire cu tencuiala si glet. 

In cadrul tavanelor, vei vedea ca aceste tipuri de placaje te pot ajuta chiar sa obtii suprafete deosebite din punct de vedere estetic, drepte si fara denivelarile specifice zidariei.

Aceste suprafete nu mai necesita alte operatiuni decat vopsirea efectiva. În plus, vei putea realiza scafe rigips cu leduri care sa confere casei tale un aspect modern, drept pentru care influenta materialului nu poate fi trecuta cu vederea. 

Rezistenta la foc

Placile de rigips sunt, cel mai adesea, supuse tratamentelor de ignifugare, tocmai pentru a se comporta foarte bine la foc. Aceste materiale, in general, nu sunt tocmai sensibile la temperaturi ridicate, mai ales, ca gipsul din structura are in mod natural proprietatea de a rezista foarte bine la foc.

Totusi, este nevoie de un plus in ceea ce priveste ignifugarea pe suprafata, acolo unde este intalnita acoperirea de carton, pentru a spori confortul si siguranta utilizatorilor. 

De aceea iti recomandam sa alegi placile de gips carton in functie de proiect. In cazul de fata, placile rezistente la foc sunt acoperit cu carton de culoarea roz. 

Planeitate perfecta 

planeitate perfecta gips carton

Acolo unde tavanele obisnuite din zidarie sau beton pot esua la nivel de planeitate, tavanele din rigips sunt solutia de care ai nevoie. Fiind o placa in sine cu dimensiuni bine determinate, rigipsul este construit astfel incat sa acopere cerintele in ceea ce priveste planeitatea. Astfel, nu va mai trebui sa te chinui sa realizezi planeintatea folosind tehnica de constructii, ci, pur si simplu, montand placile si verificand, din aproape in aproape, ca sa nu existe devieri.

Durata scazuta de executie a lucrarii

Daca in cazul materialelor si a finisajelor traditionale vorbim despre zile intregi dedicate procesului de amenajare a tavanului, in cazul placarii cu rigips acest lucru nu ar trebui sa dureze mai mult de 1-2 zile. In acest fel, vei putea exploata mai rapid locuinte, costurile vor scadea, iar gradul tau de multumire va creste. Rigipsul nu are nevoie uscare si nici de alti timpi de asteptare, drept pentru care vei putea realiza lucrarile fara a fi nevoie de o programare temeinica, pe etape de lucru.

Rigipsul izoleaza si fonic

Pe langa capacitatea de izolare termica foarte buna, placile de gips carton ofera, de asemenea, si beneficii la nivel de izolare fonica. Unele tipuri de placi de rigips sunt tratate pe suprafata, lucru care ajuta foarte mult in ceea ce priveste izolarea. Sistemul in sine, cu densitatea acestuia, reuseste sa lucreze ca o barieră contra sunetului; din acest motiv, rigipsul este preferat pentru capitonarea tavanelor. 

Tavanul fals mascheaza firele electrice

Tavanul fals mascheaza firele electrice​​​​​​​

Vrei sa iti amenajezi spoturi /corpuri de iluminat moderne, sau chiar iti doresti ca prin zona tavanului sa montezi firele si tevile pentru aparatele de aer conditionat? Nicio problema! Tavanul fals poate face acest lucru posibil. Practic, elementele metalice de sustinere a sistemului coboara cativa centimetri in jos, lucru care ofera un spatiu gol. Acesta este potrivit fie pentru umplere cu ajutorul unor materiale de izolare termica sau fonica, fie pentru diverse montaje electrice. 

Modele de tavane din rigips

Tavanele din rigips sunt o metoda excelenta pentru finisare in cadrul renovarilor, deoarece, pot schimba aspectul unei camere in totalitate. In functie de tipul camerei, poti opta pentru diferite tipuri de rigips, care să ofere caracteristicile de confort si de durabilitate dorite. In functie de grosimea placilor, poti realiza amenajari spectaculoase care sa te ajute sa imbunatatesti aspectul casei tale.

Tavane din rigips pentru dormitor

Tavane din rigips pentru dormitor
Dormitoarele sunt camere care, prin definitie, pastreaza linistea si impun finisaje cat mai calduroase. Din acest motiv, poti opta pentru realizarea tavanelor din rigips cu grosime de 15 mm, peste care sa adaugi culoarea camerei sau a tavanului. In general, poti folosi placile roz de rigips care au si tratamente speciale pe suprafata si care sunt destul de rezistente la foc. 

Tavane din rigips pentru baie

Baile sunt, in general, camere cu umiditate mare, deoarece, in cele mai multe dintre cazuri, sistemele de aerisire ale acestora functioneaza deficitar sau deloc. Totusi, daca decizi sa folosesti rigips pentru tavanul baii, ia in considerare montarea unor sisteme de ventilare, care sa ajute la pastrarea unui ambient optim, ferit de mucegai. Este indicat sa te bazezi pe ajutorul specialistilor, in acest caz, deoarece folosirea rigipsului pentru tavan iti permite instalarea ventilatiei chiar acolo.

Tavane din rigips pentru bucatarie Tavane din rigips pentru bucatarie​​​​​​​

​​​​​​​Ca si in cazul bailor, bucatariile sunt spatii unde este nevoie de ventilare. Dincolo de acestea, insa, tavanele din rigips rezistente la umezeala sunt deosebit de potrivite pentru iluminarea deosebita a spatiilor, cum ar fi, spre exemplu, montarea spoturilor. 

Tavane din rigips pentru living

Livingurile sunt, probabil, unele dintre cele speciale camere; daca vrei sa amenajezi cu totul deosebit, atunci, rigipsul te poate ajuta sa creezi atat o suprafata uniforma, la nivel tavanului, cat si sa optezi pentru scafe moderne. Aceste scafe vor conferi camerei tale un aspect unic si deosebit, pe care il vei putea evidentia cu ajutorul spoturilor sau a benzilor speciale de iluminare. 
Tavanele din rigips sunt unice, iar, daca ai o anumita idee pe care vrei sa o pui in practica, atunci rigipsul este solutia de care ai nevoie. Vei vedea ca exista nenumarate modele de tavane din rigips pentru living care pot fi montate chiar si in locuinta ta; materialul in sine permite amenajarea moderna, cu forme speciale, deosebite, diferite de tot ceea ce stiam pana acum.

Tavane din rigips pentru hol

Tavanele pentru hol permit o abordare mai noua si inovatoare, cu puternice influente futuristice. Poti opta pentru tavane in culori foarte inchise, pentru un puternic efect de eleganta. 

Cum alegi placile de gips carton potrivite?

Alegerea placilor de rigips are in vedere dimensiunile camerelor si destinatia acestora; foarte important este sa ai in vedere si felul in care este amenajata structura metalica de sustinere. 

Dimensiunea placilor de rigips

Dimensiunea placilor este importanta in contextul alegerii acestora fiindca, in mod cert, le vei cumpara in functie de spatiul pe care il ai de acoperit. In cele mai multe cazuri, insa, placile sunt taiate la dimensiune, deoarece marimea lor este foarte ofertanta. Unele tipuri de placi ajung chiar si la 2,5 m; acest lucru constituie un avantaj major la montaj, deoarece, suprafetele pot fi acoperite usor fara a fi nevoie de prea multe placi. 

Functionalitatea placilor de rigips

O alegere speciala este cea care delimiteaza functionalitatea. Daca vrei placi pentru izolare fonica, trebuie sa alegi unele care au o grosime mai mare. Eventual, ia in calcul izolarea cu ajutorul vatei minerale, material cunoscut deja pentru proprietatile sale deosebite pe care le are la nivel de izolare fonica. 

Tavanele false decorative, realizate cu ajutorul placilor de rigips, pot aduce multe beneficii unei locuinte. Ele pot ajuta in ceea ce priveste reducerea inaltimii unor camere sau pot scoate din anonimat tavanele simple, anoste. In acelasi timp, rigipsul poate ajuta la obtinerea unor suprafete perfect plane, fara ca acest lucru sa insemne eforturi, murdarie sau consum inutil de materiale.

Daca vrei sa iti amenajezi casa si sa folosesti placi de rigips pentru realizarea tavanelor, ia in calcul detaliile ce tin de fiecare camera in parte; de asemenea, cumpara placile de rigips si elementele de sustinere necesare, astfel incat rezultatul sa schimbe in totalitate felul in care arata casa ta.

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.