Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

La ce inaltime se monteaza cada si criterii de alegere

Actualizat: 15.03.2023 / Publicat: 06.06.2022 / Timp lectură: 5 min

Cada ofera momente de relaxare si rasfat dupa zilele pline de activitati, fiind necesara pentru estetica si utilitatea oricarei case moderne si ajustata in functie de cerintele si nevoile membrilor din locuinta. Pentru alegerea corecta a cazii trebuie sa tii cont de anumite criterii de selectie, de la design-ul si dimensiunea baii, la modelul cazii si la inaltimea acesteia. 

Uneori poate fi dificil sa alegi intocmai cada potrivita, descopera din ghidul prezent care sunt modelele populare si care model de cada se potriveste locuintei tale.

Cuprins

La ce inaltime se monteaza cada?

Inaltimea cazii este influentata de membrii prezenti cotidian in locuinta, precum varstnicii sau copii. In principal, majoritatea cazilor standard au o inaltime cuprinsa intre 50cm si 70cm. 

Cazile dreptunghiulare, clasice, coltarele si cele cu picioare pot avea inaltimi diferite in functie de nevoi si cerinte, insa alte tipuri de cazi, precum cea Freestanding, necesita un piedestal. In cazul in care exista persoane in locuinta cu probleme de mobilitate, atunci alege o cabina de dus in defavoarea cazii traditionale.

Inaltimea cazii este influentata si de stilul de viata al persoanelor din locuinta. De pilda, daca preferi dusurile scurte si rapide, atunci alege o cada joasa. Pe de alta parte, daca momentul tau de relaxare dupa o zi de munca este o baie lunga, iti recomandam sa alegi o cada inalta. 

Nu in ultimul rand, atunci cand alegi inaltimea cazii este important sa tii cont de materialele din care a fost realizata podeaua. Unele cazi, precum cele din otel sau fonta, pot pune o presiune mare pe materialul de sustinere atunci cand sunt umplute cu apa. La polul opus, cele de inox, acril sau fibra de sticla sunt mai usoare si pot fi compatibile cu toate materialele de constructie utilizate pentru construirea pardoselilor.

cada baie​​​​​​​

Cum masori inaltimea cazii?

●    Masoara locul din baie in care doresti sa instalezi cada, atat in lungime si latime, dar si in inaltime. Tine minte sa lasi un spatiu liber de 3cm si 5cm intre locul pentru amplasarea cazii si pereti, obiecte sanitare sau restul pieselor de mobilier.
●    In cazul in care vrei sa montezi o etajera sau un spatiu pentru depozitarea produselor de igiena corpului pe cada, atunci tine cont si de acest lucru cand masori zona pentru cada propriu-zisa.
●    Foloseste un instrument de masurat, precum o ruleta casnica sau un metru. Ia acelasi echipament cu tine atunci cand vizitezi magazinele de specialitate pentru a masura produsele dorite.
●    Realizeaza fiecare masuratoare cel putin de doua ori si noteaz-o pe un carnetel sau in telefon.
●    Pentru a avea toate dimensiunile corecte, tine cont de distantele exterioare ale cazii, nu cele interioare, iar pentru inaltime, masoara din podea si pana in partea superioara a cazii.

La ce inaltime se monteaza bateria de dus?

Bateria de dus se monteaza de regula la 10cm - 12cm diferenta fata de la partea superioara a cazii, iar para fixa a dusului trebuie sa fie la o distanta de 210cm de la fundul cazii si pana la baza stropitorului. Bateria de dus se monteaza in perete cu ajutorul unui burghiu pentru gaurire, dar si a unei bormasini pentru montarea corespunzatoare a accesoriului de baie.
 

Amplasarea cazii de baie: Sfaturi practice

●    Amplasarea cazii depinde de dimensiunea baii. Pentru incaperile spatioase poti monta cada oriunde iti doresti, in functie de stilul de amenajare si de celelalte obiecte sanitare si mobilier. Pentru design-ul unei bai mici este indicat sa montezi cada cat mai aproape de pereti pentru a nu aglomera camera.
●    Tine intotdeauna cont de pozitionarea tevilor si a instalatiei de scurgere. In cazul in care acestea sunt deja montate, alege sa montezi cada cat mai aproape de acestea.
●    Pentru cazile moderne, cu functii de hidromasaj, SPA sau jacuzzi ai nevoie de conectare la reteaua electrica. Pastrezi o distanta de siguranta intre sursa de curent, tevile, instalatia sanitara si cada propriu-zisa.
●    Intrerupatoarele, prizele, prelungitoarele etc ar trebui sa se afle la o distanta de minim 1,5cm - 1,8cm fata de interiorul cazii.
●    Daca baia ta este ingusta si lunga, atunci monteaza toate obiectele sanitare: cada, lavoarul, bideul si vasul de toaleta pe un singur perete; toata instalatia fiind grupata in acest fel. Acest lucru este valabil si pentru drenaj si instalatiile de scurgere.
●    In apropierea cazii ar trebui montata o bara pentru prosoape si halatele de baie, dar si un spatiu pentru depozitarea produselor de igiena corporala.

Amplasarea cazii de baie​​​​​​​

Cum alegi cada de baie: Criterii de selectie

Alegerea cazii potrivite pentru baia ta poate face diferenta dintre un moment de relaxare si rasfat sau poate fi un spatiu inconfortabil care nu indeplineste nevoile si cerintele tale. Iata deci criteriile esentiale de luat in calcul pentru a investi in cada perfecta pentru toti membrii din locuinta.

Stilul cazii

●    Cada rectangulara. Cada rectangulara sau cea alcove, in stil clasic, este una dintre cele mai raspandite modele pe care le vei intalni in locuintele moderne si nu numai. Acestea sunt potrivite atat pentru apartamentele cu bai mici, dar si pentru incaperile spatioase deoarece sunt versatile, economice, rezistente si relaxante pentru persoanele de toate varstele.
●    Cada Freestanding. Cazile Freestanding sunt ideale pentru incaperile de dimensiuni mari, putand fi mutate cu usurinta oriunde si oricand. Ofera flexiblitate in pozitionare, iar modelele prezente pe piata se vor asorta cu orice design interior, existand cazi independente rotunde, ovale, dreptunghiulare etc.
●    Cada de colt. Cazile de colt sau coltarele sunt intalnite atat in locuintele cu bai spatioase, dar si in cele cu incaperi mici. Unele dintre acestea pun la dispozitie functii SPA, jacuzzi si masaj, pe cand altele sunt clasice.
●    Cada cu picioare. Diferita de cada Freestanding, aceasta sta sprijinita pe patru picioare rezistente si estetice, avand forme, culori si dimensiuni diferite.

Materialul din care este fabricata cada

Rezistenta, durabilitate si confortul oferit de cada sunt influentate de materialul din care aceasta este fabricata. Fiecare tip de cada prezinta avantaje si dezavantaje, astfel:
●    Cada de fonta. Cazile din fonta sunt extrem de populare, oferind rezistenta superioara la impactul cu diferite obiecte si pot fi reconditionate odata cu trecerea timpului, fara a fi nevoie sa le inlocuiesti. Cu toate acestea, sunt dificil de montat din cauza greutatii.
●    Cada din fibra de acril. Versatile si excelente pentru incaperile de toate dimensiunile, sunt o solutie moderna si rapida pentru relaxare si confort, insa se pot deforma usor in cazul unei ingrijiri sau transportari necorespunzatoare.
●    Cada de marmura sau granit. Relaxanta, placut estetica si practica, o cada de marmura sau de granit va aduce eleganta in locuinta ta! Materialele trebuie curatate si intretinute periodic cu detergent special pentru ca suprafata acesteia sa reziste impotriva depunerilor.

Dimensiunea si forma baii

Dimensiunile si forma baii pot influenta drastic alegerea cazii ideale, insa acest lucru nu te ingradeste, ci iti deschide noi oportunitati! Cazile alcove, cele ovale sau cele patrate sunt excelente pentru baile mici. Cazile cu picioare, coltarele moderne cu functii de hidromasaj, cele dreptunghiulare si lungi, cele Freestanding sau chiar cele pentru doua persoane se preteaza excelent pentru incaperile spatioase.

Daca renovezi baia din casa ta, atunci tine cont de ceea ce iti doresti de la viitoarea cada: inaltime, design, dimensiune, functii. Aloca un spatiu generos pentru aceasta daca vrei confort, rasfat si relaxare, alaturi de diferite echipamente de SPA si jacuzzi, sau alege amplasarea potrivita pentru o cada de sine statatoare, clasica. 

Daca sfaturile de mai sus iti sunt utile si esti gata sa le pui in practica, te asteptam si in magazinul nostru online. Gasesti toate materialele necesare pentru renovarea baii, alaturi de modelele favorite de cazi si accesoriile dorite. Comanda online, rapid si economiseste timpul petrecut in magazine, iar noi vom livra toate articolele achizitionate la adresa!

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Un element principal si de atractie al baii este chiuveta. Alegerea ei poate fi usor intimidanta, dat fiind gama variata de dimensiuni, stiluri si finisaje disponibile. Indiferent de spatiul pe care il ai in baie sau de preferintele tale, urmareste ghidul de achizitie de mai jos, pentru ca misiunea ta sa devina una simpla!
Daca a sosit momentul sa iti alegi gresia si faianta pentru baie, alege o combinatie indrazneata, care sa fie in acelasi timp in acord cu starea de spirit pe care vrei sa o transmita aceasta incapere. Multi designeri de interior apeleaza la psihologia culorilor atunci cand realizeaza proiectele de amenajari interioare. Daca vrei o baie moderna, care sa nu plictiseasca cu aspectul ei, poti lua in considerare urmatoarele 7 combinatii de gresie si faianta.
Atunci cand iti doresti sa amenajezi o baie mica, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. De la culori, mobilierul de baie, dimensiunile camerei si finisaje, orice mic detaliu este important atunci cand vrei sa creezi un spatiu organizat. Daca tii cont de cateva sfaturi practice si idei de amenajare, poti crea si tu o baie potrivita pentru stilul si nevoile tale.
Fiecare proces de amenajare / renovare din spatiul unei bai trebuie sa inceapa cu stabilirea unei strategii cromatice. Deoarece nuantele placilor ceramice din baie influenteaza atat starea de spirit, cat si perceptia ochiului asupra dimensiunilor acestui spatiu, gasirea unei asocieri cromatice inspirate reprezinta o adevarata provocare. Insa noi iti vom arata in randurile de mai jos ce combinatii de culori pentru placile de gresie si faianta pot garanta efecte vizuale pe masura asteptarilor: