Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 37 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cada freestanding: modele, montaj, avantaje, dezavantaje

Actualizat: 18.05.2023 / Publicat: 17.02.2022 / Timp lectură: 4 min
Cada este o optiune preferata de cei care vor sa se bucure de mai mult confort in baie si sa fie pregatiti pentru situatii diverse. Modelul freestanding este usor de montat si poate fi integrat cu usurinta in orice amenajare interioara, indiferent de stil. Iata mai multe informatii despre ce inseamna aceasta, cum se monteaza si de ce sa o alegi.

Cuprins

Ce inseamna cada freestanding?

Spre deosebire de cada obisnuita, cea freestanding nu se sprijina de un perete si poate fi instalata in orice pozitie in baie. Aceasta poate fi asezata direct pe gresie, iar unele modele sunt prevazute cu suporturi tip picioare pentru un plus de eleganta.

Cada freestanding este comparata si cu insula instalata in bucatarie, deoarece si cada devine o piesa centrala a baii. Varietatea de dimensiuni si forme te ajuta sa alegi un model potrivit pentru intreaga familie si sa te bucuri de un produs rezistent si util.

O astfel de alegere te va ajuta sa cureti mai usor zona din jurul cazii si sa ai mai mult acces la spatiul din baia ta. O cada freestanding mica poate fi solutia ideala pentru a economisi eficient spatiu, in special intr-o incapere cu dimensiuni reduse. 

Citeste mai multe despre amenajarea unei băi mici si cum o transformi într-un spatiu impresionant.

Cum alegi o cada freestanding?

Varietatea de produse si optiuni poate prezenta o provocare in a alege cea mai potrivita cada. Iti prezentam criteriile principale pe care sa le iei in considerare, astfel incat sa facilitam procesul de selectie.

Materialul

cada freestanding

Materialul reprezinta o caracteristica importanta a oricarui tip de cada, in special in ceea ce priveste proprietatile specifice. Atributele pe care sa le ai in vedere sunt cele antibacteriene, conductivitate termica, dar si rezistenta materialelor la socuri sau uzura. Iata cateva dintre materialele din care sunt construite cazile freestanding:

  • Acril

Cazile freestanding moderne sunt confectionate din acril sanitar, al carui principal avantaj este greutatea mai mica. De asemenea, acrilul este:

  1. antibacterian;
  2. rezistent la mucegai;
  3. rezistent la zgarieturi si socuri;
  4. usor de curatat si intretinut;

Un alt avantaj important al acrilului este conductivitatea termica crescuta, ceea ce inseamna ca materialul preia rapid temperatura apei si influenteaza semnificativ confortul. Pretul unei cazi freestanding din acril este accesibil, aceasta opțiune fiind printre cele mai prietenoase cu bugete reduse.

  • Fonta

Cazile freestanding din fonta sunt durabile si rezistente in timp, dar preturile sunt mai mari. Acestea sunt masive si au un aspect elegant, iar materialul ajuta la pastrarea temperaturii apei cat mai mult timp.

De asemenea, acestea sunt foarte grele, motiv pentru care trebuie sa decizi unde va fi instalata si sa folosesti materiale rezistente la pardoseala pe care o vei aseza. Cat cantareste o cada de fonta? Raspunsul depinde de produsul ales de tine. Spre exemplu, poate avea 140-150 de kilograme, comparativ cu un model din acril de 45-50 de kilograme.

  • Fibra de sticla

O cada din fibra de sticla poate decora cu eleganta o baie, dar proprietatile practice sunt mai slabe in cazul acestui material. Are o rezistenta mai scazuta la zgarieturi si socuri, iar crapaturile pot aparea in timp. In schimb, aceasta poate fi usor de montat, datorita greutatii reduse, si accesibila ca pret.

Greutatea

cada freestanding langa geam

Greutatea unei cazi freestanding reprezinta un aspect important de selectie, deoarece trebuie sa stii daca aceasta este potrivita nevoilor tale. De exemplu, atat la instalare, cat si daca vei dori sa muti cada in timp, vei avea nevoie de un produs care iti simplifica munca.

De asemenea, este important sa stii daca pardoseala din baie poate sustine greutatea materialului ales. Pentru amplasarea la mansarda, este indicat sa alegi un produs mai usor. 

Iti recomandam si: Amenajare baie la mansarda: idei si materiale necesare

Dimensiunea

Dimensiunile cazilor freestanding sunt generoase, dar ai la dispozitie si modele potrivite pentru o baie mai mica. Pentru a fi sigur ca aceasta se potriveste in spatiul pe care il ai la dispozitie, trebuie sa acorzi atentie acestui aspect important. 

De regula, o cada freestanding se incadreaza in dimensiuni de 140-180 de centimetri lungime. Adancimea este importanta pentru gradul de confort dorit, iar aceasta variaza de la modele de 50 de centimetri pana la optiuni de peste 70 de centimetri.

Designul

cada freestanding cu picioare metalice

Designul cazii de baie pentru care optezi trebuie sa te satisfaca din punct de vedere estetic si, mai ales, sa se potriveasca decorului baii. Intr-o amenajare in stil modern, o cada freestanding fara picioare este ideala, deoarece urmeaza o linie minimalista si contemporana. Daca preferi un model clasic, alege unul cu picioare, deoarece aceasta este mai elegant si impunator.

De asemenea, forma cazii conteaza. Cele minimaliste au linii simple si forme rotunde sau patrate, in timp ce modelele clasice prezinta curburi ale capetelor si ale marginilor. O cada ovala este potrivita pentru un spatiu mai mic si o baie decorata simplu.

Avantajele si dezavantajele modelului de cada freestanding

Ca orice instalatie sanitara sau mobilier de baie dintr-o locuinta, cada freestanding ofera avantaje si dezavantaje.

Avantaje

●    Flexibilitate in pozitionare (alegerea zonei in care aceasta va fi instalata).
●    Stilul deosebit care ofera personalitate baii.
●    Diversitatea materialelor pe care le poti alege.
●    Crearea senzatiei de spatiu.
●    Usurinta cu care se curata si intretin cada si pardoseala din jurul acesteia.
●    Adancimea care creeaza o senzatie de confort si relaxare.
●    Usurinta cu care poate fi mutata sau inlocuita.
●    Costuri reduse la instalare.

Dezavantaje

●    Greutatea semnificativa.
●    Lipsa posibilitatii de a instala un dus.
●    Lipsa suporturilor de perete pentru accesoriile de baie (daca instalezi cada departe de peretii baii).
●    Pretul.
●    Dimensiunile generoase (dezavantaj in cazul bailor foarte mici).
●    Instalarea unor racorduri noi pentru bateriile individuale.

Montarea unei cazi de baie freestanding

montare canda de baie freestanding

O cada freestanding poate fi amplasata in orice loc din baie, atat timp cat te asiguri ca aceasta este aliniata cu scurgerea si cu tevile pentru alimentarea cu apa. Planificarea este un pas foarte important in montarea cazii.

Daca inlocuiesti o cada simpla, vana de baie freestanding poate fi montata fara probleme la perete, in dreptul scurgerii. Dupa realizarea legaturilor, testeaza instalatia prin adaugarea unei cantitati mici de apa. Verifica daca nu exista picaturi in jurul imbinarilor. 

Pentru cazile freestanding sunt recomandate bateriile de cada cu montaj pe podea, insa, in cazul celor amplasate in extremitatea baii, poti opta pentru o varianta cu instalare pe perete. 
 

Cada freestanding este o piesa de rezistenta a baii, atat in ceea ce priveste amenajarea, cat si utilitatea acesteia. Alege un material calitativ, durabil si un model potrivit pentru spatiul din casa ta.

Cu MatHaus.ro poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibile pentru comenzi online o gamă foarte variată de produse din zona materialelor pentru construcții.

Vizitează magazinul online, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Un element principal si de atractie al baii este chiuveta. Alegerea ei poate fi usor intimidanta, dat fiind gama variata de dimensiuni, stiluri si finisaje disponibile. Indiferent de spatiul pe care il ai in baie sau de preferintele tale, urmareste ghidul de achizitie de mai jos, pentru ca misiunea ta sa devina una simpla!
Daca a sosit momentul sa iti alegi gresia si faianta pentru baie, alege o combinatie indrazneata, care sa fie in acelasi timp in acord cu starea de spirit pe care vrei sa o transmita aceasta incapere. Multi designeri de interior apeleaza la psihologia culorilor atunci cand realizeaza proiectele de amenajari interioare. Daca vrei o baie moderna, care sa nu plictiseasca cu aspectul ei, poti lua in considerare urmatoarele 7 combinatii de gresie si faianta.
Atunci cand iti doresti sa amenajezi o baie mica, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. De la culori, mobilierul de baie, dimensiunile camerei si finisaje, orice mic detaliu este important atunci cand vrei sa creezi un spatiu organizat. Daca tii cont de cateva sfaturi practice si idei de amenajare, poti crea si tu o baie potrivita pentru stilul si nevoile tale.
Fiecare proces de amenajare / renovare din spatiul unei bai trebuie sa inceapa cu stabilirea unei strategii cromatice. Deoarece nuantele placilor ceramice din baie influenteaza atat starea de spirit, cat si perceptia ochiului asupra dimensiunilor acestui spatiu, gasirea unei asocieri cromatice inspirate reprezinta o adevarata provocare. Insa noi iti vom arata in randurile de mai jos ce combinatii de culori pentru placile de gresie si faianta pot garanta efecte vizuale pe masura asteptarilor: