Găsește repede ce ai nevoie

Cum iti protejezi casa: solutii usor de pus in practica

In ultimii ani, chiar daca numarul spargerilor din locuinte a scazut, mii de romani se trezesc, totusi, cu locuinta sparta de hoti. Pagubele sunt atat de natura materiala cat si psihologica, de invazie a intimitatii si de a trai cu teama ca aceasta experienta s-ar putea repeta. Faptul ca numarul furturilor este in scadere are legatura si cu masurile de securizare a casei pe care tot mai multi proprietari le iau. In continuare, iti prezentam cateva metode eficiente pentru a-ti tine locuinta in siguranta si a-ti securiza curtea, garajul si pisicina.

Securizarea curtii

Cu cat este mai usor accesul in curte, cu atat casa este mai expusa. Este recomandat sa iti iei masuri de siguranta care sa descurajeze din start orice tentativa de furt.

Panouri de gard si porti

Panourile de gard, fie ca vorbim despre panouri de gard zincat sau panouri de gard bordurat sunt recomandate pentru construirea unui gard inalt si rezistent, greu de escaladat de oaspetii nedoriti. Poti pune si plante agatatoare cu spini pe suprafata gardului.

Atunci cand planuiesti constructia unui gard bordurat, ia in calcul si securizarea portii. Pe langa sistemul de inchidere, poti adauga si un lacat. O alta optiune este dotarea portilor cu un sistem automatizat pentru deschiderea lor - acesta creste gradul de siguranta al casei, fiindca iti permite sa il legi de sistemul de alarma al casei, despre care vom vorbi putin mai tarziu. Pe langa siguranta oferita, aceasta metoda ii descurajeaza pe hotii ce iti analizeaza locuinta si care vor realiza ca riscul este prea mare.

Verifica plasa de gard periodic, schimba cuiele ruginite si zavoarele uzate. Daca gasesti vreun panou de gard uzat, inlocuieste-l.

Iluminarea curtii

Sistemele de iluminat cu senzori de miscare sunt adevarate capcane pentru hoti. Becurile se vor aprinde imediat ce detecteaza miscare. Asigura-te ca montezi astfel de corpuri atat in fata casei, cat si in curtea din spate. Aceste sisteme pot fi conectate la telefonul mobil si te vor alerta atunci cand senzorii de miscare detecteaza prezenta unui intrus pe proprietatea ta.

Instalarea unui sistem de alarma

Instaleaza un sistem de alarma care sa-ti monitorizeze casa 24/7. Senzorii de miscare si camerele de supraveghere vor detecta raufacatorii care incearca sa-ti invadeze curtea si locuinta.

Modelele noi sunt silentioase, alertand imediat politia. Astfel, cand oamenii legii vor ajunge la casa ta, sansele de a-i prinde in fapt pe hoti sunt mari. Mai exista sisteme de alarma care odata activate, scot sunete puternice, speriindu-i pe infractori si alertand proprietarii si vecinii. Indiferent de sistemul pentru care optezi, asigura-te zilnic ca acesta este activat si functioneaza.

Securizarea garajului

Una dintre cele mai simple metode de a-ti securiza garajul este montarea unui zavor rezistent si a unui lacat la intrare si la fiecare fereastra a anexei. Mai mult, este bine ca sistemul de alarma al casei sa acopere si garajul.

Securizarea piscinei

Daca in zona piscinei ai mobilier (mese, scaune, sezlonguri, gratare) pe care nu le poti depozita intr-un loc sigur pe durata noptii, instaleaza un sistem de alarma in aceasta zona. Alarma te va anunta atat cand un hot vrea sa-ti fure bunurile, cat si cand un oaspete nepoftit incearca sa faca o baie in piscina ta.

Te-ar putea interesa și: