Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Alternative pentru placile de gresie din baie si bucatarie

Actualizat: 29.07.2021 / Publicat: 09.03.2021 / Timp lectură: 3 min

Gresia este populara in amenajarile interioare, in special ca optiune pentru bai si bucatarii. In cazul in care vrei o schimbare si iti doresti alta varianta de podea, trebuie sa stii ca ai optiuni din care sa alegi. Cateva alternative pentru placile de gresie iti sunt prezentate in continuare.

Cuprins

Parchet laminat - o optiune eleganta si usor de intretinut

Parchetul laminat ofera eleganta si caldura incaperii, fiind o optiune populara in amenajarile interioare. Il poti avea in considerare pentru bucatarie. Baia este o camera cu un grad inalt de umiditate, astfel ca pentru aici nu este o solutie recomandata (poti opta pentru placi LVT sau parchet rezistent la umezeala aqua+). In schimb, in bucatarie parchetul laminat poate fi adoptat cu incredere fara sa ai costuri mari. Este si foarte usor de intretinut.

Ai grija sa nu lasi apa sa zaca pe parchet, va trebui sa o stergi imediat. De regula, incearca sa indepartezi petele in timp scurt.

Parchet Laminat

 

 

        Piatra - o pardoseala luxoasa si impunatoare

Daca iti doresti sa iesi din tipare si sa renunti la placile de gresie din baie si bucatarie, atunci piatra naturala este o optiune pe care sa o ai in considerare. Vei obtine o suprafata a podelei cu aspect natural si vei oferi incaperii eleganta si lux.

Piatra naturala decorativa este durabila si usor de intretinut. Daca iti faceai griji in privinta optiunilor din care poti alege, trebuie sa stii ca exista diferite tipuri de piatra, marmura, ardezie, travertin, granit s.a. Nuantele variaza asadar si ele, de la alb, ocru, crem, bej si pana la verde, gri sau negru antracit. Recomandarea este sa ai in vizor si mozaicul din piatra naturala, care ofera un plus de efect.

Pardoseala piatra

 

        Linoleum - o solutie practica si usor de intretinut

Criteriile de baza la care te gandesti pentru pardoseala din baie sau bucatarie sunt intretinerea usoara si rezistenta la umiditate. Linoleumul este o solutie care indeplineste aceste cerinte, in plus are durata mare de viata si este rezistent la zgarieturi.

 

Linoleumul este poat fi compus din materiale naturale, ulei de in (ingredientul principal), faina de lemn, pluta, rasini. Astfel, nu trebuie a se confunda cu vinilul (covorul din PVC).

 

Linoleumul este un material antistatic, adica respinge particulele de praf, dar si antimicrobian, nu permite dezvoltarea bacteriilor si microorganismelor.

Linoleum

 

        Pluta - un material ideal pentru spatiile umede

Pluta, un material 100% natural se poate face prezent si in baia sau bucataria ta. Pardoseala din pluta ofera o senzatie deosebita cand pasesti pe ea, deoarece este moale, dar si calda (ofera o temperatura optima tot timpul anului).  Astfel, atunci cand vei iesi din cada, picioarele nu vor calca pe rece, asa cum se intampla in cazul gresiei.

 

Pluta este un material rezistent la mucegai si bacterii, facand-o astfel ideala pentru spatiile cu un nivel ridicat de umezeala. In plus, vei oferi un aspect unic si indraznet camerei amenajate cu pardoseala din pluta.

Podea pluta

 

Rasina epoxidica - o varianta indrazneata in amenajarile casnice

Pardoseala epoxidica castiga tot mai mult teren si in amenajarile rezidentiale. Aspectul pe care il ofera este unul ultra-lucios. Este vorba de turnarea unei vopsele speciale (care este alcatuita din doua componente: rasina epoxidica si intaritorul). Pardoseala trebuie sa fie dreapta si curata; pentru o buna aderenta se aplica un grund (amorsa epoxidica) si apoi straturile de vopsea.

 

Pardoseala din rasina epoxidica este o solutie favorabila pentru baie sau bucatarie, dat fiind faptul ca este hidroizolanta, astfel ca apa ramane la suprafata, nu se imbiba si nu afecteaza in vreun fel podeaua.

 

Intretinerea unei astfel de pardoseli este extrem de usoara, un motiv in plus pentru alegerea acestei solutii.

Podea rasina

 

Bambus - un produs ecologic, rezistent la umiditate

Aspectul cald si natural al bambusului il face cu siguranta o varianta castigatoare pentru pardoseala din baie sau bucatarie. Este un produs ecologic, durabil, cu marele avantaj ca este rezistent la apa si umiditate, dar si la pete, facandu-l asadar o optiune excelenta atat pentru baie, cat si pentru bucatarie.

Asemeni parchetului din lemn masiv si parchetul din bambus se poate reconditiona, se slefuieste, se finiseaza si isi recapata din nou culoarea initiala si aspectul de nou.

Usor de intretinut, elegant, bambusul reprezinta o optiune de design deosebita pentru amenajare.

In concluzie, daca vrei sa oferi o nota originala baii sau bucatariei, sa renunti la clasica gresie pentru podea, exista optiuni fiabile, in ciuda gradului de umezeala prezent in aceste incaperi.

Podea bambus

Dacă sfaturile de mai sus îți sunt utile și ești gata să le pui în practică, te așteptăm și în magazinul nostru online. Găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut în magazine.

Indiferent de cantitatea sau greutatea materialelor, noi avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu braț de descărcare sau prin curieri oriunde, acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Aspectul exterior al casei este insasi cartea de vizita a acesteia. Textura si culorile acesteia trebuie alese cu grija, astfel incat rolul de protectie sa se imbine perfect cu cel estetic. Alegerile pot fi dificile, insa odata ce ai la indemana toate informatiile despre tipurile de tencuieli decorative pentru care poti opta si cand stii care sunt avantajele si dezavantajele acestora, lucrurile se simplifica substantial. In plus, aici vei gasi si idei menite sa te inspire in alegerile tale.
Astazi, o alegere tot mai populara pentru podea o reprezinta parchetul laminat, care se regaseste de multe ori nu doar in living, ci in aproape toate camerele, inclusiv bucatarie. Ofera spatiului un aspect cald si primitor, iar din dorinta de a-i pastra aspectul de nou cat mai mult timp, apare intrebarea cum poate fi menajat si intretinut.
Jaluzelele exterioare au rolul de a spori intimitatea si securitatea locuintei in timp ce blocheaza razele puternice ale soarelui. In plus, protejeaza ferestrele de ploi si ninsori si reduc cu pana la 50% zgomotul de afara. Un alt beneficiu al rulourilor pentru geamuri este imbunatatirea izolatiei termice, contribuind astfel la buna functionare a sistemelor de incalzire si racire si implicit la reducerea facturilor de energie electrica si gaz. Jaluzelele exterioare pot monta la ferestrele blocurilor, cladirilor de birouri, caselor, vilelor, ori spatiilor comerciale. Iti prezentam in continuare un ghid care te va ajuta sa alegi rulourile potrivite nevoilor tale.
Eleganta si frumusetea pardoselei din lemn este de necontestat. In acelasi timp este cunoscut faptul ca parchetul din lemn masiv este costisitor si pretentios in ceea ce priveste intretinerea. Desi o varianta mai accesibila este parchetul laminat, exista tentatia de a iti dori un material cat se poate de practic, pentru care sa nu iti faci griji, fie ca cel mic testeaza noua masinuta teleghidata, fie ca ai hotarat sa ii cumperi un caine. Asadar, daca iti place aspectul elegant oferit de parchet, dar nu ai timp pentru a-l intretine corespunzator si iti doresti ca suprafata sa isi pastreze frumusetea initiala, in ciuda traficului intens de zi cu zi, poti opta pentru un model de gresie tip parchet. Iti prezentam 9 motive pentru a face aceasta alegere.