Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00, Sâmbătă 08:00 - 14:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Criterii de alegere pentru cele mai bune jaluzele exterioare

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 18.10.2020 / Timp lectură: 1 min
/medias/sys_master/root/h4f/hbb/h00/9431022764062/1-01.png

Jaluzelele exterioare au rolul de a spori intimitatea si securitatea locuintei in timp ce blocheaza razele puternice ale soarelui. In plus, protejeaza ferestrele de ploi si ninsori si reduc cu pana la 50% zgomotul de afara. Un alt beneficiu al rulourilor pentru geamuri este imbunatatirea izolatiei termice, contribuind astfel la buna functionare a sistemelor de incalzire si racire si implicit la reducerea facturilor de energie electrica si gaz. Jaluzelele exterioare pot monta la ferestrele blocurilor, cladirilor de birouri, caselor, vilelor, ori spatiilor comerciale. Iti prezentam in continuare un ghid care te va ajuta sa alegi rulourile potrivite nevoilor tale.

Cuprins

Cum alegi jaluzelele exterioare in functie de material?

Pe piata gasesti jaluzele exterioare realizate din diferite materiale, precum PVC, aluminiu, otel si (uneori) lemn.

  • Jaluzelele exterioare din otel si aluminiu sunt cele mai durabile. Pretul lor este, insa, mai mare decat a celorlalte tipuri de rulouri.

  • Jaluzelele exterioare din PVC sunt mai accesibile din punct de vedere al pretului decat cele din otel si aluminiu. Acestea ofera o protectie buna impotriva razelor soarelui.

Cum alegi dimensiunile jaluzelelor exterioare in functie de cele ale ferestrelor si ale golurilor?

Inainte de a achizitiona jaluzelele exterioare, masoara cu atentie ferestrele si golurile. Poti opta pentru un model de rulouri care se prind de tamplaria existenta ori de perete, pe golul ferestrei. De aceste masuratori trebuie sa tii cont cand alegi dimensiunile jaluzelelor pe care le vei alege.

Dimensiunile standard disponibile in magazine sunt:

  • 1200mm x 1200 mm (latime x inaltime);
  • 1500 mm x 1200 mm (latime x inaltime);
  • 2000 mm x 1200 mm (latime x inaltime).

Pentru ferestrele cu latimea mai mare de 3 metri (deseori dimensiunea maxima pe care o jaluzea externa o poate avea), solutia optima sunt rulourile cu straturi multiple. Pe de alta parte, pentru ferestrele mai inguste de 30 de centimetri nu este recomandata montarea jaluzelelor sau obloanelor exterioare.

jaluzele exterioare

Cum alegi jaluzelele exterioare in functie de modelul casetei?

Caseta jaluzelelor exterioare asigura deschiderea si inchiderea acestora. Cel mai des intalnite modele de casete sunt:

  • patrate;
  • dreptunghiulare;
  • triunghiulare;
  • curbate.

Modelul casetei trebuie ales in functie de arhitectura locuintei, dar si de optiunile tehnice de prindere a rulourilor.

Cum alegi jaluzelele exterioare in functie de pozitia ferestrelor?

Pentru ferestrele expuse la soare pentru o perioada mai lunga de timp, sunt recomandate rulourile din materiale groase, precum otelul sau aluminiul. Este important ca jaluzelele exterioare sa nu se decoloreze sau dezintegreze din cauza expunerii prelungite la soare.

jaluzele de exterior​​​​​​​

Cum alegi jaluzelele exterioare in functie de sistemul de inchidere/deschidere?

Vei gasi pe piata modele de rulouri exterioare care pot fi manevrate automat sau manual.

  • Cele cu sistem automat sunt mai usor de folosit, deoarece pot fi activate si dezactivate cu usurinta, prin simpla apasare a unui buton. De asemenea, poti programa jaluzelele operate electronic sa se deschida si sa se inchida la anumite ore prestabilite.
  • Rulourile exterioare cu operare manuala sunt, in schimb, mai accesibile la pret decat cele automate.

Materiale Necesare

Te-ar putea interesa și:

Aspectul exterior al casei este insasi cartea de vizita a acesteia. Textura si culorile acesteia trebuie alese cu grija, astfel incat rolul de protectie sa se imbine perfect cu cel estetic. Alegerile pot fi dificile, insa odata ce ai la indemana toate informatiile despre tipurile de tencuieli decorative pentru care poti opta si cand stii care sunt avantajele si dezavantajele acestora, lucrurile se simplifica substantial. In plus, aici vei gasi si idei menite sa te inspire in alegerile tale.
Gresia este populara in amenajarile interioare, in special ca optiune pentru bai si bucatarii. In cazul in care vrei o schimbare si iti doresti alta varianta de podea, trebuie sa stii ca ai optiuni din care sa alegi. Cateva alternative pentru placile de gresie iti sunt prezentate in continuare.
Astazi, o alegere tot mai populara pentru podea o reprezinta parchetul laminat, care se regaseste de multe ori nu doar in living, ci in aproape toate camerele, inclusiv bucatarie. Ofera spatiului un aspect cald si primitor, iar din dorinta de a-i pastra aspectul de nou cat mai mult timp, apare intrebarea cum poate fi menajat si intretinut.
Eleganta si frumusetea pardoselei din lemn este de necontestat. In acelasi timp este cunoscut faptul ca parchetul din lemn masiv este costisitor si pretentios in ceea ce priveste intretinerea. Desi o varianta mai accesibila este parchetul laminat, exista tentatia de a iti dori un material cat se poate de practic, pentru care sa nu iti faci griji, fie ca cel mic testeaza noua masinuta teleghidata, fie ca ai hotarat sa ii cumperi un caine. Asadar, daca iti place aspectul elegant oferit de parchet, dar nu ai timp pentru a-l intretine corespunzator si iti doresti ca suprafata sa isi pastreze frumusetea initiala, in ciuda traficului intens de zi cu zi, poti opta pentru un model de gresie tip parchet. Iti prezentam 9 motive pentru a face aceasta alegere.