Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum cureti si intretii corect jgheaburile si burlanele: pas cu pas

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 24.01.2021 / Timp lectură: 3 min
  Cum cureti si intretii corect jgheaburile si burlanele: pas cu pas Sistemul pluvial (sau sistemul de evacuare controlata a apei) este format din jgheaburi, burlane si alte accesorii si are o influenta semnificativa asupra sanatatii casei si a confortului locatarilor. Rolul acestui sistem este de a colecta apa pluviala de pe acoperis si de o directiona catre sistemul de canalizare. Pentru a-si pastra functionalitatea, jgheaburile si burlanele trebuie intretinute corespunzator si curatate periodic. Daca amani curatarea sistemului pluvial, risti sa trebuiasca sa faci niste reparatii costisitoare. In acest ghid iti explicam cum se curata si cum se intretin corect jgheaburile si burlanele. Cum se intretii jgheaburile si burlanele? Cum cureti sistemul pluvial in siguranta? Care sunt pasii pentru curatarea jgheaburilor si burlanelor? Cum eviti depunerile de gheata?

Cuprins

Cum se intretii jgheaburile si burlanele?

Frunzele, crengile, penele, pietrisul si alte resturi vegetale sau diferite obiecte se pot aduna in timp in jgheaburi, supraincarcandu-le si infundand burlanele. Cand se intampla asta, apa nu mai poate circula, revarsandu-se si deteriorand acoperisul, fatada casei, putand ajunge chiar si la nivelul fundatiei. Vestea buna este ca poti evita asta daca urmezi cativa pasi simpli de intretinere a sistemului pluvial.

  • Curata jgheaburile si burlanele de cel putin doua ori pe an - o data primavara si o data vara.

  • Verifica sistemul pluvial inainte si dupa fiecare furtuna pentru a te asigura ca jgheaburile sunt curate. Verifica si carligele de fixare, deoarece acestea se pot desprinde.

  • Operatiunea de curatare este mai usoara atunci cand resturile vegetale sunt uscate, insa nu intotdeauna este recomandat sa astepti cateva zile ca acestea sa se usuce. In functie de cantitatea resturilor adunate in jgheaburi, uneori va trebui sa le cureti chiar si daca sunt inca umede.

Cum cureti sistemul pluvial in siguranta?

Modalitatea cea mai simpla de a ajunge la jgheaburi si burlane este folosirea unei scari. Nu este recomandat sa te urci direct pe acoperis, deoarece daca nu ai pregatire si experienta in acest domeniu, te poti accidenta. Asadar, scara este echipamentul care te va ajuta sa cureti in siguranta sistemul pluvial.

Aseaza scara pe o suprafata stabila, solida si neteda. Evita sa stai pe primele trepte de sus si nu te intinde foarte mult inafara scarii. Pentru casele cu etaj este nevoie de o scara extensibila. Foloseste carlige pentru a agata de scara o galeata pentru uneltele pe care le vei folosi si resturile vegetale pe care le vei colecta. O alta varianta este sa intinzi o carpa sau o bucata de plastic pe jos si sa arunci acolo toate resturile, insa ai grija sa nu asezi scara peste materialul respectiv.

Afla cum poti alege scarile si schelele potrivite nevoilor tale din acest ghid de cumparare.

Poarta manusi de protectie atunci cand cureti jgheaburile si burlanele, deoarece este posibil sa dai peste portiuni ascutite de metal. Daca strangi resturi vegetale umede, poti purta o pereche de manusi din nitril pe dedesubtul celor de protectie.

Cum cureti sistemul pluvial in siguranta?

Care sunt pasii pentru curatarea jgheaburilor si burlanelor?

Pasul 1

Incepe prin indepartarea tuturor resturilor vegetale si obiectelor adunate in jgheaburi. Poti face asta folosind o mistrie, ori le poti lua cu mana.

Pasul 2

Curata jgheaburile si burlanele cu un furtun de apa. Incepe sa stropesti dinspre mijlocul jgheabului inspre burlane. Incearca sa nu uzi sindrilele, deoarece este posibil ca acestea sa se slabeasca.

Pasul 3

Cu acelasi furtun de apa, curata partea exterioara a jgheaburilor si burlanelor. Asteapta ca sistemul pluvial sa se usuce.

Pasul 4

Pentru a scadea riscul ca jgheaburile si burlanele sa se infunde, poti monta plase de protectie. Acestea vor trebui, de asemenea, verificate primavara si toamna si curatate periodic prin perierea usoara cu o perie mica si indepartarea resturilor cu furtunul de apa.

Care sunt pasii pentru curatarea jgheaburilor si burlanelor?

Galerie

Cum eviti depunerile de gheata?

Iarna exista posibilitatea ca jgheaburile si burlanele sa inghete, iar daca exista depuneri de gheata, acestea pot obtura sistemul pluvial. Pentru a preveni asemenea situatii, este recomandat sa montezi un sistem de degivrare, care va impiedica umplerea jgheaburilor si burlanelor cu gheata, inaintarea ghetii din jgheab pe sub invelitoare si formarea turturilor.

Cu MatHaus poți oricând să începi un proiect nou de construit, renovat sau amenajat fără a avea problema drumurilor lungi și dese la magazine. La noi găsești disponibilă pentru comenzi online o gamă foarte variată din zona materialelor pentru construcții.
Vizitează site-ul, alege-ți localitatea de livrare și noi ne ocupăm de transport fie prin flota noastră de camioane specializate în transportul produselor grele sau prin curierii parteneri. 

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Policarbonatul este un material plastic rezistent si stabil care ofera avantaje unice. Este rezstent la impact, spargere si deteriorare, dar in acelasi timp este usor. Permite transmisia luminii si este disponibil in placi de diferite grosimi, dimensiuni si culori. Aceasta combinatie de insusiri ale policarbonatului l-au facut sa devina un material foarte utilizat in domeniul constructiilor, de la cladiri industriale, comerciale si pana la proiectele DIY. Il poti folosi intr-o multitudine de aplicatii in proiectul casei tale, devenind o alegere excelenta atunci cand alte materiale nu se potrivesc.
Infiltratiile de acoperis si scurgerile sunt cat se poate de neplacute. Acestea afecteaza in mod considerabil confortul proprietarului, care se confrunta cu prezenta apei in tavan si pereti, cu aparitia mucegaiului sau riscul producerii scurtcircuitului la contactul cablurilor electrice cu apa infiltrata. Cu cat aparitia infiltratiei este semnalata de la primele semne, cu atat gradul de deteriorare al finisajelor interioare va fi mai mic. Daca te afli in situatia in care dupa o ploaie puternica sau dupa topirea zapezii iarna, ai observat ca ai probleme cu acoperisul, curge apa in casa, atunci acest articol iti este dedicat pentru a remedia situatia.
Izolarea acoperisului este un proiect a carui importanta este binecunoscuta. Inca din faza de constructie este necesar sa se acorde atentie acestei etape. Nu este suficient sa se achizitioneze materiale eficiente energetic pentru constructia si izolatia peretilor, atata timp cat acoperisul nu este termoizolat corespunzator. Ne dorim o temperatura confortabila in casa pe tot parcursul anului si costuri de intretinere reduse. Acest lucru este posibil cu ajutorul izolarii termice exterioare, cu mentiunea ca cele mai mari pierderi de caldura au loc prin acoperis, peste 30% din total. Prin urmare, daca te afli in aceasta etapa si iti doresti sa realizezi o izolare de foarte buna calitate a acoperisului casei tale, te invitam sa parcurgi acest articol, pentru a afla din secretele specialistilor cu experienta in domeniu.
Pentru a intelege mai bine cum se construieste un acoperis de casa, vom raspunde impreuna la o serie de intrebari esentiale pentru aceasta etapa din proiect: