Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Cum alegi cea mai buna hota cu 2 motoare pentru bucataria ta

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 05.12.2019 / Timp lectură: 3 min

Hotele sunt niste aparate foarte utile care elimina fumul, aburii si mirosurile din bucatarie.

Avantajul principal al unei hote cu doua motoare este puterea sa mai mare decat cea a unei hote traditionale.

De aceea, hotele cu doua motoare sunt perfecte pentru bucatariile spatioase sau pentru locuintele in care se gateste mult. In prezent, se gasesc pe piata numeroase modele de hote la preturi accesibile si cu un design placut. Iata cateva criterii dupa care poti sa alegi hota cu 2 motoare ideala pentru nevoile casei tale.

Cuprins

Cum alegi cea mai buna hota cu 2 motoare

Exista cateva aspecte esentiale de luat in considerare atunci cand cauti o hota cu doua motoare.

Tipul hotei cu 2 motoare

In functie de modul de functionare, hotele cu doua motoare se impart in doua categorii:

  • Hote cu evacuare. Acestea pastreaza un climat aerisit in bucatarie, eliminand aerul viciat. Sunt niste aparate silentioase, puternice si eficiente, insa trebuie sa fie instalate neaparat cat mai aproape de un perete exterior.
  • Hote cu filtrare. Acestea se monteaza oriunde in bucatarie. Ele folosesc niste filtre pentru a absorbi aerul viciat. Filtrele necesita sa fie schimbate o data la cateva luni.  

Din punct de vedere al eficientei, hotele cu evacuare le intrec pe cele cu filtrare. Asta inseamna ca, modelele cu filtrare ar trebui alese doar in situatiile in care nu se poate instala o hota cu evacuare.

hota

Capacitatea de evacuarea unei hote cu 2 motoare

Daca optezi pentru o hota cu o capacitate de evacuare prea mica, aceasta nu va face fata nevoilor tale, in timp ce una cu o capacitate de evacuare prea mare va consuma mai multe resurse decat este cazul.

Pentru a identifica capacitatea de evacuare pe care hota trebuie sa o aiba, inmulteste volumul bucatariei (lungimea, latimea si inaltimea) cu 10 si vei obtine valoarea dupa care te poti ghida. Mai jos este formula pe care o poti folosi:

L x l x h x 10 = capacitate evacuare (m3/h)

Daca gatesti foarte des sau daca ai o bucatarie open space, inmulteste volumul incaperii cu 15 sau cu 20.

In majoritatea cazurilor, hotele au mai multe trepte de putere, asadar vei putea alege capacitatea de evacuare in functie de nevoie. Acest lucru este foarte practic, pentru ca nu intotdeauna vei gati folosind ingrediente care produc mult fum, aburi sau mirosuri.

Filtrele unei hote cu 2 motoare

Hota cu 2 motoare

Hotele cu doua motoare pot fi prevazute cu diferite tipuri de filtre:

  • Filtre metalice. Se inlocuiesc foarte rar si pot fi curatate in masina de spalat vase sau manual, folosind detergent de vase si apa calda.
  • Filtre de carbon. Nu pot fi curatate, prin urmare necesita sa fie inlocuite aproximativ o data la 3 sau 6 luni. Se folosesc in cazul functiei de recirculare a aerului.
  • Filtre sintetice. Trebuie sa fie inlocuite periodic.

Dimensiunea unei hote cu 2 motoare

Inainte sa alegi o hota, trebuie sa masori spatiul de care dispui. Aragazul sau plita trebuie, de asemenea, masurate. Este recomandat ca dimensiunile unei hote cu doua motoare sa depaseasca cu 10 cm fiecare latura a aragazului sau a plitei. In acest fel, aparatul va acoperi in totalitate suprafata de gatit.  

Nivelul de zgomot al unei hote cu 2 motoare

Cum alegi o hota cu 2 motoare

Este important de stiut ca puterea unei hotel cu doua motoare influenteaza nivelul de zgomot emis de aparat. Astfel, cu cat hota este mai puternica, cu atat va fi mai zgomotoasa. In plus, treptele superioare de viteza sunt responsabile pentru nivelul ridicat de zgomot.

In ciuda faptului ca vorbim despre niste aparate destul de galagioase, nivelul de zgomot nu ar trebui, totusi, sa depaseasca 80 dB.

Hota este, fara discutie, un aparat indispensabil in orice bucatarie. Hotele cu doua motoare au avantajul de a fi mai puternice decat cele cu un singur motor, insa sunt putin mai galagioase. Ele sunt potrivite pentru bucatariile mari si locuintele in care se gateste frecvent.

Dacă sfaturile de mai sus îți sunt utile și ești gata să le pui în practică, te așteptăm și în magazinul nostru online. Găsești materiale pentru construit, renovat, reparat sau orice proiect de bricolat ai în derulare. Comanda online rapid și economisește timpul petrecut în magazine.
Indiferent de cantitatea sau greutatea materialelor noi avem posibilitatea de a livra oriunde fie cu flota noastră de camioane specializate cu brat de descărcare sau prin curieri oriunde acasă sau direct la șantier.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.