Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 2 MINUTE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Amenajarea unei bai cu cada pe colt: Optiuni si idei

Publicat: 09.06.2022 / Timp lectură: 6 min

Amenajarea baii implica nu doar atentie la detalii, cat si un interes semnificativ pentru obiectele alese, in special in ceea ce priveste materialele si calitatea acestora.

Baia este si un spatiu de relaxare, care trebuie sa-ti raspunda nevoilor zilnice, iar felul in care o amenajezi depinde in mare parte de optiunile pe care le ai in materie de mobilier si accesorii.

O baie cu cada pe colt te va ajuta sa maximizezi spatiul si sa pui bazele unui decor practic, mai bine organizat. Iti prezentam in continuare care sunt optiunile si care sunt avantajele daca intentionezi sa iti amplasezi cada din baie pe colt.

Cuprins

Avantajele cazii pe colt

Alegerile pe care le faci pentru baia ta sunt in mare masura influentate de dimensiunile si forma spatiului de care dispui, asa ca obiectele sanitare trebuie achizitionate in asa fel incat sa se integreze cat mai bine.

Cada pe colt este o solutie preferata de tot mai multe persoane care se confrunta cu un spatiu de dimensiuni mici si nu vor sa faca prea multe compromisuri in ceea ce priveste confortul.

Iata care sunt principalele avantaje daca optezi pentru montarea cazii pe colt:

1. Economisirea spatiului

In special in cazul bailor de apartament, spatiul poate deveni o problema reala. Daca ai o baie lunga si ingusta sau una de dimensiuni reduse, cada pe colt contribuie la o amenajare eficienta din punct de vedere vizual cat si in economia spatiului. 

Cele mai populare modele de cada pe colt au doua laturi care se lipesc de perete, in timp ce exteriorul este curbat si robust. Acest lucru le face potrivite pentru a fi instalate vis-a-vis de vasul de toaleta.

Important de notat este faptul ca o astfel de cada poate ocupa un spatiu similar cu cel pentru cabina de dus, mai ales daca optezi pentru un model de dimensiuni reduse. 

cada pe colt​​​​​​​

2. Mai multe optiuni de instalare

Forma unei cazi pe colt iti permite sa alegi instalarea care se potriveste baii tale. Fie ca este vorba de pozitia scurgerii sau de pozitia de montaj, cada pe colt iti ofera varietate si posibilitatea de a o integra intr-un spatiu cu forme neobisnuite.

De exemplu, daca locuiesti la casa si amenajezi o baie intr-o mansarda, va fi mai greu sa incluzi o cabina de dus. De cele mai multe ori, inaltimea tavanului nu iti permite sa stai confortabil in picioare intr-un astfel de spatiu. Atunci, cada pe colt devine solutia fiabila.

3. Confort

Cele mai multe modele de cazi pe colt au si optiunea de hidromasaj sau pot fi personalizate cu acest sistem. Chiar daca dimensiunile sunt generoase, cada pe colt poate fi integrata inclusiv intr-o baie de apartament. 

Daca iti doresti sa te relaxezi la tine acasa fara sa mai pierzi timpul cu drumul, programarile si costurile ridicate de la centele de SPA, iti recomandam sa iei in serios decizia de a-ti amenaja baia cu o cada pe colt cu hidromasaj.

4. Diversitate

Un alt avantaj important al cazii pe colt este posibilitatea de fi inchisa cu pereti din sticla, astfel incat sa aiba si rolul de cabina de dus. Daca ai o baie la casa si vrei sa indeplinesti nevoile tuturor membrilor familiei, aceasta optiune iti ofera solutia optima.

Cum alegi o cada pe colt?

Pentru a te bucura de obiectele sanitare cat mai mult timp, acorda atentie criteriilor de selectie inainte de a lua o decizie. Iata care sunt aspectele importante in procesul de alegere a cazii pe colt:

1. Materialul

Obiectele sanitare au nevoie de o curatare regulata, dar si de caracteristici care descurajeaza formarea bacteriilor pe suprafete. De aceea este recomandat sa alegi materiale rezistente si cu proprietati antibacteriene. Cel mai des intalnite materiale si caracteristicile lor:

  • Acril sanitar

Poate cel mai cunoscut materiale in ceea ce priveste cada pentru baie, acrilul sanitar este usor, previne dezvoltarea mucegaiului si a bacteriilor si este rezistent la ciobiri sau zgarieturi. 

  • Fibra de sticla

La acelasi capitol cu acrilul sanitar, fibra de sticla este un material specific obiectelor sanitare moderne, deoarece este rezistenta si are calitati antibacteriene. De asemenea, este un material usor, iar produsele se afla intr-o gama de pret accesibila.

  • Ceramica sau piatra

Tot mai putine cazi moderne se fabrica din ceramica sau piatra, iar cele care se gasesc pe piata au preturi ridicate. Acestea sunt greu de manevrat, dar poti investi intr-un model impunator pentru decorul baii tale. Piatra este un material care rezista cu brio testului timpului.

2. Forma

Modelele diverse de cada pe colt sunt usor de integrat in orice tip de baie. Printre cele mai populare se numara:

  • Ovale

Cada pe colt ovala este cel mai popular model din aceasta categorie. Aceasta are trei laturi, dintre care doua se lipesc de perete, iar a treia ramane la vedere. Latura curbata de la vedere dispune de o masca pentru cada.

cada pe colt apartament

  • Asimetrice

Cada pe colt poate avea forma asimetrica, de multe ori similara cu cea clasica, dreptunghiulara, dar adaptata la tipul de montare pe colt. Aceasta forma este ideala pentru baia in care cauti solutii smart in ceea ce priveste organizarea spatiului.

cada pe colt asimetrica​​​​​​​

De exemplu, daca ai un corp de mobilier in apropierea cazii, o forma asimetrica te va ajuta sa o incorporezi in jurul acestuia cu succes.

3. Pozitia de montaj

Un detaliu de care depinde intreaga amenajare a baii cu cada pe colt este pozitia in care trebuie sa o montezi. Cada pe colt se vinde in functie de acest detaliu, iar daca nu esti atent este posibil sa comanzi produsul gresit.

Alege-o in functie de peretii pe care vei monta laturile plate ale acesteia, mai exact in care parte a baii se afla coltul la care vrei sa asezi cada.

Un truc pe care il poti incerca si care aduce un aport decorului este incastrarea baii intr-o masca din gresie sau faianta. Acest procedeu va ocupa, insa, mai mult spatiu si este potrivit pentru baile de dimensiuni mai mari.

Amenajare baie cu cada pe colt: Sfaturi practice

Cateva aspecte practice pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a achizitiona cada pe colt si in timpul amenajarii baii:

1. Achizitioneaza accesoriile potrivite

Cada pe colt se vinde fara accesoriile de care ai nevoie pentru instalare, precum:

  • Sifon pentru cada;
  • Suport pentru cada;
  • Baterie;
  • Set de dus sau furtun de dus cu cap de dus;

Este esential sa verifici daca aceste accesorii sunt incluse in pachetul standard al cazii sau daca trebuie sa le achizitionezi separat.

2. Opteaza pentru un paravan din sticla securizanta

Daca optezi pentru cada pe colt cu sistem de dus instalat de asemenea, alege un paravan de sticla securizanta transparent, care te ajuta si la crearea senzatiei de spatiu, dar impiedica si stropirea pardoselii.

3.Realizeaza masuratorile atent 

In special amenajarea unei bai mici cu cada pe colt presupune o atentie speciala acordata dimensiunilor baii. Cazile pe colt au latimi care variaza intre 70-100 de centimetri si lungimi de 150 de centimetri. Masoara atent spatiul disponibil si alege cada protrivita. 

Idei de amenajare a baii cu cada pe colt

Amenajarea cu cada pe colt este practica, dar ofera si oportunitati diverse pentru decor. Iata cateva idei:

Cada pe colt incastrata

cada pe colt incastrata

Cada pe colt incastrata in finisaje este potrivita pentru o baie cu aer clasic, elegant. O astfel de amenajare insa te va costa mai mult, si trebuie sa acorzi mai multa atentie felului in care instalezi sistemul de scurgere, pentru ca nu vei mai avea acces la fel de facil la aceasta ulterior. Citeste si Asocieri cromatice inspirate pentru gresia si faianta din baie, pentru a descoperi mai multe idei creative de amenajare a bailor. 

Cada pe colt in baia din mansarda

cada pe colt in mansarda

Amenajarea unei bai in mansarda nu este o sarcina atat de complicata cu ajutorul obiectelor sanitare potrivite. Alege cada de baie Regata Bella + suport si masca pentru baia in care nu poti instala o cabina de dus.

Cada pe colt in baia de mici dimensiuni

cada pe colt de mici dimensiuni​​​​​​​

Nu renunta la confort si opteaza pentru o cada de dimensiuni reduse, instalata pe coltul baii tale. Modelul potrivit poate fi chiar cada de baie Fibrex Cristal cu dimensiunile de 1490 x 1000 x 400 mm.

Ideile de amenajare cu cada pe colt sunt numeroase, dar cel mai important este sa alegi o sursa sigura, care iti ofera produse de calitate si rezistente. Verifica ofertele din magazinul nostru si contacteaza-ne pentru orice informatii sau pareri.

Te-ar putea interesa și:

Un element principal si de atractie al baii este chiuveta. Alegerea ei poate fi usor intimidanta, dat fiind gama variata de dimensiuni, stiluri si finisaje disponibile. Indiferent de spatiul pe care il ai in baie sau de preferintele tale, urmareste ghidul de achizitie de mai jos, pentru ca misiunea ta sa devina una simpla!
Daca a sosit momentul sa iti alegi gresia si faianta pentru baie, alege o combinatie indrazneata, care sa fie in acelasi timp in acord cu starea de spirit pe care vrei sa o transmita aceasta incapere. Multi designeri de interior apeleaza la psihologia culorilor atunci cand realizeaza proiectele de amenajari interioare. Daca vrei o baie moderna, care sa nu plictiseasca cu aspectul ei, poti lua in considerare urmatoarele 7 combinatii de gresie si faianta.
Atunci cand iti doresti sa amenajezi o baie mica, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. De la culori, mobilierul de baie, dimensiunile camerei si finisaje, orice mic detaliu este important atunci cand vrei sa creezi un spatiu organizat. Daca tii cont de cateva sfaturi practice si idei de amenajare, poti crea si tu o baie potrivita pentru stilul si nevoile tale.
Fiecare proces de amenajare / renovare din spatiul unei bai trebuie sa inceapa cu stabilirea unei strategii cromatice. Deoarece nuantele placilor ceramice din baie influenteaza atat starea de spirit, cat si perceptia ochiului asupra dimensiunilor acestui spatiu, gasirea unei asocieri cromatice inspirate reprezinta o adevarata provocare. Insa noi iti vom arata in randurile de mai jos ce combinatii de culori pentru placile de gresie si faianta pot garanta efecte vizuale pe masura asteptarilor: