Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Regular Phone Icon 23 SECUNDE
Timpul mediu de preluare

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 19:00, Sâmbătă - Duminică 08:00 - 18:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Custom Question Circle
Ordonează
Light Times
Filtrează
  • Regular Check
    8 (2)
  • Regular Check
    10 (1)
  • Regular Check
    12 (1)
Regular Search Icon Light Times

Parchet laminat

4 produse
Custom Question Circle
4 produse
Custom Question Circle
Ordonează
Șterge toate
Compară
Elimină
-15%
Regular Home Alt
În stoc
Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon
Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon
(1)
7140  lei/m²
6069 lei/m²
4 produse
Custom Question Circle
Ordonează

Daca iti doresti pentru podeaua locuintei tale o solutie decorativa atat eleganta, cu un design placut, cat si usor de intretinut, la un pret accesibil, inseamna ca esti in cautare de parchet laminat. La noi gasesti diferite modele de parchet laminat, cat si accesorii parchet.

Parchetul laminat este o alegere tot mai des intalnita ca solutie de amenajare in aproape toate camerele unei locuinte, datorita avantajelor pe care le ofera: aspect elegant, intretinere fara efort, modele variate, instalare usoara, pret accesibil. Gasesti multe oferte pentru parchet laminat, prin urmare reprezinta, cu siguranta, o optiune demna de luat in considerare.

Ce este parchetul laminat?

modele de parchet laminat paletar

Parchetul laminat este o podea ce are la baza o placa de densitate ridicata (HDF - High-Density Fiberboard) obtinuta prin presarea fibrelor de lemn in amestec cu rasini/adeziv. Fiecare placa se compune din patru straturi:

  • stratul superior rezistent la abraziune (are rol de a proteja aspectul placii de parchet)
  • stratul decor (este o hartie imprimata care imita fidel textura lemnului)
  • stratul suport (este si cel principal, compus din fibre lemnoase de mare densitate)
  • stratul de stabilizare (intra in contact direct cu podeaua si este rezistent la umezeala)

Trebuie retinut ca:

  • parchetul laminat nu este acelasi lucru cu parchetul din lemn masiv sau parchetul triplustratificat, el nu este compus integral din lemn, ci este un produs mai ieftin, pe baza de lemn, obtinut prin presarea fibrelor cu adaos de rasini sintetice; iti recomandam sa citesti si articolul nostru de blog: Ce este parchetul laminat si de ce sa il alegi pentru casa ta?.
  • stratul decor, adica hartia imprimata si lipita pe partea superioara a fiecarei placi, face posibila existenta a numeroase texturi de lemn, precum si a varietatii de culori; 
  • grosimea placii de parchet este data de stratul suport si poate diferi; cu cat este mai mare, cu atat este mai rezistenta la uzura; din acest motiv este recomandat sa alegi parchet laminat de 8 mm, parchet laminat de 10 mm sau parchet laminat de 12 mm; pretul acestui parchet laminat este mai mare decat cel cu grosime mica, de 6 mm sau 8 mm.

Avantajele parchetului laminat

  • Rezistenta la utilizare indelungata: parchetul laminat este foarte rezistent la zgarieturi, pete, lovituri si decolorare, fiind ideal pentru zone cu trafic intens. Stratul superior (realizat de regula din melamina) este conceput sa fie foarte durabil si sa ofere protectie eficienta impotriva deteriorarilor fizice si a uzurii zilnice. In plus, stratul de baza din HDF ofera o structura solida si stabila care nu se deformeaza, in ciuda presiunii constante exercitate de greutatea persoanelor si a mobilierului. 
  • Aspect variat: disponibil intr-o gama larga de culori, este usor sa gasesti nuanta care se potriveste cu amenajarea pe care o ai in lucru si cu preferintele tale; poti opta pentru parchet laminat gri daca preferi un aspect modern si minimalist sau pentru nuante de lemn natural, ca sa creezi un ambient cald; nuantele inchise ofera o nota de eleganta si lux, dar si sentimentul de intimitate si confort. Vezi intreaga gama de produse din categoria pardoseli parchet si alege ceea ce se potriveste amenajarii tale.
  • Instalare usoara: majoritatea tipurilor de parchet laminat au ca sistem de montaj, un sistem de imbinare ce permite interconectarea rapida si usoara a placilor; nu este nevoie de adeziv. Citeste si articolul: Cum se monteaza parchetul. Ghid pas cu pas pe intelesul tuturor.
  • Intretinere facila: parchetul laminat se curata usor cu aspiratorul si mopul umed (in prealabil bine stors). Nu necesita raschetare sau lacuire.
  • Costuri reduse: parchetul laminat are un pret accesibil, fiind mai ieftin decat parchetul din lemn masiv; este asadar o optiune economica pentru renovari si amenajari interioare; fara sa cheltui o avere, vei oferi un mare plus estetic proiectului tau.
  • Rezistenta la umiditate: parchetul laminat are o rezistenta buna la umiditate comparativ cu alte materiale, datorita stratului superior (care protejeaza impotriva zgarieturilor, uzurii si umezelii) si al stratului de baza din HDF. Cu toate acestea, ai grija sa stergi apa imediat ce a curs pe parchet, nu tine ghivece de flori direct pe podea, fara suport adecvat, deoarece apa care stagneaza poate cauza umflarea si deformarea placilor.

Ce este clasa de trafic a parchetului laminat?

clase de trafic parchet

Exista mai multe clase de trafic ce diferentiaza acest produs. Emblema de pe cutie iti spune daca este destinat unui trafic redus sau intens, potrivit pentru spatiile industriale si comerciale. Mai jos este prezentata clasificarea:

  • AC1 - destinat uzului casnic cu trafic minim, ca de exemplu dormitorul;
  • AC2 - potrivit pentru uz casnic cu trafic moderat, cum ar fi livingul sau holul;
  • AC3 - folosit in scop casnic pentru zonele cu trafic intens, bucataria sau baia, dar si in spatii comerciale cu trafic redus, precum birouri mici sau camere de hotel;
  • AC4 - destinat uzului comercial cu trafic mediu, cum ar fi birouri, showroom-uri;
  • AC5 - folosit in zonele comerciale cu trafic intens, ca de exemplu mall-uri.

La aceste embleme se mai adauga un nou simbol compus din doua cifre si anume: 21, 22, 23, 31, 32, 33. Prima cifra semnifica destinatia, 2 = spatiu rezidential, 3 = spatiu comercial. A doua cifra explica intensitatea traficului, 1 = redus, 2 = mediu 3 = intens. 

Iti oferim parchet laminat la un pret care sa corespunda bugetului pe care il ai alocat. Iti oferim consiliere telefonica, afli rapsunsurile care te intereseaza, incusiv legat de montaj sau necesarul de pachete, astfel incat sa-ti duci proiectul la bun sfarsit cu cele mai bune rezultate.

Categorii complementare: Elemente de izolare