Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 19:00, Sâmbătă - Duminică 08:00 - 18:00.

Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Filtre aplicate Filtre
Regular filter Filtrează
Custom Question Circle
Ordonează

Placaj HDF si PFL

1 produse
Custom Question Circle
1 produs
Custom Question Circle
Ordonează
Șterge toate
Compară
Elimină
-19%
Regular Truck
Livrare Specializată Solid Info Circle
Regular Home Alt
În stoc
Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon Empty Star Icon
Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon Solid Star Icon
(1)
11307  lei/buc.
9100 lei/buc.
1 produs
Custom Question Circle
Ordonează

Proiectezi un dressing sau un dulap pentru bucatarie? Daca ai nevoie de placi durabile pentru spatele mobilei si la un pret scazut, achizitioneaza placi HDF sau PFL. Alege fie o placa HDF din nuc, fie o placa din PFL dur. Tu comanzi online, noi ne punem in miscare. Ajungem in timp util la tine.

Ce este HDF-ul?

  • HDF = placa din fibre lemnoase cu densitate mare

Placa HDF (High-Density Fibreboard) este un produs obtinut prin presarea la temperaturi inalte a fibrelor lemnoase in amestec cu rasini sintetice. Rezulta un panou fibrolemnos care are o densitate si compozitie omogena pe toata suprafata.

HDF-ul poate fi simplu sau lacuit. In cel de-al doilea caz, modelele sunt variate, culori diverse sau reproduceri de texturi lemnoase. Astfel, gasesti placa HDF crem sau placa HDF fag. Alegi in functie de preferinte si de cerintele proiectului tau.

Ce este PFL-ul?

  • PFL = placa din fibre lemnoase cu densitate medie

Placa de PFL (Pleasant Finished Laminate) se obtine prin presarea fibrelor lemnoase in mediu umed, la temperaturi ridicate (fara a mai exista adaos de rasini sintetice). Este un material cu densitate si compozitie omogena de-a lungul intregii placi.

Aplicatiile preponderente pentru PFL sunt: spatele mobilei, interioare de sertare, usi sau panouri publicitare.

Care sunt avantajele HDF-ului si PFL-ului?

  • pret scazut
  • durabilitate mare
  • caracteristici excelente de prelucrare
  • solutie foarte avantajoasa pentru spatele mobilierului
  • suprafata rezistenta la impact si substante chimice

Placaj HDF si PFL, ce alegi intre cele doua?

Alegerea intre placajul HDF (High-Density Fiberboard) si PFL (Pleasant Finished Laminate) depinde de nevoile si preferintele tale specifice. Iata o comparatie detaliata intre cele doua, care te va ajuta sa faci o alegere informata.

Placaj HDF - avantaje

  • Aspect estetic: finisajul lacuit ofera o gama diversificata de culori si texturi, imita cu fidelitate lemnul natural si alte materiale, conferind astfel un aspect elegant si modern placajului HDF. Daca prioritatea ta o reprezinta designul, iti recomandam si placile de MDF, devenite foarte populare.
  • Durabilitate: HDF este foarte rezistent la deteriorare si la impact.
  • Stabilitate: placajul HDF lacuit nu se deformeaza usor (are o protectie suplimentara impotriva umezelii si a uzurii), ceea ce il face ideal pentru utilizarea in conditii variate de umiditate.
  • Usor de prelucrat: poate fi taiat, vopsit sau finisat usor.

Placaj HDF - dezavantaje

  • Sensibilitate la apa: placajul HDF este sensibil la apa, iar expunerea prelungita la umiditate poate duce la umflarea si deteriorarea materialului. 
  • Dificultatea repararii: deteriorarile superficiale, precum zgarieturile, nu pot fi remediate usor, astfel poate fi nevoie de inlocuirea intregii placi.

Placaj PFL - avantaje

  • Rezistenta la zgarieturi: placajul PFL are o buna rezistenta la zgarieturi si uzura, ceea ce il face potrivit pentru utilizarea la mobilierul din spatii rezidentiale sau comerciale.
  • Usor de intretinut: se curata usor si nu necesita tratamente speciale.
  • Utilizare variata: poate fi utilizat pentru diferite aplicatii, mobilier, panouri decorative, usi si pardoseli sau pentru realizarea diverselor tipuri de ambalaje.
  • Pret competitiv: PFL-ul sunt o optiune accesibila de placaj, reprezinta asadar o solutie economica, fara a compromite calitatea.

Placaj PFL - dezavantaje

  • Durabilitate mai scazuta: desi este rezistent la zgarieturi, PFL poate fi mai putin durabil in fata impactului puternic.
  • Limitari de reutilizare: placile PFL sunt adesea proiectate pentru utilizari specifice, iar incercarea de a le demonta si a le reutiliza poate provoca deteriorari sau pierderea aspectului estetic.

Criterii de alegere

  • Utilizare: in cazul in care ai nevoie de un material pentru fronturile usilor de mobilier care sa reziste la uzura si impact, ia in considerare placajul HDF lacuit. In schimb, daca ai in lucru interioarele dulapurilor, placile PFL sunt o optiune viabila.

  • Estetica: daca finisajul si designul sunt prioritati importante, gasesti placaj HDF lacuit intr-o gama variata de culori, alb, gri, crem, dar si versiuni care imita lemnul, fiind asadar ideal pentru personalizarea interiorului. Poti lua in considerare si PAL-ul melaminat. Plasezi o comanda online, iar noi livram la usa casei tale, rapid si in siguranta.

  • Buget: daca trebuie sa te incadrezi intr-o anumita suma de bani, compara preturile intre cele doua materiale si alege varianta care se potriveste cel mai bine nevoilor tale financiare. De regula, placajul PFL este mai accesibil.

  • Medii umede: in cazul in care te confrunti cu umiditate sau expunere la apa, placajul HDF lacuit este mai potrivit, ofera o protectie superioara in astfel de conditii.

Alege placile potrivite proiectului tau. Ai nevoie de sfaturi? Echipa de specialisti MatHaus iti ofera consiliere telefonica si este pregatita sa iti raspunda la intrebari.