Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Sfaturi practice pentru organizarea optima a unei camari

Actualizat: 01.07.2021 / Publicat: 05.12.2019 / Timp lectură: 2 min

Organizarea optima a camarii poate genera mai mult spatiu pentru depozitarea unor alimente noi.

Afla cum se asaza corect toate produsele pe rafturi, pentru a avea mai mult loc de alte bunatati, dar si pentru un acces simplu la orice ai vrea sa iei din camara ta.

Cuprins

Incepe cu un inventar

Inventar

Daca vrei sa faci ordine in camara ta, nu ai cum sa sari peste acest pas important. Identifica, in prima faza, borcanele care pot fi aruncate. De ce este recomandat sa incepi cu aceasta mica inventariere a borcanelor si a caserolelor din camara? (1) pentru a face mai mult loc in acest spatiu restrans, prin aruncarea unor corpuri voluminoase, de care poti foarte bine sa te dezici. (2) Pentru o improspatare a memoriei, in privinta proviziilor pe care le ai deja in camara. Acest lucru poate genera economii considerabile, atunci cand faci piata, inainte de Sarbatori, de exemplu.

Sorteaza produsele din camara

Produsele din camara

Propune-ti un obiectiv clar: in camara trebuie sa ramana doar alimente pentru iarna. Celelalte produse pe care le tineai in acest spatiu - detergenti, lavete, carpe de bucatarie - trebuie sa isi gaseasca un alt loc in casa. Dupa ce ai eliberat acest spatiu de alte corpuri, incepe sortarea borcanelor ramase, in functie de continut si cantitate, pentru a-ti fi mult mai usor sa gasesti ce cauti, fie ca vrei sa desfaci un borcan cu gogonele sau unul cu dulceata de trandafiri.

Foloseste etichete pentru recipiente

Etichete pentru recipiente

Modul in care asezi alimentele pe rafturi iti permite sa le vizualizezi mult mai bine, de la iarna la iarna. De asemenea, etichetele iti prezinta rapid informatii despre borcanele pe care le depozitezi aici, deci orice produs care ia drumul camarii trebuie sa fie mai intai etichetat. Poti sorta alimentele din camara in functie de anul in care le-ai pregatit, pentru a-ti fi mult mai usor sa consumi mereu muraturi sau dulceturi, prioritizandu-le mereu in functie de data.

Recipientele potrivite pentru camara

Recipientele potrivite pentru camara

Pentru conservarea buna a alimentelor, foloseste pentru depozitare doar alimente rezistente in timp, precum sticla. Lemnul sau panza se degradeaza mult mai usor, din cauza mediului in care sunt tinute. Daca tii in camara morcovi, cartofi sau varza, lazile in care le depozitezi trebuie sa fie mereu din lemn nou, pentru a evita astfel aparitia mucegaiului. Toate materialele ce asigura un mediul septic excelent sunt recomandate pentru depozitarea alimentelor, atat timp cat sunt tratate antifungic. Iata cateva exemple: plastic, PVC, ceramica sau chiar metal.

Extinde-te pe verticala cat de mult poti

Extinde-te pe verticala

La bloc, aceste spatii nu sunt chiar cele mai generoase incaperi ale locuintei, deci in lipsa unui pod sau a unui beci, foloseste cat de mult poti spatiul vertical al camarii. Rafturile sunt prima optiune pentru extinderea pe verticala, insa daca lipsa de spatiu nu iti permite o desfasurare prea mare de forte, poti opta pentru alte accesorii de bucatarie: agatatorile. Foloseste-le pentru depozitarea ustensilelor voluminoase de bucatarie, precum oalele sau tigaile, lasand mai mult loc pe rafturi pentru borcane si caserole.

Dacă ți s-a părut util articolul nostru, nu uita că la MatHaus poți oricand comanda online orice tip de material pentru construit, renovat, reparat sau decorat dar și unelte simple sau complexe pentru lucrările tale.
De transport nici nu trebuie să îți faci griji, putem ajunge oriunde fie prin flota noastră de camioane cu braț specializat pentru descărcat sau cu ajutorul curierilor din țară.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Galeria perdelei are atat rolul functional, cat si unul estetic, de decor al ferestrelor (de multe ori in deplina concordanta cu elementele intregii camere). Asadar, daca ai ales o galerie decorativa cu bara din lemn, metal sau plastic in locul celei cu sina, iata ce trebuie sa stii despre montarea acesteia!
Achizitia mobilierului este catalogata de multe ori ca procesul mult asteptat, partea usoara a lucrurilor dupa o renovare indelungata si obositoare. Stim ce preferinte avem, ce culori ne plac, vizualizam deja obiectele in camera, insa alegerea mobilierului ar trebui sa se bazeze pe un lucru in plus - calitatea. Investitia in mobilier este una semnificativa si cu siguranta iti doresti sa achizitionezi produse de calitate, de lunga durata, care sa iti ofere confort si o stare de bine. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a alege inteligent mobilierul.
Lumina potrivita este importanta pentru crearea unei atmosfere confortabile, care sa te relaxeze cand vrei sa te odihnesti, sa te energizeze cand petreci timp cu cei dragi si sa-ti stimuleze productivitatea cand lucrezi. De aceea, becurile trebuie alese cu mare grija pentru fiecare incapere. In acest articol, iti explicam cum sa imbini temperaturile de culoare in fiecare camera a casei.
O provocare des intalnita atunci cand achizitionezi un apartament, este aceea de a-l face sa se simta cat mai mare si mai spatios. Vrei ca fiecare camera sa iti ofere loc pentru a te simti cat mai confortabil. Daca stii ca apartamentul pe care l-ai achizitionat este unul mic, tine cont ca trucurile de design sunt numeroase si te ajuta sa transformi spatiul, astfel incat sa nu resimti numarul mic de metri patrati. In acest articol iti oferim sfaturi utile pe care sa le pui in aplicare pentru amenajarea unui apartament mic de bloc.