Găsește repede ce ai nevoie

Sfaturi practice pentru organizarea optima a unei camari

Organizarea optima a camarii poate genera mai mult spatiu pentru depozitarea unor alimente noi.

Afla cum se asaza corect toate produsele pe rafturi, pentru a avea mai mult loc de alte bunatati, dar si pentru un acces simplu la orice ai vrea sa iei din camara ta.

Incepe cu un inventar

Daca vrei sa faci ordine in camara ta, nu ai cum sa sari peste acest pas important. Identifica, in prima faza, borcanele care pot fi aruncate. De ce este recomandat sa incepi cu aceasta mica inventariere a borcanelor si a caserolelor din camara? (1) pentru a face mai mult loc in acest spatiu restrans, prin aruncarea unor corpuri voluminoase, de care poti foarte bine sa te dezici. (2) Pentru o improspatare a memoriei, in privinta proviziilor pe care le ai deja in camara. Acest lucru poate genera economii considerabile, atunci cand faci piata, inainte de Sarbatori, de exemplu.

Sorteaza produsele din camara

Propune-ti un obiectiv clar: in camara trebuie sa ramana doar alimente pentru iarna. Celelalte produse pe care le tineai in acest spatiu - detergenti, lavete, carpe de bucatarie - trebuie sa isi gaseasca un alt loc in casa. Dupa ce ai eliberat acest spatiu de alte corpuri, incepe sortarea borcanelor ramase, in functie de continut si cantitate, pentru a-ti fi mult mai usor sa gasesti ce cauti, fie ca vrei sa desfaci un borcan cu gogonele sau unul cu dulceata de trandafiri.

Foloseste etichete pentru recipiente

Modul in care asezi alimentele pe rafturi iti permite sa le vizualizezi mult mai bine, de la iarna la iarna. De asemenea, etichetele iti prezinta rapid informatii despre borcanele pe care le depozitezi aici, deci orice produs care ia drumul camarii trebuie sa fie mai intai etichetat. Poti sorta alimentele din camara in functie de anul in care le-ai pregatit, pentru a-ti fi mult mai usor sa consumi mereu muraturi sau dulceturi, prioritizandu-le mereu in functie de data.

Recipientele potrivite pentru camara

Pentru conservarea buna a alimentelor, foloseste pentru depozitare doar alimente rezistente in timp, precum sticla. Lemnul sau panza se degradeaza mult mai usor, din cauza mediului in care sunt tinute. Daca tii in camara morcovi, cartofi sau varza, lazile in care le depozitezi trebuie sa fie mereu din lemn nou, pentru a evita astfel aparitia mucegaiului. Toate materialele ce asigura un mediul septic excelent sunt recomandate pentru depozitarea alimentelor, atat timp cat sunt tratate antifungic. Iata cateva exemple: plastic, PVC, ceramica sau chiar metal.

Extinde-te pe verticala cat de mult poti

La bloc, aceste spatii nu sunt chiar cele mai generoase incaperi ale locuintei, deci in lipsa unui pod sau a unui beci, foloseste cat de mult poti spatiul vertical al camarii. Rafturile sunt prima optiune pentru extinderea pe verticala, insa daca lipsa de spatiu nu iti permite o desfasurare prea mare de forte, poti opta pentru alte accesorii de bucatarie: agatatorile. Foloseste-le pentru depozitarea ustensilelor voluminoase de bucatarie, precum oalele sau tigaile, lasand mai mult loc pe rafturi pentru borcane si caserole.

Te-ar putea interesa și: