Setări personalizate
Respinge toate
Acceptă toate
Light Bars Light Times
Regular Phone Icon

Vânzări

0374 012 345

Consilierii de vânzări online vă stau la dispoziție telefonic Luni - Vineri 08:00 - 18:00 și Sâmbăta 09:00 - 14:00.

Regular Map Marker alt
Light Chevron Down
Icon

Găsește repede ce ai nevoie

Dusuri moderne: Idei, modele si sugestii de amenajare pentru baia ta

Actualizat: 05.02.2024 / Publicat: 09.02.2022 / Timp lectură: 3 min
Utilizat zilnic, dusul este un element esential al oricarei locuinte, iar atunci cand amenajezi baia, poti alege dintre numeroase modele de dusuri moderne. Pentru a te ajuta sa gasesti varianta potrivita cerintelor si nevoilor tale, iti prezentam cateva reguli de baza si principalele tipuri de dusuri. 

Cuprins

Reguli de baza pentru amenajarea de dusuri moderne

Evita spatiile inguste

Daca poti, evita amenajarea dusului intr-un spatiu ingust. Ia in calcul si toate accesoriile pe care trebuie sa le montezi la dus si mai ales confortul pe care ti-l ofera un spatiu mai mare. 
Totusi, daca spatiul nu iti permite si ai o baie mica, opteaza pentru o cabina de dus walk-in sau pentru una clasica, insa cu pereti din sticla transparenta.

Alege modelul cabinei in functie de locul unde urmeaza s-o amplasezi
➔    Atunci cand cabina de dus se instaleaza in coltul baii, sunt potrivite modelele cu doua laturi, cele semirotunde si cele patrate.
➔    In cazul in care cadita de dus este instalata intre trei pereti, ai nevoie de un paravan pentru inchiderea spatiului, iar cabina respectiva se numeste cabina frontala de dus sau paravan de dus.
➔    Daca niciun colt al baii nu este accesibil, cabina de dus moderna poate fi montata doar langa un perete; este recomandat in acest caz sa optezi pentru un model cu trei laturi. 

Deschiderea usilor

Deschiderea usilor cabinei de dus se poate face la exterior, la interior sau glisant. Atunci cand alegi modul de deschidere al usilor, este bine sa iei in considerare eventualele obstacole, precum calorifere, ferestre, alte usi sau obiecte sanitare (lavoar, WC si bideu). Usile glisante sunt potrivite in special pentru baile mici si cele cu mult mobilier.

Acorda atentie materialelor din care este realizata cabina
➔    Sticla utilizata este printre cele mai importante criterii de selectie al unei cabine de dus pentru o baie moderna. Opteaza pentru o cabina cu pereti din sticla securizata - grosimea geamului este, de regula, intre 3 si 8 mm. 
➔    Elementele de imbinare trebuie sa fie, de asemenea, din materiale de calitate. Daca poti, evita elementele din plastic, deoarece nu sunt foarte durabile.
➔    Caditele de dus sunt, de cele mai multe ori, realizate din acril, iar cele cu inaltime mica pot fi si din piatra compozit - ambele variante sunt rezistente si cu o durata lunga de viata.

Ia in calcul etanseitatea

Cabina de dus trebuie sa se inchida etans pentru a evita ca apa sa ajunga pe toata pardoseala din baie. 

Pentru asta, asigura-te ca elementele de imbinare se inchid in totalitate, iar imbinarile dintre usi, dintre panourile din sticla si cadita, respectiv dintre perete si panou sunt perfecte. 

Modele de dusuri moderne

Cabina de dus cu cadita

Cabina de dus cu cadita

Acest model este potrivit bailor cu dusuri moderne, imbinand eficienta si confortul. Se poate utiliza atat pe post de dus, cat si pe post de cada (in cazul in care cadita are o inaltime ce-ti permite sa stai in sezut sau culcat). Exista si modele de cabina de dus cu hidromasaj.

Poti alege intre cabine de dus cu cadita foarte putin inalta, semi-inalta, inalta si cu suport pentru sezut. Cabinele de dus cu cadita foarte putin inalte sustin doar picioarele, ajuta apa sa se scurga rapid si nu pot fi folosite pe post de cada.

Cabina de dus walk in (fara cadita)​​​​​​​

Cabina de dus walk in (fara cadita)

Aceste cabine de dus se monteaza direct pe podea, fiind nevoie ca pentru o buna scurgere a apei pardoseala sa fie putin inclinata spre sifon. In functie de zona unde va fi instalata cabina, vei avea nevoie de 1 - 4 panouri de sticla ce vor fi montate direct pe podea.

Dusul walk-in este potrivit pentru oricine, lipsa caditei facandu-l usor de folosit inclusiv de catre persoanele cu mobilitate redusa. Un alt avantaj este usurinta cu care se curata si faptul ca ajuta la maximizarea spatiului in baile de mici dimensiuni.

Daca alegi aceasta varianta, asigura-te ca hidroizolarea peretilor si a pardoselii din baie este foarte buna, iar sistemul de scurgere a apei este eficient. De asemenea, este necesara si o solutie antiderapanta pentru prevenirea accidentelor, iar daca alegi sa delimitezi dusul cu un paravan de sticla, aceasta trebuie sa fie securizata si tratata anticalcar.

Speram ca sfaturile noastra iti sunt utile si te asteptam cu drag si in magazinul online MatHaus.ro. La noi gasesti o gama variata de cabine si cadite de dus pentru amenajarea unei bai moderne si primitoare.

De asemenea, pe site-ul nostru ai la dispozitie materiale, scule si unelte pentru construit, renovat sau reparat. Comanzi online si rapid, fara a mai pierde timpul prin magazinele fizice. Nu conteaza greutatea si cantitatile produselor comandate - noi ti le livram la orice adresa din tara fie cu flota proprie de camioane prevazute cu brat de descarcare sau prin curieri parteneri.

MatHaus - magazinul de bricolaj cu livrare oriunde

Te-ar putea interesa și:

Un element principal si de atractie al baii este chiuveta. Alegerea ei poate fi usor intimidanta, dat fiind gama variata de dimensiuni, stiluri si finisaje disponibile. Indiferent de spatiul pe care il ai in baie sau de preferintele tale, urmareste ghidul de achizitie de mai jos, pentru ca misiunea ta sa devina una simpla!
Daca a sosit momentul sa iti alegi gresia si faianta pentru baie, alege o combinatie indrazneata, care sa fie in acelasi timp in acord cu starea de spirit pe care vrei sa o transmita aceasta incapere. Multi designeri de interior apeleaza la psihologia culorilor atunci cand realizeaza proiectele de amenajari interioare. Daca vrei o baie moderna, care sa nu plictiseasca cu aspectul ei, poti lua in considerare urmatoarele 7 combinatii de gresie si faianta.
Atunci cand iti doresti sa amenajezi o baie mica, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte. De la culori, mobilierul de baie, dimensiunile camerei si finisaje, orice mic detaliu este important atunci cand vrei sa creezi un spatiu organizat. Daca tii cont de cateva sfaturi practice si idei de amenajare, poti crea si tu o baie potrivita pentru stilul si nevoile tale.
Fiecare proces de amenajare / renovare din spatiul unei bai trebuie sa inceapa cu stabilirea unei strategii cromatice. Deoarece nuantele placilor ceramice din baie influenteaza atat starea de spirit, cat si perceptia ochiului asupra dimensiunilor acestui spatiu, gasirea unei asocieri cromatice inspirate reprezinta o adevarata provocare. Insa noi iti vom arata in randurile de mai jos ce combinatii de culori pentru placile de gresie si faianta pot garanta efecte vizuale pe masura asteptarilor: