Fierastraie
Fierastraiele de mana sunt unelte eficiente pentru taierea diferitelor materiale. Pot fi utile atat pentru profesionisti, cat si pentru mesteri amatori. Vezi gama de produse de pe mathaus.ro, adauga in cosul virtual modelul potrivit pentru proiectul tau si plaseaza comanda online. Noi livram la orice adresa din Romania.
Tipuri de fierastraie in functie de utilizare
Fierastraiele sunt scule de mana necesare in numeroase aplicatii in constructii sau pe langa casa. Un prim aspect de care trebuie sa tii cont pentru a alege un produs adecvat este frecventa utilizarii:
-
fierastrau de mana profesional - daca esti profesionist si ai nevoie adesea sa tai manual anumite materiale de constructii, opteaza pentru un model durabil, rezistent la uzura si cu maner ergonomic, usor de utilizat;
-
fierastrau pentru hobby - in cazul in care vrei sa tai, din cand in cand, bucati de lemn, crengi sau alte materiale ori ai nevoie de un fierastrau pentru un anumit proiect DIY, alege un model recomandat pentru hobby; acesta are, de cele mai multe ori, un pret mai avantajos si este potrivit pentru utilizare ocazionala.
Un alt criteriu pe care sa il iei in considerare este domeniul de utilizare si de tipul de material pe care trebuie sa il tai. Astfel, poti alege:
-
fierastrau lemn (tamplarie) - are dinti mici si desi, potriviti pentru taierea panourilor de lemn, scandurilor, sipcilor, crengilor (pentru pomi) etc.;
-
fierastrau BCA - prevazut cu dinti mari si cu unghi ascutit;
-
fierastrau gips carton - are aspectul unui cutit, iar dintii sunt mici, foarte ascutitit si rari;
-
fierastrau beton usor - asemanator celui pentru BCA;
-
fierastrau metale - are o forma speciala; panza este ingusta si rezistenta.
Cum alegi un fierastrau de mana?
Pentru a alege un fierastrau manual, pe langa domeniul si frecventa de utilizare, trebuie sa tii cont de:
-
materialul lamei - poate fi din otel sau tungsten;
-
material dinti - pentru mai multa rezistenta, sunt acoperiti cu carbura de tungsten;
-
material maner - poate fi prevazut cu cauciuc bi-component, pentru o aderenta mai buna;
-
tip maner - simplu (cum sunt majoritatea) sau dublu (previne alunecarea din mana, ofera siguranta in lucru si faciliteaza taierea precisa);
-
lungime lama (numar de dinti) - uneori, o lama de dimensiuni mai mari eficientizeaza lucrul;
-
cu sau fara sistem de prindere a panzei;
-
cu sau fara posibilitatea de a regla unghiul lamei.
Daca nu stii sigur care este cel mai bun produs pentru o anumita aplicatie, consultantii MatHaus te pot ajuta sa faci mai usor alegerea. De asemenea, iti pot oferi sfaturi de utilizare si asistenta pentru plasarea comenzii online. Nu ezita sa ii contactezi telefonic sau pe email!